Strona 1 z 33

Cyfra+ - pytania i problemy

: 03 kwie 2008, 19:20
autor: RaPi
Aby uniknąć zbędnego bałaganu na forum zakładam ten wątek. Każdy kto ma pytanie odnośnie Cyfry Plus może je zadać właśnie tutaj. Wszystkie inne wątki tego typu będą kasowane.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 04 maja 2008, 13:11
autor: majstermpl
Witam mam problem z wyszukaniem zasięgu cyfry + .
siła sygnału zgrubienie 70/100
siła sygnału precyzyjne 30/100

i nie nie mogę ustawić tak by mieć lepszy sygnał a na tym znajduje mi tylko 12 programów. Już probowałem przekręcać antenę w różne kierunki i strony ale ten sygnał który mam znalazłem jako najsilniejszy. nie wiem co jeszcze można zrobić, wymieniłem nawet kabel antenowy ale też nic:/

Ma ktoś jaki sposób na to???

Cyfra+ - pytania i problemy

: 04 maja 2008, 18:31
autor: Artu
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to większy talerz.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 04 maja 2008, 19:16
autor: gosc
A mnie że kolega ma philipsa i przeszukał tylko 1 transponder zamiast całej satelity. Miałem chwilę philipsa i też się w tym gubiłem.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 05 maja 2008, 14:40
autor: majstermpl
Talerz mam ten sam nadal ale poprzednio normalnie działało a teraz tylko te 12 programów:/

Tak zgadza sie , mam philipsa niestety.A może mi kolega powiedzieć jak to zrobić by przeszukać inne transpondery i co to w ogóle jest?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 05 maja 2008, 15:07
autor: gosc
Cały satelita jest podzielony na kilkadziesiąt transponderów a na każdym z nich nadaje do kilkunastu programów tv+radio. Każdy transponder ma inną częstotliwość i polaryzację pionową lub poziomą. Przeszukasz jeden transponder to znajdziesz tylko kanały z niego.

A jak przeszukać całą satelitę w philipsie?

http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_333.html - instrukcja, są też pozostałe.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 05 maja 2008, 15:17
autor: Animal
Jak dobrze pamiętam z czasów TV Wizji to phil po pierwsze nie zapisywał do pamięci wyszukanych kanałów i każdorazowo po przeszukaniu innego transportera niż Wizji później C+trzeba było ustawić parametry C+ tj tr.10 892,00 H 27500 i 3/4 i po przeszukaniu powinno być ok.Pozdrowienia

Cyfra+ - pytania i problemy

: 05 maja 2008, 15:28
autor: gosc
Bardzo możliwe. Miałem ten tuner około tygodnia i tak mi się zdaje, że właśnie przeszukanie tego transpondera spowoduje wyszukanie listy wszystkich kanałów jaką daje Cyfra+ (czyli taką ze wszystkich transponderów które Cyfra+ łaskawie uznała za istotne). wynika to z tego że oprócz przeszukiwania wszystkich transponderów 9co nie w każdym tunerze jest możliwe) często jest tak że przeszukanie jednego transpondera skutkuje listą kanałów z całego satelity. Taką listą "fabryczną" od Cyfry+.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 06 maja 2008, 19:32
autor: maciej
ma pytanko czy jak przedluzylem umowe z cyferka i dostalem mozliwosc zakupienia dekodera sd na wlasnosc to teraz moge zrezygnowacz z cyfry bo jak juz wiadomo podnasza abonament a umowe mam prawdopodobnie do marca 2009. ?????? tej cyfry lepiej nie trzymacz co kanal hd to drozej. N-TO KROK OBOWIAZKOWY.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 06 maja 2008, 19:48
autor: gosc
Zgadzam się. Ale tuner oczywiście oddasz? Czy może opchniesz na allegro na koszt Cyfry+?

Cyfra+ - pytania i problemy

: 08 maja 2008, 16:20
autor: fortuna
Ja sie nie znam i jestem tu nowa... Ale chcialam zapytac ile mam czasu na wypowiedzenie umowy? Bo juz wyczytalam ze w zwiazku z podniesieniem cen mam do tego prawo...

Cyfra+ - pytania i problemy

: 08 maja 2008, 19:16
autor: maciej
no ale jak mam dekoder na wlasnosc to rozumiem ze dekoder pozostaje u mnie a tylko karte oddaje. no chyba ze dadza mi super oferte. tylko ze tych ofert juz tyle mialem co roku innom. zobacze.

Cyfra+ - pytania i problemy

: 08 maja 2008, 19:17
autor: maciej
a mam pytanko tak wogule to po ile sa dekodery philips dsl sd chodzi mi o dekodery cyfry plus.?????

Cyfra+ - pytania i problemy

: 08 maja 2008, 22:42
autor: dedal
A ja mam pytanie z innej beczki! Ile płacicie za abonament miesięczny, taki w którym są kanały sportowe, filmowe, muzyczne i dokumentalno - przyrodnicze?Ja nie wiem czy wybrać Cyfrę czy N! Cyfra jest droższa czy N??

Cyfra+ - pytania i problemy

: 09 maja 2008, 12:29
autor: pafciowawa
Witam! Jestem tu nowy :) Zwracam się z prośbą o pomoc Mam problem z Cyfrą +. Wygląda to tak: Czasza firmowa C+, dekodery to Philips 3201 i 6010 - sygnał jest rozdzielony na 2 tunery bezprzewodowo za pomocą splitera, Konwerter INVERTO HDTV DVB-S2 z dwoma wejściami kabla. Wcześniej antena była ustawiona na Sygnał Zgrubnie - 70, Sygnał precyzyjnie - 45. Wszystko było OK do czasu kiedy to na Philipsie 6010 telegazeta się nie włącza wcale lub są duże braki, natomiast na Philipsie 3201 jest tak, że co jakiś czas włącza się menu, programy same się przełączają itp - po prostu głupieje Jaka jest tego przyczyna? Dodam że obecnie sygnał zgrubnie u mnie jest ok 72 natomiast precyzyjnie między 35 a 39 a problem dalej występuje Proszę o radę - czy dostroić antenę czy zakupić większą średnicę? Z góry dziękuję