Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 » 08 lis 2009, 11:46

w telewizorze nie wyswietla sie nic .....kabel antenowy ma znaczenie w tym aby wyświetliło sie menu?
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 08 lis 2009, 13:34

Dekoder uruchamia się? Możesz przełączać kanały? Możesz napisać coś więcej? Tak, w przypadku tego dekodera, jeśli nie odbiera sygnału nie można wejść w menu. Jeśli chcesz, żeby rozwiązać ten problem, to musisz napisać coś więcej. Reset dekodera wykonałeś?
0 x
na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 » 08 lis 2009, 14:17

dekoder reaguje na sygnał z pilota, bo mrugaja podświetlone guziki....ale w telewizorze nic nie widze.....
bede prubowala .... mam nadzieje, ze nie bede musiala placic za montaz jesli nic sie nie uda......
dziekuje Tobie i dam znac........
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 08 lis 2009, 14:28

Czy wyświetlacz się świeci? Sprawdź połączenie dekodera z telewizorem.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 » 08 lis 2009, 16:11

tak.....wlasnie tu moze byc problem z kablem ......mam okrągle 2 wejscia w telewizorze tylko , dokupilam kabel.....ale on ma 4 okrągle koncowki......pewnie za dużo......
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 08 lis 2009, 18:50

Dziwne - nie masz eurozłącza?

Do telewizora podłącz wtyczki: żółtą i białą/czarną.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
na08
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 lis 2009, 22:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: na08 » 10 lis 2009, 16:33

dzięuje, porada z kablami podziałała.....jest menu, programy da sie przełączac.......ale poziom sygnalu....nie ma jeszcze...i jest czerwona kropka
0 x
karol1ok
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 lis 2009, 19:38

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: karol1ok » 11 lis 2009, 19:46

mam problem z dekoderem po włoczeniu nie nadaje zadnego kanału
0 x
karol1ok
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 lis 2009, 19:38

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: karol1ok » 11 lis 2009, 19:53

jjak sie robi reset dekodera
0 x
karol1ok
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 lis 2009, 19:38

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: karol1ok » 11 lis 2009, 20:04

zrobiłem przeprogramowani dekodera i nanowo wyszólał izapisał programy gdy po wyłoczeniyu dekodera i ponownym włoczeniu nie moze na odbierac anj zadnego kanału
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 12 lis 2009, 0:48

Jaki masz dekoder i jaką przeglądarkę, że tyle błędów robisz? Zmień ją na Firefoxa, ma wbudowany słownik. Do rzeczy - jeśli chcesz by ktoś Ci pomógł, to tak zapisz swój problem, by było to zrozumiałe i by ktoś miał dokładny obraz na Twoją sytuację. Polecam jeszcze raz zapisać post, napisz tam: jaki dekoder, co dokładnie się dzieje, jakie komunikaty pojawiają się na ekranie telewizora.
0 x
Firel
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 lis 2009, 22:40

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Firel » 16 lis 2009, 15:52

Witam. Mam pytanko :D

Czy ktoś z Was mógłby by mi polecic jakiś dobry dekoder HD? Chcę żeby współpracował z card splitterami, i żeby był tani gdyz w tej chwili nie mam duzo $$. Dziękuję za pomoc.

PS. Najbardziej by mi odpowiadal Philips :P
0 x
fumfel
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 18 lis 2009, 19:34

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: fumfel » 18 lis 2009, 19:40

PROBLEM Z DEKODEREM PIONIEER BCT-1330!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Mam dekoder pionieer 1330 i jest problem tego typu że dekoder po wyłączeniu nie chcę się włączyć!Na wyświetlaczu co pokazuję programy widnieje godzina,po włączeniu zaczyna się świecić jaśniej i nic po za tym!!!
Może ktoś wie jak to naprawić????
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 19 lis 2009, 9:35

Odłącz dekoder od zasilania na pół godziny. Jeśli to nie pomoże to pozostaje ci oddać dekoder do naprawy (jeśli jest na gwarancji albo na wynajem).
0 x
lelo76
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 lis 2009, 19:40

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lelo76 » 19 lis 2009, 19:45

Witam serdecznie.
Mam problem, ponieważ co jakiś czas znika mi sygnał z kilku kanałów takich jak: tv polonia, cinemaxy, filmboxy i tvp sport, a czasami nawet wszystkie, wyskakuje tylko czerwona kropa.
Dzisiaj wymieniłem antenę i przewody i dalej to samo, posiadam terminal pioonier 1330, czy ma ktoś podobne problemy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość