Cyfra+ - pytania i problemy

maxpower
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 20 sty 2010, 14:40

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maxpower » 21 sty 2010, 13:28

Czy jest mozliwe ze ten problem pochodzi ztego ze odbieram w niemczech, w polsce tydzien temu dzialalo bez problemow?!!!????

dzieki!
szarotka
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 18 gru 2009, 13:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: szarotka » 22 sty 2010, 11:50

paulina567 pisze:
szarotka pisze:
martnet pisze:a na jakim tv wcześniej działały Ci te kanały ponieważ na zwykłych telewizorach to raczej nie będą odbierać a już na pewno nie w dobrej jakości kanały HD.
od momentu aktywacji karty na dekoderze HD Philips na zwyczajnym telewizorze LG działały mi kanały HD te które mam w pakiecie Cyfry+. Po nowym roku wszystkie HD zniknęły nie wiem czemu.
Nie pozostaje nic innego tylko zadzwonić do obsługi technicznej c+. Z pewnością jest to sprawa wadliwej konfiguracji. Z tego co się orientuję, najlepiej jest zadzwonić do obsługi technicznej od poniedziałku do środy. Wyjaśnią Ci wszystko ad konfiguracji dekodera, aktualizacji softu, ustawień tv itp... Powodzenia!
dzięki bardzo za odpowiedź. Otóż ja już pisałam do Cyfry+ i przysłali mi instrukcję zmiany parametrów. Więc zmieniłam m.in. polaryzację poziomą na częstotliwość którą mi podali ale wtedy bardzo spadł wskaźnik siły sygnału (na niecałe 1) i kanałów HD dalej nie było. Po powrocie do poprzedniej częstotliwości sygnał powrócił (na 4.5) ale kanałów HD dalej nie ma. Bedę musiała jeszcze raz napisać do nich. Pozdrowienia.
maxpower
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 20 sty 2010, 14:40

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maxpower » 22 sty 2010, 14:35

mam oba tv w fullHD najdziwniejsze jest ze diagnosa sygnalu pkazuje ze jest wszystko jest jak najlepiej.
ale nieodbiera zadnego kanalu (czerwony kwadrat) w polsce dzialalo na full HD TV bez problemu ,ale jak tylko ustrawilem sprzet w niemczech zaczol sie ten problem.

dzieki Marcin
martnet
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 15 gru 2009, 20:46

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: martnet » 22 sty 2010, 21:13

maxpower, z odbiorem w niemczech jest taki problem że nadaje na hotbirdzie a w polsce z moich informacji na astrze, żeby to podziałało musiał byś pobawić innym rodzajem anteny ( słyszałem, że pomagało), albo ze specjalnymi obejściami.
maxpower
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 20 sty 2010, 14:40

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maxpower » 23 sty 2010, 16:31

Dzieki za pomoc!
martnet
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 15 gru 2009, 20:46

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: martnet » 23 sty 2010, 19:31

spoko jak coś to pisz.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 23 sty 2010, 19:50

Nie do końca jest tak jak pisze martnet.

Polsat nadawany jest na satelicie Hot Bird, natomiast większość programów niemieckich (oraz kilka polskich niekodowanych - m.in. TVP Info, TV Trwam) na satelicie Astra. Prawdopodobnie podłączyłeś dekoder do anteny ustawionej na Astrę i stąd problemy (sygnał z satelity jest, ale nie z tego co trzeba).

Jest kilka rozwiązań.
1. Obrócić antenę lekko w prawo. Obracaj ją bardzo małymi posunięciami, aż złapiesz sygnał z HB.
2. Zakupić konwerter monoblock albo zez, drugi konwerter pojedynczy oraz przełącznik DiSEqC. Niestety ten sposób nadaje się jedynie do większych anten, od 75 cm średnicy.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
KamKre
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 sty 2010, 10:51

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: KamKre » 24 sty 2010, 10:56

Siemka Mam Pytanie mam Dekoder Philips HD PVR 7201/91 ii Nie Pamientam Hasła do kogowania programów w wcześniejszym dekoderze miałem taki trik że wciskałem dwa guziki na pilocie i mi sie resetowało hasło a czy w tym dekoderze jest coś takiego albo jak to hasło zmienić boo zgineły mi kanały a nie pamientam tego 4 cyfrowego kodu . Byłym wdzięczny za jak najszybsza odpowiedz
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 24 sty 2010, 14:16

Próbowałeś cofać dekoder do ustawień fabrycznych ?
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
martnet
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 15 gru 2009, 20:46

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: martnet » 24 sty 2010, 19:57

albo spróbuj kodu 1234, może pomoże lub 0000, są to standardowe hasła stosowane w takich urządzeniach.
patrickptb
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2010, 15:42

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: patrickptb » 25 sty 2010, 15:43

Mam pytanie odnośnie odbioru tv satelitarnej Cyfry Plus. Od około tygodnia na wszystkich kanałach, czy to jest TVN, TVP czy Canal+ raz na jakiś czas (czasem co pół minuty, czasem rzadziej lub częściej) zacina mi się obraz. Z dźwiękiem nie ma problemu, natomiast jeśli chodzi o obraz zawiesza się on na sekundę lub dwie. Strasznie to denerwuje szczególnie przy oglądaniu filmów, czy też meczów. Miał ktoś może podobny problem? Czym to może być spowodowane?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 25 sty 2010, 18:10

Wina dekodera. W Polsacie to jest normalne. Ty masz Cyfrę+, więc zresetuj go do ustawień fabrycznych, jak nie pomoże wymień w punkcie autoryzowanym.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
paulina567
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2009, 11:47

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: paulina567 » 25 sty 2010, 20:05

Kpc21 pisze:Nie do końca jest tak jak pisze martnet.

Polsat nadawany jest na satelicie Hot Bird, natomiast większość programów niemieckich (oraz kilka polskich niekodowanych - m.in. TVP Info, TV Trwam) na satelicie Astra. Prawdopodobnie podłączyłeś dekoder do anteny ustawionej na Astrę i stąd problemy (sygnał z satelity jest, ale nie z tego co trzeba).

Jest kilka rozwiązań.
1. Obrócić antenę lekko w prawo. Obracaj ją bardzo małymi posunięciami, aż złapiesz sygnał z HB.
2. Zakupić konwerter monoblock albo zez, drugi konwerter pojedynczy oraz przełącznik DiSEqC. Niestety ten sposób nadaje się jedynie do większych anten, od 75 cm średnicy.
A czy przekręcanie samemu anteny "na czuja" jest rzeczywiście tak skuteczne? Powinno gdzieś być w internecie, jak powinno się ustawić antenę w zależności od swojego położenia geograficznego. Ja radziłabym sprawdzić najpierw, jak powinna być ustawiona antena (kąt i nachylenie w miejscu pobytu), potem spróbowała bym sama; a jak to nie pomoże wezwałabym specjalistę. Może jacyś Twoi znajomi w Niemczech są w stanie Ci pomóc?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 25 sty 2010, 23:18

Na pewno nie będzie idealnie skuteczne, ale to nie jest duża odległość, więc przesuwając ją delikatnymi krokami powinien wreszcie złapać HB.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Shlobo
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 03 lut 2010, 1:07

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Shlobo » 03 lut 2010, 1:18

To bardzo proste jak poziom sygnału jest bardzo wysoki a nie odbierają kanały z wolnego dostępu takie jak Polonia Tele 5 (4, 9 ) z listy C+. To znaczy ze poziom sygnału nie jest z Hotbird. W naprawdę wyjątkowych przypadkach może odbierać tylko częstotliwość podstawowa 10892H a nie odbierać 11488H w tym przypadku odpowiedzialny za Polonie, ale to raczej się rzadko zdarza.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości