Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

belost
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 27 cze 2009, 11:27

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: belost »

Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 15316
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 25
x 306
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Poland »

Z tej strony wiem tylko o talerzu - jego ceny jednak nie ma chodzi mi o mniejsze opłaty jak instalacja czy cena karty aktywującej. Bo chyba we wrześniu będę zamawiał uzupełnienie do mojego Mediasata.
Poza tym czy po podpisaniu umowy podjeżdzają i instalują z swojego sprzętu (chodzi mi o płacenie u nich za kabel) czy trzeba coś dokupić gdzie indziej ??
Poland - Aktywnie najlepszy!
adgamok
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2009, 16:42

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: adgamok »

Witam! Mam problem i nie wiem jak go rozwiazac.Prosze o jakies wskazowki.Mam dekoder DSR7201/91 i ostatnio mam problem z sygnalem ale tylko na wszystkich programach TVN ( poprostu ich nie mam ) minn TVN, TVN 24 i wszystkie inne z tej grupy. Chcialam przeszukac od nowa wszystko ale mam wlaczona blokade ( ja jej nie wlaczalam ) i nie mam pojecia jaki jest kod dostepu . Co mam zrobic i jaka moze byc przyczyna tego , ze nie mam sygnalu na tych programach? Z gory dziekuje .
drzeju
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 05 paź 2009, 18:23

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: drzeju »

problem - polsat cyfrowy działa, a na tym samym kablu antenowym cyfra nie działa, jak czasami uda się złapać sygnał z anteny to po jakiejkolwiek operacji pilotem sygnał znika
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

@adgamok zaloguj się na ica.cyfraplus.pl, dekoder ustaw na tvp info i z ica wybierz reset kodu pin, ewentualnie zadzwoń na infolinie. Dekoder zostaw ustawiony na tym kanale tak przez 10 minut, potem wyszukaj kanały i wszystko będzie w porządku. Ten dekoder tak ma, często gubi kanały.

@drzeju jaki masz dekoder i jak jest podłączony?
adgamok
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2009, 16:42

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: adgamok »

wielkie dzieki zaraz zabieram sie do pracy , to bardzo bardzo irytujace taki problem z sygnalem czy zmiana na normalny dekoder zakonczy moje problemy?
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

Tak, problem z zanikiem kanałów jest tylko na dekoderach PVR i czasem na zwykłych HD, na reszcie jest wszystko w porządku.
siette
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 paź 2009, 22:05

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: siette »

mam problem z dekoderem cyfry
nie moge go zalaczyc ani piloten ani klawiatura na panelu pojawia sie tylko godzina i tyle dekoder nie reaguje na sygnaly pilota i klawiatury dekodera
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

Odłącz dekoder od zasilania na kilka minut, jeśli to nie pomoże to wymień go u dystrybutora.
siette
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 paź 2009, 22:05

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: siette »

nie pomoglo widze ze te dekodery sa trefne
kewałs
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 paź 2009, 20:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kewałs »

Witam!
podrzućcie koledzy jak ustawić nową godzine na zegarze po zmainie czasu na zimowy w dekoderze philips HD PVR.
Dzieki!
na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 »

pilot reaguje na dekoder, ale nie wyświetla się okno menu.....co dalej?
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

Zacznij od wymiany baterii, jeśli to nie pomoże to odłącz dekoder od zasilania na pół godziny, potem napisz jaki masz dekoder.
na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 »

mam dekoder PACE DSR 2221/91
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

Pojawia ci się komunikat 'brak sygnału'? Jeśli tak, to odłącz dekoder od zasilania na pół godziny, jeśli to nie pomoże sprawdź czy kabel antenowy jest dobrze dokręcony i jak coś to sprawdź ustawienie anteny (np. TVP Polonia i delikatnie ruszasz anteną, aż pojawi się obraz).
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości