Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Rafał K.
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 26 lis 2009, 20:26

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Rafał K. » 25 paź 2011, 15:07

Jaki moglibyście polecić dekoder do odbioru Cyfyr+ i FULL HD do 220 zł? Zależy mi głównie na jakości obrazu.

Co sądzicie o tych dwóch poniższych?
BLACKBOX DM 500
FERGUSON ARIVA 102E
Czy któryś z tych dekodera zapewni lepszą jakość obrazu, niż te dekodery HD dedykowane do Cyfry+ (SAGEMCOMy, itp.)?

W tej chwili skłaniałbym się nieco bardziej do FERGUSON ARIVA 102E. Z tym, że za 275 zł jest model:
FERGUSON ARIVA 202E

Więc czy jest jakaś różnica w jakości obrazu pomiędzy 102E, a 202E? Bo jeżeli jest na korzyść 202E, to chętnie dołożę te 50-60 zł i kupię 202E.
marcus
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 gru 2011, 14:45

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: marcus » 23 gru 2011, 15:02

Mam problem z dekoderami cyfry plus.w tamtym roku w sierpniu dostalam list z cyfra ze mam wymienic moj stary dekoder na nowszy bo te stare juz nie beda odbierac.wymienilam dekoder-chodzi o te najprostsze dekodery za 1 zl pionner.dekoder nie dzialal,wymienilam jeszcze raz i nic dopiero 3 zadzialal, dzialal tak az do listopada tego roku bez problemow.w listopadzie zaczelo sie od tego ze okolo godz 20 zaczely zanikac programy tvn zanikaly tak na okolo godz potem bylo ok.po jakims czasie zaczely zanikacc na dluzej az w koncu moglismy tylko ogladac 1,2 i mini mini.zawplalismy fachowca ,zmienil glowice,kable przestawil antene sygnal byl na full ale programow nadal nie bylo,stwierdzil ze to dekoder.kupilsmy wiec nowy dekoder za 99 zl ,taki zwykly.dzialal super przez 2 tygodnie teraz mamy tylko tvp3.juz nie wiem co robic.zaznacze ze mieszkam w szwecji wiec ciagla wymiana dekoderow to duzy problem.pomozcie gdzie jest blad????
lidia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2011, 1:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: lidia » 25 gru 2011, 1:25

witam,mam duży problem,jestem posiadaczem dekodera cyfrowego Polsatu,oglądałam telewizje i nagle w pewnym momencie zniknęły mi wszystkie kanały i pojawił się napis ze tego kanału nie ma w twoim abonamencie!!oczywiście place regularnie za abonament,pomóżcie mi !!!jaka jest tego przyczyna???
Awatar użytkownika
SzymonNP
VIP Expert
Posty: 2402
Rejestracja: 27 sty 2010, 14:15
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: SzymonNP » 25 gru 2011, 9:36

A czy to temat o Cyfrowym Polsacie?
Obrazek
Najnowszy wpis - wejdź
27/01/10-18/07/18 Szytr Wielki | Od 18/07/18 SzymonNP
Pozdrawiam, Szymon.
lidia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2011, 1:15

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: lidia » 25 gru 2011, 11:02

przepraszam,to nie ten temat!!!!!
Awatar użytkownika
michalina2011
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2011, 11:14
Lokalizacja: woj.śląskie

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: michalina2011 » 27 gru 2011, 12:46

Witam, jestem nowym, w ogromnej rozpaczy abonentem CYFRY+ :-( Nie mogę się opanować aby nie napisać jakim tandetnym sprzętem dysponuje tak reklamowana platforma. Nie chcę dekodera na własność bo nie mam zamiaru zostać z CYFRĄ+ na zawsze.
Chcę wrócić do TNG n Przez 19 m-cy muszę ze łzami w oczach korzystać z tego bubla. Jeśli chodzi o sprzęt to CYFRA zajmuje ostatnie miejsce.
Włącza około 2 min, znika info o programie. Na dolnym pasku, info o programie, można zobaczyć tylko obecnie nadawany program i następny.
Zacofanie totalne, i to ma być XXI wiek ??
Pozdrawiam
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontaktowanie:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: sziraczek17 » 27 gru 2011, 13:45

michalina2011 pisze:i to ma być XI wiek ??

Uwierz, że jak na XI wiek, to ten sprzęt jest baaardzo nowoczesny :D
Awatar użytkownika
michalina2011
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2011, 11:14
Lokalizacja: woj.śląskie

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: michalina2011 » 27 gru 2011, 14:26

sziraczek17 pisze:
michalina2011 pisze:i to ma być XI wiek ??

Uwierz, że jak na XI wiek, to ten sprzęt jest baaardzo nowoczesny :D

Ha, ha, rozbawiłeś mnie :-) "ence" nie dorównuje w żadnym calu, byle 19 m-cy i w nogi z CYFRY +
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7195
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: matik » 27 gru 2011, 16:50

michalina2011 pisze:i to ma być XI wiek ??

To teraz słownie: i to ma być jedenasty wiek ??
Awatar użytkownika
michalina2011
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2011, 11:14
Lokalizacja: woj.śląskie

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: michalina2011 » 28 gru 2011, 0:00

No dobra, macie mnie :-) miało być XXI wiek. Faktycznie jak na XI wiek to sprzęt nie z tej planety :D
Awatar użytkownika
xfozi
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2011, 14:36

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: xfozi » 28 gru 2011, 11:11

Nbox turbo recorder powala te z C+ padaki zwane dekoderami
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontaktowanie:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: sziraczek17 » 28 gru 2011, 14:53

Problem jest w tym, że nbox (nagrywający) jest niesamowicie energochłonny. Pobiera zarówno (!) w stand-by jaki w czasie pracy 39 wat!, podczas gdy Philips Cyfry pobiera w czuwaniu 19 wat, i do tego podczas wyłączenia jest cichy. Jedyną alternatywą dla abonentów n jest wyłączanie go na noc z prądu. Wracając do Cyfry, to mam od miesiąca dekoder nagrywający Philips, i właściwie od nowości jest uszkodzony gdyż nagrywa obraz niepłynny (co klatkę się zatrzymuje). Po nowym roku zamierzam iść do nich i go wymienić. Co do jego pracy nie mam zastrzeżeń, jedynie to EPG, które raz jest a raz nie ma (ale to samo miałem w zwykłym tunerze Philipsa).
Awatar użytkownika
xfozi
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2011, 14:36

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: xfozi » 29 gru 2011, 0:29

sziraczek17 pisze:Problem jest w tym, że nbox (nagrywający) jest niesamowicie energochłonny. Pobiera zarówno (!) w stand-by jaki w czasie pracy 39 wat!, podczas gdy Philips Cyfry pobiera w czuwaniu 19 wat, i do tego podczas wyłączenia jest cichy. Jedyną alternatywą dla abonentów n jest wyłączanie go na noc z prądu. Wracając do Cyfry, to mam od miesiąca dekoder nagrywający Philips, i właściwie od nowości jest uszkodzony .

Kolego nic dodać nic ująć wole żeby mój Nbox pochłaniał 39wat ale smigał nagrywał filmy HD w takiej jakości że szczęka opada na podłogę Wtedy wiem za co płace i mam w Du..e te 39 wat podstawa sprzęt ma działać na max obrotach i robić to czego od niego oczekuje a taki dekoder z C+ ciągnie 19wat i jaki efekt zadowolony jesteś ?
Cyfra+ i jej zacofanie technologiczne po 16 latach na polskim rynku Powodzenia panom z C+
sziraczek17
Junior
Posty: 780
Rejestracja: 28 gru 2008, 19:07
Kontaktowanie:

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: sziraczek17 » 31 gru 2011, 17:19

Działa tak bo jest uszkodzony, po wymianie będzie dobrze. A w związku z notorycznymi podwyżkami prądu, to pobór mocy będzie miał znaczenie. Ale i tak bez względu jaki to dekoder, to na noc powinien być wyłączany. Po co płacić, za zużyty bez sensu prąd?
Awatar użytkownika
xfozi
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 gru 2011, 14:36

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: xfozi » 01 sty 2012, 1:16

sziraczek17 pisze:Działa tak bo jest uszkodzony,

No tak dziala bo C+ go firmuje masakra z ta firma taka popaprana stacja wrombala sie do polski i chce dyktowac warunki


Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości