Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

Rafał K. pisze:
deadprince pisze:. Dekodery można kupić tylko i wyłącznie w ramach przedłużenia umowy lub podpisania nowej. Obecnie przy przedłużeniach istnieje możliwość wykupu SD za 1zł (pod warunkiem, że nie jesteś w okresie wypowiedzenia), HD za 199zł. PVR zakupić nie można.
A jeżeli chciałbym zamówić Cyfrę+ w tej najnowszej promocji (i jest to moja pierwsza umowa) to mogę kupić ten dekoder HD? Na stronie:
http://swieta.cyfraplus.pl/?utm_source= ... istopadowa
jest mowa tylko o 4 dekoderach:
Sagem SD - zakup albo wynajem
Strong SD - zakup albo wynajem
Pace SD - zakup albo wynajem
Philips PVR HD - niestety tylko wynajem
Czy naprawdę nie można przy tej ofercie skorzystać z innych dekoderów? Np. kupić dekoder HD na własność?
Sytuacja jest taka, że obecnie jest problem z dostępnością i z HD i z PVR. Dotychczas była możliwość kupna dekodera na własność Philipsa HD za 499zł przy nowych umowach, natomiast z tego co wiem (pracuję w dziale utrzymania klienta C+) z racji małego zainteresowania zarówno tym rozwiązaniem, jak i kupnem dekodera w promocyjnej cenie 199zł, zrezygnowano z pomysłu kupna dekodera na własność. Tak naprawdę w gestii punktu zależy, czy ten dekoder odsprzeda, czy też zgarnie prowizję za najem.

Pozdrawiam.
Rafał K.
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 lis 2009, 20:26

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Rafał K. »

deadprince pisze:
Rafał K. pisze:
deadprince pisze:. Dekodery można kupić tylko i wyłącznie w ramach przedłużenia umowy lub podpisania nowej. Obecnie przy przedłużeniach istnieje możliwość wykupu SD za 1zł (pod warunkiem, że nie jesteś w okresie wypowiedzenia), HD za 199zł. PVR zakupić nie można.
A jeżeli chciałbym zamówić Cyfrę+ w tej najnowszej promocji (i jest to moja pierwsza umowa) to mogę kupić ten dekoder HD? Na stronie:
http://swieta.cyfraplus.pl/?utm_source= ... istopadowa
jest mowa tylko o 4 dekoderach:
Sagem SD - zakup albo wynajem
Strong SD - zakup albo wynajem
Pace SD - zakup albo wynajem
Philips PVR HD - niestety tylko wynajem
Czy naprawdę nie można przy tej ofercie skorzystać z innych dekoderów? Np. kupić dekoder HD na własność?
Sytuacja jest taka, że obecnie jest problem z dostępnością i z HD i z PVR. Dotychczas była możliwość kupna dekodera na własność Philipsa HD za 499zł przy nowych umowach, natomiast z tego co wiem (pracuję w dziale utrzymania klienta C+) z racji małego zainteresowania zarówno tym rozwiązaniem, jak i kupnem dekodera w promocyjnej cenie 199zł, zrezygnowano z pomysłu kupna dekodera na własność. Tak naprawdę w gestii punktu zależy, czy ten dekoder odsprzeda, czy też zgarnie prowizję za najem.

Pozdrawiam.
Ale jeżeli w najnowsze promocji jest:
Sagem SD - 1 grosz
Strong SD - 79 zł
Pace SD - 79 zł

To chyba punkt sprzedaży nie ma mi prawa odmówić sprzedaży tych dekoderów?
deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

Oczywiście, że nie. Pytałeś o HD :) Z dekoderami SD nic się nie zmienia.
UNIDO
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 09 gru 2009, 17:14

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: UNIDO »

Witam. Mam dekoder cyfry plus od paru lat ,,Pionner,, wszystko bylo Ok. Dzisiaj chcialem wlaczyc opcje wyszukiwanie programow i nie moge tej czynnosci zrobic bo wyskakuje mi plansza wpisz kod .
Ja nic nie kodowalem. Probowalem wpisac 0000 i nic ...kod falszywy i tak w kolko !!
Dziwne bo nie bawilem sie tym dekoderem i dlaczego to sie tak stalo i jak mam odkodowac ??
Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam.
deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

1. Telefon na infolinię 22 3104545 żeby zresetować kod.
2. Może dekoder po prostu się zepsuł i wtedy jeśli masz najmowany od C+ można sobie albo naprawić albo wymienić.

Najpierw polecam rozwiązanie nr 1.
UNIDO
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 09 gru 2009, 17:14

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: UNIDO »

Dziekuje serdecznie !! Zadzwonilem i pomgli mi z Cyfry PLUS !! Pozdrawiam.
marcel_76
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2009, 12:37

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marcel_76 »

Mam pytanie w sprawie dostępności PVR na wynajem u mnie w Częstochowie totalna lipa. Czy wszędzie tak jest. Dzwonię do Cyfry mówią żeby udać się do punktu zamówić w punkcie odmawiają przyjęcia zamówienia mówią proszę pytać i tak w kółko.
UNIDO
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 09 gru 2009, 17:14

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: UNIDO »

Nic nie wiem na ten temat. Dekoder kupilem od kogs kto zrezygnowal z ogladania a byl jego wlasnoscia.
Pozdrawiam.
deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

marcel_76 pisze:Mam pytanie w sprawie dostępności PVR na wynajem u mnie w Częstochowie totalna lipa. Czy wszędzie tak jest. Dzwonię do Cyfry mówią żeby udać się do punktu zamówić w punkcie odmawiają przyjęcia zamówienia mówią proszę pytać i tak w kółko.
Dekoderów PVR na razie nie ma, powinny być w styczniu, chociaż rezerwujemy sobie termin do marca z dostępnością dla bezpieczeństwa i żeby uniknąć jakichś reklamacji. Natomiast z tego, co wiem, są PVR-y w mniejszych miejscowościach po parę sztuk, w większych miastach na pewno nie ma. Trafiłeś na jakiś lipny punkt, bo masz prawo do wpisania się na listę oczekujących, najwyżej pójdź do innego. Ale warto poczekać, bo ptaszki ćwierkają, że to już będzie lepszy niż obecny - PACE 500GB i z dyskretniejszym chłodzeniem, ale szczegółów nie zna nikt.

Pozdrawiam,
C+
Los_Dawidos
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 lis 2009, 22:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Los_Dawidos »

Niedawno dekoder Sagem zaktualizował mi listę kanałów i nagle zostałem pozbawiony TVP Sport w liście. Instalowałem jeszcze raz kanały i jest ten sam problem. Zmieniłem nawet częstotliwość na tą na której jest TVP Sport na satelicie, ale wówczas straciłem praktycznie całą resztę.

Proszę o pomoc, bo TVP Sport był oglądanym przeze mnie programem, a teraz nie wiem co zrobić, aby TVP Sport wrócił normalnie na kanał 64
UNIDO
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 09 gru 2009, 17:14

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: UNIDO »

A placisz za kanaly ?? Bo to co bylo kiedys za ,,friko,, dzisiaj trzeba sypnac forsa :))
Los_Dawidos
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 lis 2009, 22:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Los_Dawidos »

UNIDO pisze:A placisz za kanaly ?? Bo to co bylo kiedys za ,,friko,, dzisiaj trzeba sypnac forsa :))
Mam pakiet prestiżowy hd. Na drugim dekoderze wszystko śmiga, ale na Sagemie TVP Sport brak.
deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

Na moje oko to wina dekodera, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zadzwonić na infolinię i poprosić o ponowne wysłanie uprawnień na dekoder.
GoksaP
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 gru 2009, 22:01

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: GoksaP »

A ja mam takie pytanie.

Mam dekoder Philips HD PVR.

Do 14ego listopada odbierałem kanał Tele Padre Pio. Do tego dnia widniała informacja, iż kanał zmienia częstotliwość.

I tak się stało.

Tutaj mam podane parametry:
http://www.teleradiopadrepio.it/interna ... =frequenze

Ale wprowadzając je w ustawieniach anteny i dając "wyszukiwanie programów" otrzymuję komunikat z błędem wyszukiwania.

Czy jest jakaś szansa, bym mógł to swojej babci ustawić? :)
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek »

Jeśli Cyfra nie zaktualizowała parametrów tego kanału na swojej liście to nie będziesz mógł. Możesz do nich napisać maila z pytaniem o ten kanał, czasem to pomaga i aktualizują listę.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości