Cyfra+ - pytania i problemy

AdrianB
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:12
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: AdrianB » 30 sie 2008, 12:22

Witam. Nie dawno założyłem cyfrę+. Dowiedziałem się, że istnieje możliwość oglądania kanałów które są niekodowane ale nie ma ich w ofercie C+ jak np. Abu Dhabi Sports. Tylko, że mam problem bo nie wiem jak można dodać te programy. Mam dekoder Philips DSR 3201/91. Jeśli ktoś coś wie to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki!!!
maciej
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 15 gru 2007, 19:16

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maciej » 31 sie 2008, 16:19

do ADRIANA .B przeczytaj dokladnie instrukcje obslugi dekodera, ale mi sie wydaje ze to dekoder starego typu. bardzej sie znam na mediasat i n box recorder.
zanet1974
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 wrz 2008, 18:46

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: zanet1974 » 01 wrz 2008, 18:51

czy po podpisaniu umowy o dekoder cyfry + można się wycofać w ciągu 24 godzin -proszę o jak najszybszą odpowiedź!
CzapCzap
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 09 wrz 2008, 18:27

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: CzapCzap » 09 wrz 2008, 18:41

Witam.
Mam taki problem.

Pare dni temu wlaczylem cyfre i zaden kanal nie dzialal (co dziwne informacje o programach, i to co wkrotce bedzie dzialaly), caly czas wyswietlalo sie bym wsadzil karte abonenta.
No to wyjmowalem ja pare razy i wsadzalem, podpinalem wszystko od nowa, ale nic.
Wczoraj odlaczylem dekoder od sieci i przedchwila go wlaczylem, i wszystko bylo juz wpozadku, tylko ze po chwili kanaly zaczely znikac i zostawalo czarne pole, no to wlaczylem strojenie, ale nie pojawil sie pasek szukania to wylaczylem dekoder i znowu wola o karte.
A instrukcja cyfry nie zawiera akurat takiej informacji co robic gdy prosi o karte.

Czy to moze miec zwiazek z wymiana kart ? ale je trzeba zmienic podobno miedzy 18-30 wrzesnia :/

A odlaczenie sygnalu ma chyba inne objawy ? , cos chyba ze brak uprawnien.

Dziwna sprawa
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 09 wrz 2008, 18:52

Moze jednak musisz wymienic karte. Przyslali tobie nowa?
CzapCzap
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 09 wrz 2008, 18:27

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: CzapCzap » 09 wrz 2008, 19:09

Karte przyslali na adres abonenta, ja mam cyfre w UK, takze jeszcze pare dni az ja dostane.
Czyli ten komunikat jednak moze oznaczac potrzebe nowej karty. Myslalem ze to nie ma nic wspolnego.
No chyba poczekam na karte i napisze czy sie sprawa rozwiazala.
CzapCzap
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 09 wrz 2008, 18:27

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: CzapCzap » 10 wrz 2008, 17:33

No niestety, dowiedzialem sie w cyfrze, wszystko jest oplacone, a moja karta ma dzialac do 30 wrzesnia.
Gdzie indziej problem :/ ?
Moody
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 10 wrz 2008, 20:46

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Moody » 10 wrz 2008, 20:48

A co będzie jeśli wymiana karty nie powiedzie się ? Co miałbym wtedy zrobić ?
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 10 wrz 2008, 20:56

Uzyc starej karty. Jesli to nie pomoze, idz do Punktu Cyfry+
lucass76
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 paź 2008, 23:18

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: lucass76 » 01 paź 2008, 23:35

witam.Problem dosc prosty ale dziwny. nie łapię tvn,tvn24,tvn7,eurosport,discovery bodajże też.Po zmianie mieszkania zamontowalem cyfrę,(3 raz w sumie i wczesniej tego nie było) i tym razem zdziwilem sie na maxa,bo jeszcze 2 dni temu (jak i ostatnie 3 lata odkad mam cyfre) wszystkie programy pakietu BIAŁEGO (chyba) zawsze byly dostepne. Wiecie co może być przyczyną? Sygnał w nowym miejscu zlapalem na "czuja" -pionu nie ruszalem a w poziomie zrobilem kierunek tak jak talerzyk polsatu kolegi oddalony od mojego ok metra i poszło gładko.Z tym że na 5,6,7 czarno. Ale chyba polsat i cyfra z jednego satelity ciągną? Z góry dzięki
rafalpyzal
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 paź 2008, 21:47

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: rafalpyzal » 26 paź 2008, 21:58

Witam serdecznie.Mam pytanie z zakresu dźwięku przestrzennego DD5.1.Mam Cyfrę i dźwięk DD5.1 pojawia się na takich kanałach jak TVN ,TVN7, Canal + Film. W programie HBO wiele filmów oznaczono znaczkami DD ale brak jest tego dźwięku.Nie ma nawet możliwości ustawienia oryginalnej ścieżki.Czy HBO zaprzestało nadawania w DD5.1,czy może tylko na Cyfrze?,może w telewizji N jest HBO w 5.1? Czy ktoś coś wie na ten temat?Dziękuję
kamas1910
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 paź 2008, 8:03

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: kamas1910 » 27 paź 2008, 8:06

Mam taki problem bo nie moge ustawic anteny satelitarnej gdyz w kazdym polozeniu anteny nie wyswietla siesie pasek dostepnosci w menu dekodera mozecie mi jakos pomoc
GLOBO
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 paź 2008, 17:12

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: GLOBO » 29 paź 2008, 17:44

Witam.
Jestem tu nowy.
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem karty C+
Zakupiłem dekoder HD S1 GLOBO.
Mam fantastyczny odbiór sygnału i wizji z C+ natomiast po zakupie TELEWIZJI NA KARTĘ (N-ka) bardzo słaby odbiór N-ki !
Czy ktoś ma podobne problemy?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 29 paź 2008, 17:52

TNK to nie N, i napisz czy na wszyskich kanałach jest słaby odbiór. Ja radziłbym lekko zmienić ustawienie anteny.
GLOBO
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 paź 2008, 17:12

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: GLOBO » 29 paź 2008, 18:11

Odbiór TVP 1 i 2 ok! ale odbiór TVP Sport i N-Sport - tragedia ( oczywiście w porównaniu do C+)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości