Strona 33 z 33

Cyfra+ - pytania i problemy

: 22 lut 2012, 22:10
autor: specjal
w polsacie też niestety nie ma takiej możliwości- może w N?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 05 mar 2012, 10:58
autor: anchorer
Witam wszystkich,
niestety nie ma możliwości przeszukania całego wątku a więc mam nadzieję, że takiego problemu jeszcze nie było.
Mam takie pytanie, dostałem od brata dekoder z kartą i talerz cyfry (on wcześniej używał go w Kielcach ja teraz chciałbym w Warszawie) no i zamontowałem go sobie na balkonie, ładnie pięknie, ustawiłem go tak mniej więcej jak sąsiad ;) azymut raczej OK, kąt od elewacji też ustawiony na około 29,8 (ustawiane kątomierzem z Androida :) ), no a skręt konwertera w tabelce jest taki sam jak w Kielcach. Po takich ustawieniach "Poziom sygnału: dobra/bardzo dobra, Jakość sygnału: brak sygnału" czy nie powinno łapać chociaż jakiegokolwiek czegoś? oczywiście potem zaczęliśmy machać anteną we wszystkie strony i dalej nic się nie zmieniło... Macie może jakieś sugestie? może jakieś ustawienia trzeba zmienić?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 06 mar 2012, 17:36
autor: Patryk1023
anchorer pisze:Witam wszystkich,
niestety nie ma możliwości przeszukania całego wątku a więc mam nadzieję, że takiego problemu jeszcze nie było.
Mam takie pytanie, dostałem od brata dekoder z kartą i talerz cyfry (on wcześniej używał go w Kielcach ja teraz chciałbym w Warszawie) no i zamontowałem go sobie na balkonie, ładnie pięknie, ustawiłem go tak mniej więcej jak sąsiad ;) azymut raczej OK, kąt od elewacji też ustawiony na około 29,8 (ustawiane kątomierzem z Androida :) ), no a skręt konwertera w tabelce jest taki sam jak w Kielcach. Po takich ustawieniach "Poziom sygnału: dobra/bardzo dobra, Jakość sygnału: brak sygnału" czy nie powinno łapać chociaż jakiegokolwiek czegoś? oczywiście potem zaczęliśmy machać anteną we wszystkie strony i dalej nic się nie zmieniło... Macie może jakieś sugestie? może jakieś ustawienia trzeba zmienić?
Może w złą stronę pan ustawił? Może trzeba na przeciwnej ścianie zakręcić? Sam miałem ten sam problem podczas ustawiania anteny do TP (który i tak za miesiąc padnie u mnie). Trzeba było poruszać nieco antenę i koniec. Mam sygnał. Ale problemów może być dużo. Musi pan sprawdzić, czy dobrze pan ustawił antenę, sprawdzając ustawienia do danego miasta w Internecie. Można użyć SMWLink, który właśnie w Internecie można znaleźć. Jeśli pomogłem, poproszę tylko podziękować.