Strona 17 z 22

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 17 lis 2010, 21:57
autor: Crump
A nie wiesz czy kabel idzie prosto od anteny czy (jesli piszesz,ze masz tez naziemna antene) moze jest rozdzielany na jakims multiswitchu razem z antena naziemna? Bo jesli po drodze jest jakies urzadzenie jak np multiswitch, sumator itd to byc moze ono nawalilo. Pytalem tez o dekodery a czy karta od cyfry jest caly czas ta sama, czy zmienialas tez karte?

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 18 lis 2010, 13:42
autor: Valkyria
Kabel od anteny satelitarnej i dachowej idzie do jakiegoś splitera i z niego wychodzi kilka kabli... Tak sygnał jest rozdzielany razem z anteną naziemną...
Cyfra+ wymieniała karty jakiś czas temu (nie pamiętam dokładnie), ale wtedy po wymianie nie było tych zakłóceń.
Urządzenie do rozdziału sygnału c+ to SmartWi.net, ale niestety ono nie chce dzielić tego sygnału na philipsie HD, (choć powinno i niestety nikt nie potrafi mi powiedzieć dlaczego), więc kiedy oglądam coś na philipsie to karta jest bezpośrednio w dekoderze. Oczywiście zakłócenia są w tym czasie.

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 01 gru 2010, 20:25
autor: wiljasz
A co powiecie o tunerach wbudowanych w odbiornikach TV mających slot na CAM do kart np Cyfry+.Czy warto kupić TV z tym wynalazkiem - kusi to że masz do obsługi sprzętu tylko jeden pilot

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 02 gru 2010, 7:50
autor: maqs6
Myślisz, że producent telewizoru tak bardzo przejmuje się aktualizacją softu, sądzisz że takie wynalazki będą miały dobre wsparcie innych użytkowników? Ja nie sądze. Lepiej sobie to darować. Drugi pilot nie gryzie.

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 10 gru 2010, 19:34
autor: fifaklb
mam pytanie... odnośnie dekoderów, poniewaz mam w laptopie wejście do karty telewizyjnej i jest wejście jedynie na dvb-t, a wszystkie dekodery jakie mam nie mają możliwości podłaczenia tego typu. Tzn słyszałem coś że teraz w cyfrze + są dekodery z DVB-T. ale to chyba wejście jest ? a nie wyjście do telewizora (w moim przypadku laptopa) ? i mam jeszcze jedno pytanie, czy jest jakaś szansa aby podłączyć typowy dekoder w wyjściami EURO, i na JACKi, podłączyć do mojego laptopa (dvb-t) ? tzn jakas przejściówka ? prosze o szybką odpowiedz :)

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 10 gru 2010, 20:22
autor: Kpc21
Co to za wejście? Laptop ma wbudowany tuner DVB-T?

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 10 gru 2010, 23:53
autor: fifaklb
ma wbudowany tuner telewizyjny i wyjście przez przedłużkę na DVB-T :)
tu foto http://img574.imageshack.us/img574/4213/10122010509.jpg i teraz moje pytanie jest dalej aktualne

"mam pytanie... odnośnie dekoderów, poniewaz mam w laptopie wejście do karty telewizyjnej i jest wejście jedynie na dvb-t, a wszystkie dekodery jakie mam nie mają możliwości podłaczenia tego typu. Tzn słyszałem coś że teraz w cyfrze + są dekodery z DVB-T. ale to chyba wejście jest ? a nie wyjście do telewizora (w moim przypadku laptopa) ? i mam jeszcze jedno pytanie, czy jest jakaś szansa aby podłączyć typowy dekoder w wyjściami EURO, i na JACKi, podłączyć do mojego laptopa (dvb-t) ? tzn jakas przejściówka ? prosze o szybką odpowiedz smile"

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 gru 2010, 8:34
autor: Crump
Albo ja Cie nie rozumie albo ty namieszales calkowicie w temacie. DVB-T to nie jest zadna przedluzka czy wejscie czy wyjscie, to jest tuner cyfrowej telewizji naziemnej i do niego podlaczasz siatkowa antene a nie zadne dekodery. Wiec najpierw sprawdz czy masz w laptopie tuner DVB-T czy go nie masz

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 gru 2010, 11:35
autor: maqs6
podaj model tego tunera.
Odnoście złącz do każdego tunera tv można podpiąć dodatkowy sprzęt, pytanie tylko czy masz końcówke bądź wyprowadzenie chincy (tak zazwyczaj jest)
Nie wszystkie tunery hd cyfry mają naziemkę - nie ma ich sagemcom - złom totalny - nie polecam.

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 gru 2010, 13:56
autor: fifaklb
ok mam takie wyjście jak na zdjęciach... to jest to wyjście, i nie chce podłaczyc do tego zadnej anteny tylko dekoder jakiś z cyfry + bo słyszałem że cyfra wprowadziła dekodery z DVB-t i dlatego pytam czy to z cyfry by mi pasowało jakoś ? nie mam innego wejścia... wiem żę namieszałem bo nie wiem jak to powiedzieć :P

cyfra wprowadziła dekodery z DVB-t :P i się zastanawiam czy przez to mogę podłączyć dekoder z moim laptopem ... takie jest moje pytanie mozę tak ktoś mnie zrozumie :)

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 09 sty 2011, 21:56
autor: ally
od niedawna mam cyfre + i właściwie od początku duże problemy z jej odbiorem tzn. zawiesza się głos na sekundę lub dwie z różną częstotliwością co 5, 15, 30 min. zgłosiłam usterkę na infolonii, w centrum obsługi wszyscy są bezradni - podobno to wina dekodera, że ma nie takie oprogramowanie, mam Sagema DSI87, jestem już po dwukrotnej wymianie sprzętu i mam wrażenie że jest coraz gorzej, zawieszenia się wydłużają , oglądanie stało się prawdziwą udręką. Czy ktoś z Was miał podobne problemy? Co robic, cyfra sprzedała mi taki produkt i zupełnie nie poczuwa się do usunięcia usterki, a ja mam dosyc wymian, czy jest na to jakaś rada??

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 10 sty 2011, 1:04
autor: Kpc21
@fifaklb
W ten sposób to nie działa. Te dekodery działają odwrotnie. Potrafią odebrać sygnał DVB-T, ale nie wpuszczą go w kabel antenowy. Do tego potrzebowałbyś modulatora DVB-T, oto przykładowy:
http://sklep.contrazet.pl/pl/dt-102-pod ... romax.html

Taniej kupisz 63-calowy telewizor :) Nie mówiąc już o tunerze analogowym albo DVB-S (zamiast dekodera Cyfry) na USB.

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 sty 2011, 11:51
autor: akubam
Witam.
Od około tygodnia mam problem z odbiorem kanałów. Nie działa z połowa kanałów. Bez problemu odbieram TVP, Polsat, Canal + , HBO, ale już Canal+ Film HD, czy HBO HD nie działa. Dodatkowo nie odbieram TVNów, TVP Polonia(!), Discovery, AXN, CNN, żadnego HD i wielu innych kanałów. Abonentem Cyfry jestem od przeszło roku i nigdy nic mnie takiego nie spotkało. Jeśli jednak była przerwa w dostawie, wystarczyło wyłączyć i włączyć tuner i wszystko działało. Teraz próbowałem już chyba wszystkiego. Aktualizowałem oprogramowanie i listę programów, 'resetowałem' i wyciągałem kartę. Mój tuner to PACE HD PVR.
Jakieś rady? ;)
Pozdrawiam

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 sty 2011, 12:15
autor: wiljasz

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

: 11 sty 2011, 19:32
autor: akubam
Aktualizacje wstrzymane do 17 stycznia.
Da się temu inaczej zaradzić?
Wam wszystko działa?