Strona 29 z 33

Cyfra+ - pytania i problemy

: 25 wrz 2010, 0:10
autor: bambolo82
@zawieziona proponuję przestać kłamać, nie prowokować, pisać z sensem i trzymać się tematu. Dziękuję.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 18 paź 2010, 19:17
autor: mayhem18
Witam. Mam problem z rozmiarem ekranu na niektórych kanałach (TVP2, TVN24, HBO, HBO2, TLC itp)
Telewizor nowy LCD 32" są w nim funkcje zmiany rozmiaru ekranu jak np z 16:9 na 4:3 po zmianie na 4:3 obraz jest nadal ucięty po lewej jak i prawej stronie, od czego to zależy ?
Cyfra+ Dekoder Pioneer BCT1630

Cyfra+ - pytania i problemy

: 18 paź 2010, 19:57
autor: Crump
oprocz opcji w telewizorze, sprobuj jeszcze ustawic parametry obrazu w dekoderze bo podejrzewam, ze tez ma taka funkcje, przynajmniej wiekszosc dekoderow ma

Cyfra+ - pytania i problemy

: 18 paź 2010, 22:37
autor: mayhem18
AAA Faktycznie :D, znalazłem ustawienia w dekoderze (dziwne bo kiedyś szukałem i nie mogłem znaleźć :| ) wszystko działa już dobrze. Dzięki wielkie Pozdrawiam :)

Cyfra+ - pytania i problemy

: 23 lis 2010, 17:38
autor: Sznycel
Przepraszam za odkop, ale chciałbym się spytać kolegę wyżej lub kogoś innego kto wie gdzie dokładnie są te ustawienia, bo mam ten sam problem i doprowadza mnie on do szału....

Cyfra+ - pytania i problemy

: 06 gru 2010, 16:12
autor: krzys1717
Witam
Mam problem a mianowicie miałem konwerter pojedynczy ale postanowiłem kupić sobie podwójny aby oglądać na dwóch tv . No i właśnie zdejmuje ten pojedynczy zakładam podwójny i dupa nie ma jakości ?? nie wiem co mam zrobić założyłem znów pojedynczy i wszystko jest ok nie bardzo kapuje o co chodzi
proszę o pomoc :)

Cyfra+ - pytania i problemy

: 06 gru 2010, 21:43
autor: Crump
albo zepsuty konwerter albo zle go zakladasz ( nie ustawiasz wymaganego kata dla twojego polozenia geograficznego)

Cyfra+ - pytania i problemy

: 07 gru 2010, 1:43
autor: maqs6
przechyl go troszkę♠w lewo, część konwerterów trzeba tak ustawiać;)

Cyfra+ - pytania i problemy

: 07 gru 2010, 20:58
autor: creative
witam mam problem dzisiaj podłączony został dekoder i przez jakieś 5 do 10 min było wszystko dobrze a później pojawił się ciemny obraz i pisze "kanał kodowany" i tak jest z większością co się mogło stać i jak temu zaradzić?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 08 gru 2010, 12:04
autor: maqs6
Wnioskuję że antenę masz dobrze ustawioną. Prawdopodobnie Twoja karta utraciła uprawnienia.
Opłaciłeś wszystkie rachunki? cyfra odcina syngnał po 2mc niepłacenia.
Jak masz oryginalny sprzęt (dekoder) od cyfry to ustaw go na kanale 3, tylko zaktualizuj sobie w nim listę, w większości przypadków: menu>5>2>ok>ok. Ustaw go na tvp inof - kanał 3 i czekaj.. jak się nie pojawi w ciągu 30min kanał to dzwoń na infolinię.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 12 gru 2010, 18:40
autor: piop88
Witam mam problem z ustawieniem sygnału PRECYZYJNIE wynosi do 5 nie więcej a sygnał zgrubienie wynosi 75. Dekoder mam philpsa.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 18 sty 2011, 13:05
autor: VeDo
Witam, mam problem z sygnałem, poprzedniego dnia oglądałem telewizję i wszystko dobrze odbierało, po nocy, rano włączam i nie ma nic, czarny ekran, nawet godziny nie ma. Siła sygnału równa jest 0.

Co mogło się stać i jak to naprawić?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 18 sty 2011, 22:55
autor: LaPatyk
Sprawdź podłączenia anteny, być może wypadła lub lekko kabelek się wysunął z wtyczki.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 19 sty 2011, 12:29
autor: VeDo
Konwerter zdejmowałem i zakładałem nowy, tez nic. Siła sygnału=0

Cyfra+ - pytania i problemy

: 19 sty 2011, 20:51
autor: AlexLL
Największym problemem Cyfry jest to, że się guzdrzą - nadal nie ma na liście Radia na wizji - a miało być o 14:00 !