Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

maciej
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 15 gru 2007, 19:16

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: maciej »

poprostu dekodery na wynalem maja gwarancje na caly czas umowy wiec mozna go wymienicz
Animal
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 12 sie 2006, 15:23

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Animal »

hanka pisze:Fajnych rzeczy można się od Was dowiedzieć. Ja mam trochę przyziemny, powiedzmy problemik. Czy płacicie 10 PLN/ mies za najem dekodera? Ja płaće ponad 10 lat. Wczoraj dowiedziałam się, że to nie zgodne ani z umową ani z prawem? Wie ktoś coś na ten temat?
Jak Ci nie odpowiada ten stan rzeczy możesz się zwrócić do C+ o wykup dekodera na własność jak ja to zrobiłem za symboliczną zł i rok gwarancji.Napisałem e-maila do C+ coś w tym stylu ;-".... chciałbym prosić o możliwość
wykupienia na własność użytkowanego przeze mnie dekodera Kenwooda DTF1
gdyż w przeciwnym razie zmuszony byłbym rozwiązać umowę/na czym mi nie
zależy/aby ją podpisywać na nowo i osiągnąć w praktyce to samo plus
bonifikatę na abonament.W rezultacie da mi to możliwość po tylu latach
użytkowania C+ zmniejszenie opłaty związanej z wynajmem za dekoder a co za tym
idzie utrzymać w dalszym ciągu moich trzech pakietów...".Jak Ci to pasi to próbuj w moim przypadku dostałem szybko odpowiedź i po wpłacie tej 1 zł jestem gdzieś od lutego właścicielem Kena.Pozdrowienia
evelyn
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 wrz 2008, 9:12

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: evelyn »

witam, mam pytanie odnosnie dekodera strong 6860, mama uparla sie i przywiozla mi go do UK, na poczatku podlaczylam go do tv i szukalysmy satelity, niestety bez powodzenia, mama probowala cos ustawic za pomoca pilota i dekoder tak jakby sie zawiesil! nie dziala, nie odpowiada na pilota, ale swieci sie na nim kontrolka standby, nie pomaga wylaczanie z pradu, na minute na dobe... nic zupelnie tak jakby byl zablokowany badz zawieszony (??), nie mam pojecia co sie moglo stac, przyciski na dekoderze rowniez nie dzialaja, szukalam w necie, ale to chyba przypadek mojej mamy tak potrafi zrobic :|. Bardzo prosze o jakies porady... z gory dziekuje...
maciej
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 15 gru 2007, 19:16

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: maciej »

mialem ten dekoder i po tygodniu go oddalem juz nie chce miec tego jaja wole philipsa sd. strong bardzo powoli przelacza kanaly. nie warto.
evelyn
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 wrz 2008, 9:12

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: evelyn »

no faktycznie bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, czy ktos tu potrafi czytac ze zrozumieniem?????
Malysz77
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 wrz 2008, 23:52

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Malysz77 »

Witam!

Mam taki problem otóż posiadam dekoder Mediasat Pioneer 1330, podobno posiada on funkcje programów interaktywnych np. cyfra+ gry itd. Natomiast po przełączeniu na kanał 161 pierwszym razem moim oczom ukazał się malutki czerwony kwadracik... przy następnej próbie widać było tylko czarny ekran... tak samo jest z kanałem 160 info+... W czym może tkwić problem?
monisia012
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 02 paź 2008, 12:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: monisia012 »

Witam, mam problem z wymiana karty w canal + mianowicie po zrobieniu wszystkiego zgodnie z instrukcjami tj. przeprogramowanie dekodera itp. niestety ale nie mam sygnału. Jeśli ktos by był tak miły i podpowiedział co robie źle to bede wdzięczny. Mam dek PIONEER BCT-1430 w instrukcji która przysłał canal + dla mediasat trzeba w menu wybrać szybkie wyszukiwanie programów, niestety mój dek nie ma takiej opcji po wejsciu w ustawienie jest następująco :


WYBIERZ ANTENE:
1(A)
1(B)
3(A2)
4(B2)
ALL

WYBIERZ TYP:
ALL
TV
RADIO
DATA
TV+RADIO
TV+DATA
RADIO+DATA

WYBÓR POZYCJI:
??

SZYBKI SKAN:
NO
CYFRA + p2c
HB - FULL PL
ASTRA 2 28E
itp.

Może poprostu źle coś robie w ustawieniach dek ?;(
bubak1
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 paź 2008, 0:00

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: bubak1 »

Witam

Właśnie stałam sie abonentem Cyfry i niestety żeby nie było za różowo mam problem z dekoderem Philips DSR 6201. Na niektórych programach nie ma dźwięku a na niektórych obrazu.Do tego po kilku godzinach od pierwszego uruchomienia przestał działac pilot a ręcznie nic nie zrobię. Dekoder kupiłam na własność.

Czy spotkał sie już ktos z podobnym problemem i co z tym fantem mam zrobić?
sabinar1
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 05 paź 2008, 20:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sabinar1 »

Może ktoś wie jak prawidłowo uruchomić nową kartę do dekodera - do 8.października trzeba to zrobić a kartka z instrukcją gdzieś się "zadziała". Po włożeniu nowej karty programy działają ale pojawia się informacja, żeby uruchomoć nową kartę.
bubak1
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 paź 2008, 0:00

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: bubak1 »

Wyjęcie wtyczki pomaga ale tylko wtedy jak robię to na dłuższy okres np. na noc. Rano znów wszystko działa ale do czasu. Potem wszystko sie powtarza. Osiwieć można. Choć dekonder kupiłam na własność to w centrum Cyfry wymienili mi na nowy, który niestety działa tak samo. Od Pana dowiedziałam się iż jest mu żal ludzi którzy kupili ten dekoder bo ewidentnie ma złe oprogramowanie i Cyfra wpuściła nas na tę minę, bo już z tym modelem były podobne problemy 2 lata temu i niestety nic z tym nie zrobili tylko puścili go ponownie na rynek bez poprawek. Tak więc przestrzegam wszystkich porzed kupowaniem tego g..... Przypominam że chodzi o Philipsa 6201.
Najśmieszniejsze jest to, że nie wiem co dalej z tym robić. Wymieniać codziennie na nowy?
Do centrum Cyfry oczywiście nie można się dodzwonić.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Krewetka »

sabinar1 pisze:Może ktoś wie jak prawidłowo uruchomić nową kartę do dekodera - do 8.października trzeba to zrobić a kartka z instrukcją gdzieś się "zadziała". Po włożeniu nowej karty programy działają ale pojawia się informacja, żeby uruchomoć nową kartę.
1. Przeprogramuj dekoder.
2 Ustaw na kanale 19
3 Wylacz dekoder do trybu "standby"
4 Wylacz dekoder z pradu.
5 Wloz nowa karte
6 Wlacz dekoder do pradu
7 Wlacz dekoder (Na pilocie)
8 Pozostaw na kanale 19 przez okolo 8 godzin (Najlepiej jak to zrobisz w nocy)
-Nie wylanczaj dekodera, ani nie przelaczaj na inny kanal.
9 Rano powinna ci sie wyswietlic informacja ze wymiana karty zakonczyla sie pomyslnie.
wronke
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 paź 2008, 21:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wronke »

bubak1!
marne to pocieszenie, ale jak sie ciesze ze nie tylko ja mam ten problem,
kupilem philipsa dsr 6201 dwa tyg. temu i od tego czasu jest jedna wielka kupa.
najpierw stracilem obraz we wszystkich kanalach z nazwa tvn, potem podaly kolejne. dziennie trace dwa trzy programy. nie pozostaje nic innego jak wyrzucic ten szmelc
jedyny drobny problem, to nie mam opcji wymiany, to mieszkam zagranica. co za shit!!!!!!!
probowalem chyba z 20 razy dodzwonic sie na hotline... wszyscy konsultanci sa zajeci, zadzwon pozniej. no comments.

jakbys znalazla rozwiazanie - z gory dziekuje za slowko

wr
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Alan »

Aktywujcie karty na TVP1. Ten 19 to bzdura. Jak ktoś kupuje dekoder na własność, to mediasata z serii pioneer, nie ma z nim żadnych problemów. W obecnej promocji kosztuje 1zł, a wszystko razem z aktywacją 2zł, oraz jeden miesiąc oglądanie za free. Umowa na 18 miesięcy. Pakiet podstawowy kosztuje 19 zł przez 9 miesięcy, następne 9 miesięcy 40 zł. Ja wziąłem. Nie wiem co jest z tą C+ u mnie wszystko gra od początku bez jakichkolwiek problemów, ale wiem, że są problemy.
Może te phile, to faktycznie jakaś "kupa". Nigdy nie miałem tego odbiornika od C+, zawsze Pioneer.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
bubak1
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 04 paź 2008, 0:00

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: bubak1 »

Witam ponownie.
Ponieważ do Cyfry ni można sie dodzwonić wysłałam ze 3 mejle w sprawie kłopotów z dekoderem. Czekałam tydzień ale oddzwonili i podpowiedzieli co robic żeby dekoder działał poprawnie.
1. trzeba sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania - menu, 7 i 2 wer. programu - musi być wersja 56 a było 52
2. u mnie nie działał jeszcze pilot - przyczyna jest taka iż mam telewizor lcd z funkcją czujnika światła i niestety ta funkcja musi być wyłączona bo nakładają się częstotliwości z dekoderem.

U mnie wszystko już działa ok. na razie.

Jeśli u Was nie działa to piszcie mejle do centrum cyfry.
Malysz77
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 wrz 2008, 23:52

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Malysz77 »

Alan pisze:Aktywujcie karty na TVP1. Ten 19 to bzdura. Jak ktoś kupuje dekoder na własność, to mediasata z serii pioneer, nie ma z nim żadnych problemów. W obecnej promocji kosztuje 1zł, a wszystko razem z aktywacją 2zł, oraz jeden miesiąc oglądanie za free. Umowa na 18 miesięcy. Pakiet podstawowy kosztuje 19 zł przez 9 miesięcy, następne 9 miesięcy 40 zł. Ja wziąłem. Nie wiem co jest z tą C+ u mnie wszystko gra od początku bez jakichkolwiek problemów, ale wiem, że są problemy.
Może te phile, to faktycznie jakaś "kupa". Nigdy nie miałem tego odbiornika od C+, zawsze Pioneer.
Mam pytanie do Ciebie, a mianowicie gdy przełączysz na kanał 161 pokazują Ci się te gry bo u mnie ten program nie działa tak samo jak ten INFO+ (przyciskam na pilocie "+" ale to tez nie pomaga)... posiadam dekoder mediasat z serii pioneer 1330. Prosze o pomoc. Z gory dzieki. Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości