Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

obi1964
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2009, 14:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: obi1964 »

MAM Dekoder Philips HD PRV imam problem z nagrywaniem Jezeli np. nagrywam kanał 15 to nie moge rownoczesnie oglądac HBO a Cyfre plus tak Czy ktos miał podobne problemy to prosze o pomoc Dekoder mam kilka dni i moze cos zle ustawiłem
BraYneX
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 gru 2009, 14:12

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: BraYneX »

mam problem z cyfrą+. kupiłem sobie 2 dekodery sagem sd i antene do której mogę oba podłączyć pod 2 telewizory.
uporałem sie z ustawieniem anteny i na jednym telewizorze wyszukało mi wszystkie programy z oferty a na drugim nie. dodam że pokazuje mi poziom sygnału bardzo dobry i jaość na maksa dobra.
teraz chce na tym jednym wyszukać jeszcze raz zeby wyły wszystkie ale jak biore wyszukiwanie klkam ok jest sygnał i jakość na maksa rozpoczynam wyszukiwanie pojawia się 1 % i jakość sygnału spaada do zera i nie wyszukuje. na drugim tv wszystko ok wyszukuje a na tym nie chce zy to dekoder się popsuł czy jak? mam oba dopiero 2 dni
Los_Dawidos
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 lis 2009, 22:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Los_Dawidos »

obi1964 pisze:MAM Dekoder Philips HD PRV imam problem z nagrywaniem Jezeli np. nagrywam kanał 15 to nie moge rownoczesnie oglądac HBO a Cyfre plus tak Czy ktos miał podobne problemy to prosze o pomoc Dekoder mam kilka dni i moze cos zle ustawiłem
A masz podłączone do dekodera dwa kable koncentryczne?
artur6436
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 gru 2009, 22:41

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: artur6436 »

Czekam na Pace pvr i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś wie jak on współpracuje z big card 2 spliterem?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1376
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 »

obi1964 pisze:MAM Dekoder Philips HD PRV imam problem z nagrywaniem Jezeli np. nagrywam kanał 15 to nie moge rownoczesnie oglądac HBO a Cyfre plus tak Czy ktos miał podobne problemy to prosze o pomoc Dekoder mam kilka dni i moze cos zle ustawiłem
Nie masz czasem sygnału rozdzielonego przy użyciu trójnika? Tak nie wolno robić.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
paulina567
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 16 gru 2009, 11:47

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: paulina567 »

A mi ta pvr-ka chodzi całkiem dobrze. Ludzie z serwisu założyli mi wszystko - i gra! Poczytaj jeszcze instrukcję, zadzwoń do pomocy technicznej c+ i napewno będzie ok!
obi1964
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2009, 14:03

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: obi1964 »

Juz mam po problemie Zadzwoniłem do działu technicznego i Pan kazał mi sciągnąc oprogramowanie i aktualizacje dekodera I smiga jak nigdy Aktualizacje dają od poniedziałku do srody
fanatyk00
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 gru 2009, 18:01

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: fanatyk00 »

Witam.No ja dzis własnie kupiłem.Lecz problem jest taki ja mam Cyfrowy Polsat jeszcze.Skorzytsałem z tej promocji gdzie jeden dekoder dostajesz gratis.Wziąłem pakiet Komfortowy+ do tego jeszcze Canal Plus Sport i Orange a także Dekoder HD(Dekoder ten zostanie dotarczony za jakis czas).I otwieram te wszystkie paczki co od nich dostałem i patrze a tam nie ma konwertera.Czy ja jadąc jeszcze tam do nich jutro dostanę ten konwerter za darmo czy bede musiał za niego zapłacic.Dodam ze ja nie brałem talerza gdyz mam juz na własnośc od Polsatu.Prosiłbym o szybką odpowiedz
Damlits
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 gru 2009, 19:39

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Damlits »

Mam dekoder Philips PVR HD. Problem polega na tym że gdy satelita jest podłączona pod SAT1 (jak na instrukcji) siła sygnału wynosi 0 ;/ Natomiast gdy podłącze pod SAT2 sygnał wzrasta do 4 i wszystko git. Problem polega na tym że nagrywanie nie działa, ani ustawione, ani gdy naciskam REC, a po czasie powyżej minuty STOP. Po prostu Biblioteka jest dalej bez plików ;/ Myślę że być może wszystko by było ok gdyby podłączenie SAT1 działało.
Jaki może mieć związek Sat1 z nagrywaniem ?
Jak naprawić nagrywanie oraz SAT1?

Z nadzieją na szybką pomoc
Damlit
deadprince
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 06 gru 2009, 20:48

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: deadprince »

fanatyk00 pisze:Witam.No ja dzis własnie kupiłem.Lecz problem jest taki ja mam Cyfrowy Polsat jeszcze.Skorzytsałem z tej promocji gdzie jeden dekoder dostajesz gratis.Wziąłem pakiet Komfortowy+ do tego jeszcze Canal Plus Sport i Orange a także Dekoder HD(Dekoder ten zostanie dotarczony za jakis czas).I otwieram te wszystkie paczki co od nich dostałem i patrze a tam nie ma konwertera.Czy ja jadąc jeszcze tam do nich jutro dostanę ten konwerter za darmo czy bede musiał za niego zapłacic.Dodam ze ja nie brałem talerza gdyz mam juz na własnośc od Polsatu.Prosiłbym o szybką odpowiedz
Za bardzo nie rozumiem, z jakiej racji Cyfra+ miałaby Ci dać konwerter. Dlatego, że masz drugą umowę w CP? Oczywiście trzeba kupić sobie we własnym zakresie, aczkolwiek to wydatek ok. 50zł i to dobrej jakości.
artur6436
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 25 gru 2009, 22:41

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: artur6436 »

A może kup poczwórny,to będziesz miał CP,C+ hd i C+ sd z jednego talerza
Awatar użytkownika
horo
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 01 gru 2009, 12:38

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: horo »

Witam. Mam problem techniczny. Straciłem sygnał na jednym z dekoderów w multiroom. Wstałem rano i nie ma sygnału, a jeszcze dzień wcześniej wieczorem był. Na drugim tunerze jest bardzo dobry sygnał. Czy wie ktoś co może być tego przyczyną ??? Proszę o pomoc
martnet
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 15 gru 2009, 20:46

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: martnet »

horo pisze:Witam. Mam problem techniczny. Straciłem sygnał na jednym z dekoderów w multiroom. Wstałem rano i nie ma sygnału, a jeszcze dzień wcześniej wieczorem był. Na drugim tunerze jest bardzo dobry sygnał. Czy wie ktoś co może być tego przyczyną ??? Proszę o pomoc
sprawdź kartę nie działającego dekoderu a następnie pozostaje już tylko kontakt z C+
tomexim
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 09 sty 2010, 15:08

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: tomexim »

witam . Kupiłem przed swiętami dekoder za grosz w promocji firmy sagem . Zaraz na starcie okazało sie ,że jest jeden z eurozłącza zepsuty . Wymienili szybko na nowy . Od dwóch dni mam problem z wyłaczeniem dekodera . Kiedy wyłanczam , po 15 sekundach włancza sie samoczynnie . Nie mam cierpliwości do tego dekodera . Co mam zrobic? Najchetniej kupił bym jakiś inny dobry dekoder tylko nie wiem jaki . Ten Sagem za grosz w promocji to jakas pomyłka .
tea
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 23 lis 2009, 13:14

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: tea »

A ja słyszałam o Sagemie wiele dobrego. Może masz dużego pecha, że kolejny wadliwy model
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość