Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

wiljasz
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 01 gru 2010, 20:17

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: wiljasz » 11 sty 2011, 19:38

Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Crump » 11 sty 2011, 22:51

ja bym wzial dekoder do kogos innego i zobaczyl jak sie zachowuje, jesli kanaly beda to ustaw dobrze antene, jesli nie to dzwon na infolinie jak zaaktualizowac dekoder
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1344
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: backstage » 03 lut 2011, 12:18

Mam telewizor Samsung PS50B850 i dekoder Pace PVR HD cyfry+ problem polega na tym, że po podłączeniu dekodera do telewizora kablem HDMI nic się nie wyświetla tylko czarny obraz(wyświetla się też napis "dekoder sat" i rozdzielczość). Dodam tylko że dekoder normalnie reaguje,.. gdy przycisnę jakiś przycisk na pilocie to miga niebieska kontrolka..

P.S. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale dziś rano wyłączony został prąd na chwilę.
magi1278
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 lut 2011, 9:19

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: magi1278 » 06 lut 2011, 9:24

witam mam pytanie na dekoder spadla mi szafka dekoder zostal lekko wgnieciony i nie dziala tylko syczy co zrobic pomozcie
Slawek189
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 lut 2011, 18:22

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Slawek189 » 09 lut 2011, 18:27

Witam wszystkich, chce kupić telewizję i wydaje mi się że najbardziej opłacalna oferta znajduje sie w cyfrze + Pakiet Kompakt 35 zł na miesiąc, i kupując ją przez internet nie mam pojęcia który dekoder za 1 zł będzie najlepszy;/
Mam do wyboru;
1.Sagem SD
2.Philips DSX
3.Mediasat
Który będzie najlepszy?
kaeres
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 29 lip 2010, 9:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: kaeres » 10 lut 2011, 15:32

magi1278 pisze:witam mam pytanie na dekoder spadla mi szafka dekoder zostal lekko wgnieciony i nie dziala tylko syczy co zrobic pomozcie

Jeżeli to dekoder z nagrywarką i funkcją timishifting to daj rewind i zanim szafka spadnie ponownie to go usuń z półki.


Dzizzzz, co za pytania :D
maqs6
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 22 cze 2010, 14:00

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: maqs6 » 12 lut 2011, 14:14

[email protected]
W kolejności dokładnie odwrotnej jak podałeś ;)
Czyli mediasat ewentualnie philips, a sagema to się wystrzegaj - to rupieć ze szrotów z francji.
A ja ci radzę jednak dopłacić te 48 zł do pace SD ewentualnie thomsona
Miql
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2011, 11:45

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Miql » 13 lut 2011, 11:47

Mam problem z dekoderem cyfry plus. Wczoraj ladnie pieknie ustawilem i chodzilo. dzisiaj rano chcialem wlaczyc i nic... nie wiiem o co mu chodzi...
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Dewastator » 26 lut 2011, 22:57

maqs6 pisze:[email protected]
W kolejności dokładnie odwrotnej jak podałeś ;)
Czyli mediasat ewentualnie philips, a sagema to się wystrzegaj - to rupieć ze szrotów z francji.
A ja ci radzę jednak dopłacić te 48 zł do pace SD ewentualnie thomsona

Te za zeta mogą działać albo nie, bo już wiele razy po remoncie. Thomson jest do bani


Miql pisze:Mam problem z dekoderem cyfry plus. Wczoraj ladnie pieknie ustawilem i chodzilo. dzisiaj rano chcialem wlaczyc i nic... nie wiiem o co mu chodzi...

Toś nas oświeciła/oświecił. Pogadaj z nim może się zdecyduje i zacznie działać ;). Ludzie ogarnijcie swoje wypociny!!!
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
komar279
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 mar 2011, 15:45

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: komar279 » 05 mar 2011, 15:49

witam chce zamówić pakiet cyfry + w opcji bez hd ze zwykłym dekoderem sd ( bo tak jest taniej) i tu pojawia się moje pytanie, czy mogę kupić dekoder cyfry + w wersji hd i włożyć moja karte i będzie wszystko działało poprawnie ?? potrzebuje wykonać taka operacje gdyż nie mam tv w pokoju a jedynie monitor 24 cale z wejściem hdmi w taki sposób oglądam telewizje platformy n i tak samo chciał bym z cyfra + czy to jest możliwe ??
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Dewastator » 06 mar 2011, 12:44

Żeby kupić w Cyfrze dekoder HD musisz wybrać pakiet HD lub do kompaktu dołączyć Canal+ HD lub HBO HD choćby na jeden miesiąc
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
komar279
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 mar 2011, 15:45

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: komar279 » 07 mar 2011, 13:05

chodzi mi o kupno dekodera sd od cyfry a zakup dekodera hd na allegro np tego http://allegro.pl/nowy-tuner-hd-sagem-dsi87-04-03-2011-i1493650092.html
potrzebuje dekodera hd poniewaz jak pisałem telewizje ogladam na monitorze a ma on tylko wyjście hdmi wział bym odrazy pakiey hd ale posiadam rownież platworme n i od cyfry zależy mi tylko na canal +
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Dewastator » 22 mar 2011, 16:45

Dekoder SagemCom HD jest tańszy do umowy niż ten na allegro i masz dłuższą gwarancję. Więc to jest najlepsze wyjście dla Ciebie. Gorzej kiedy będziesz chciał użyć go do splitera - słyszałem, że nie przepuszcza uprawnień na Clonie

Czy ktoś ma problem z dekoderem PVR 500GB - bo u mnie przynajmniej raz dziennie łapie restart i mój sprzedawca powiedział, że pojawił się ten problem po ostatniej aktualizacji i na razie nie chcą wymieniać. Ale nerwica mnie bierze kiedy złapie restart podczas nagrywania, bo wtedy przerywa nagrywanie. W sumie to jeszcze podczas nagrywania nie dogrywa do końca. Często brakuje 5-10 minut
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
radar
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 kwie 2011, 17:58

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: radar » 29 kwie 2011, 18:07

WITAM MAM PROBLEM Z DEKODEREM CYFRY+ PVR HD OD PARU DNI WYLACZA MI SIE CALKOWICIE I DOPIERO PO CHWILI ZNOW SIE WLACZA JAKA JEST PRZYCZYNA?
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Dewastator » 11 maja 2011, 22:49

To już nie tylko u mnie tak było - wymieniłem na drugi bo szlag mnie trafiał z tym pudłem
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P


Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości