Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Nomik » 24 cze 2009, 12:40

arecky pisze:potwierdza się, że jednak te dekodery od cyfry + są o kant tyłka potłuc.
Dokładnie, to był jeden z powodów dla których nie biore ich oferty pod uwage.Za duzo sie naczytałem.
0 x
arecky
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 15 cze 2009, 23:07

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: arecky » 29 cze 2009, 1:26

to jest chyba główny powód dla którego oferta cyfry jest mniej atrakcyjna. ja się nawet nie zastanawiam nad zmianą.
0 x
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Nomik » 30 cze 2009, 13:56

arecky pisze:to jest chyba główny powód dla którego oferta cyfry jest mniej atrakcyjna. ja się nawet nie zastanawiam nad zmianą.
No wiesz porównac z innymi zawsze mozna, chociaz zawsze jest tez tak ze kazdemu co innego sie podoba.
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 30 cze 2009, 23:15

Nomik pisze:
arecky pisze:potwierdza się, że jednak te dekodery od cyfry + są o kant tyłka potłuc.
Dokładnie, to był jeden z powodów dla których nie biore ich oferty pod uwage.Za duzo sie naczytałem.
A nie można wziąć Cyfry bez dekodera (i dekoder kupić osobno jakiś porządny)? Wydaje mi się że to jest możliwe, skoro dekoder można też od nich po prostu kupić (a karta nie jest z nim sparowana jak w Polsacie czy n).
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
arecky
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 15 cze 2009, 23:07

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: arecky » 30 cze 2009, 23:31

w rzeczy samej. dlatego trzeba być otwartym na konstruktywną krytykę.
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: RaPi » 02 lip 2009, 13:24

Informacja na temat aktualizacji oprogramowania w dekoderach PVR C+
Szanowny Abonencie,

na satelicie dostępne jest już najnowsze oprogramowanie do dekoderów Philips PVR HD, które - między innymi - umożliwia odbiór kanałów naziemnej telewizji cyfrowej.

Nowe oprogramowanie o numerze 90/DTT, będziemy nadawać całodobowo do poniedziałku 6 lipca.
Po 6 lipca możesz je zaktualizować w piątki, soboty i niedziele. W pozostałe dni nadawane będzie bowiem oprogramowanie do innych typów dekoderów CYFRY+.

Jak zaktualizować oprogramowanie?
Używając pilota do dekodera wybierz MENU 8 - "AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA DEKODERA" i zatwierdź "OK."
Aktualizacja trwa około pięciu minut.

W przypadku aktualizacji ze znacznie wcześniejszych wersji oprogramowania nie wykluczony jest zanik obrazu. Powodem może być zmiana ustawień konwertera w menu dekodera Philips PVR HD.
Gdy po aktualizacji oprogramowania pojawi się komunikat "BRAK SYGNAŁU SPRAWDŹ ANTENĘ", zastosuj poniższe rozwiązanie:
Używając pilota do dekodera wybierz MENU 7 - "PARAMETRY TECHNICZNE" następnie 1 - "USTAWIENIA ANTENY" i B - "PARAMETRY ODBIORU". Strzałką w dół wybierz opcję "TYP KONWERTERA", po czym za pomocą strzałki w prawo zmień ustawienie z "TWIN" na "POJEDYNCZY".

Jeśli telewizor nie przełącza się na właściwy tryb AV:
Opcja 1: dekoder połączony z telewizorem tylko za pomocą eurozłącza.
Używając pilota do dekodera wybierz MENU 4 - "USTAWIENIA TERMINALA", 2 - "PARAMETRY TV I MAGNETOWIDU" i za pomocą strzałki w prawo, w polu "TYP TELEWIZORA" ustaw "HD 720p" albo "HD1080i".

Opcja 2: dekoder połączony z telewizorem zarówno za pomocą eurozłącza, jak i HDMI.
Używając pilota do dekodera wybierz MENU 4 - "USTAWIENIA TERMINALA", 2 - "PARAMETRY TV I MAGNETOWIDU" i za pomocą strzałki w prawo, w polu "TYP TELEWIZORA" ustaw "SD".

Pozdrawiamy,
Pion Obsługi Abonentów
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: RaPi » 03 lip 2009, 22:02

Mam pytanie dla posiadaczy dekodera z tawrdym dyskiem. Czy macie możliwość nagrywania audycji na każdym kanale dostępnym w ofercie platformy? Ja niestety przy przegladaniu EPG nie mam na liście wszystkich kanałów. Np na liście nie ma TVN Warszawa i TVN Turbo. Bez problemu można nagrać np film z Canal+ czy AXN.
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 04 lip 2009, 21:13

Kpc21 pisze:
Nomik pisze:
arecky pisze:potwierdza się, że jednak te dekodery od cyfry + są o kant tyłka potłuc.
Dokładnie, to był jeden z powodów dla których nie biore ich oferty pod uwage.Za duzo sie naczytałem.
A nie można wziąć Cyfry bez dekodera (i dekoder kupić osobno jakiś porządny)? Wydaje mi się że to jest możliwe, skoro dekoder można też od nich po prostu kupić (a karta nie jest z nim sparowana jak w Polsacie czy n).
A i jeszcze dodam, że Polsat także nie ma dobrych dekoderów (a nie można ich zastąpić innymi). Jeśli nie zawiesza się obraz, to zawiesza się dźwięk.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Nomik » 16 lip 2009, 14:23

Kpc21 pisze:
Kpc21 pisze:
Nomik pisze: Dokładnie, to był jeden z powodów dla których nie biore ich oferty pod uwage.Za duzo sie naczytałem.
A nie można wziąć Cyfry bez dekodera (i dekoder kupić osobno jakiś porządny)? Wydaje mi się że to jest możliwe, skoro dekoder można też od nich po prostu kupić (a karta nie jest z nim sparowana jak w Polsacie czy n).
A i jeszcze dodam, że Polsat także nie ma dobrych dekoderów (a nie można ich zastąpić innymi). Jeśli nie zawiesza się obraz, to zawiesza się dźwięk.
Z tym zawieszaniem to jest straszny problem. Przynajmniej raz na 2 dni regularnie sie zawiesza.
0 x
isztwanszabo
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 lip 2009, 17:24

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: isztwanszabo » 31 lip 2009, 8:33

witam

mam stary (trzyletni) dekoder cyfry i od pewnego czasu traci sygnal (w kwestiach telewizji satelitarnych jestem laikiem) i odzyskuje go po wylaczeniu na jakies 10-15 minut. zauwazylem ze dzieje sie tak kiedy przelacze np na tvn - wtedy pojawia sie czerwona kropeczka i juz nic nie mozna ogladac. myslalem ze to wina dekodera i kupilem w cyfrze nowy - philips PVR HD. po pierwszym podlaczeniu (podwojnym kablem i do konwentera typu TWIN) wszystko dzialalo dobrze ale kiedy wszystko porozlaczalem, wstawilem na szafke i podlaczylem ponownie pojawil sie komunikat - NIEWLASCIWA LUB USZKODZONA KARTA. wlozylem ja do starego dekodera i dziala tzn do czasu przelaczenia na TVN. szlag mnie trafia i nie wiem co mam robic.
prosze o pomoc

pozdrawiam
isztwan
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 31 lip 2009, 21:02

Zresetuj dekoder (odłącz całkowicie od zasilania na minutę), jeśli to nie pomoże upewnij się, że karta jest prawidłowo włożona (dla pewności włóż ją odwrotnie), jeśli to nie pomoże to dekoder wymień u dystrybutora.
0 x
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Nomik » 10 sie 2009, 16:15

sqnek pisze:Zresetuj dekoder (odłącz całkowicie od zasilania na minutę), jeśli to nie pomoże upewnij się, że karta jest prawidłowo włożona (dla pewności włóż ją odwrotnie), jeśli to nie pomoże to dekoder wymień u dystrybutora.
Tez tak robiłem.Zreszta zawsze taka diagnoza padala od strony konsultanta, kiedy dzwoniłem ze mam problem z dekoderem,ech../
0 x
adi144
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sie 2009, 17:55

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: adi144 » 13 sie 2009, 18:05

witam wszystkich. mam pytanko. jaki obecnie terminal sd w ofercie cyfry jest godny polecenia?
0 x
host21
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 sie 2009, 6:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: host21 » 17 sie 2009, 6:16

Witam. Jestem nowy więc się ładnie przywitam...
Mam problem. Moja 6 miesięczna córka wzięła pilota i rozbroiła mi tuner. Żona twierdzi że weszła do menu a potem już nie pamięta co się stało ale tuner potem się włączył i umarł. Jest możliwość włączenia tunera. Pokazuję się pasek na dole ale wyświetla się liczba jeden bez nazwy kanału czyli w tym wypadku TVP1. Nie mogę wejść do menu, praktycznie mogę tylko włączyć i wyłączyć. Proszę o pomoc....

Pozdrawiam

PS: Dekoder to pioneer 1430
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12486
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 151
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Poland » 22 sie 2009, 14:00

Ja z kolei mam pytanie - czy może ktoś wyliczyć koszt zakupu (i jak można także instalacji) Cyfry + odliczając cenę tunera (Mediasat). Proszę o podanie sumy i kwot na nią się składających.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość