Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Alan »

To teraz niech Ci znajomy wgra oryginalny soft, jak się na tym zna, to pięć minut roboty, to jedno, a drugie , jeszcze się nie spotkałem żeby sprawdzał dystrybutor zdawany dekoder, sprawdza w systemie tylko numer, czy się zgadza z numerem na dekoderze.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
kilers9
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 22 wrz 2007, 13:49

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kilers9 »

Posiadam Philipsa PVR HD z softem ..85 i mam pytanie,czy u Was też działanie pilota z dekoderem wydaje się być oporne,niedopracowane i mało skuteczne ? Przy wyborze np. kanału trzycyfrowego trzeba nabrac duzej wpray a by ta sztuka udała się za pierwszym razem !
WILK
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2009, 12:10

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: WILK »

cześć wszystkim proszę pomoc, mam dekoder strong 6860, mieszkam w uk i od jakiegoś czasu nie mogę uruchomic dekodera poprzez to że
odppalam go,pali sie czerwona kontrolka a na ekraniku jest mrygający napis LOAD nie wiem co mam zrobić HELP!!!
zygyfy
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 kwie 2009, 21:43

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: zygyfy »

Witam. Posiadam cyfre + z dekoderem Philips DSR 3201. Do tej pory wszystko było w porządku. Teraz się przeprowadziłem i przez pierwsze dni też było wszystko ok ale od jakiegoś tygodnia mam problemy m.in. z Canal Plus Sport2, TVS i innymi mniej znaczącymi stacjami. Mianowicie program pojawia sie na sekunde, poczym znika, pojawia sie czerwony kwadracik, za jakiś czas znowu pojawia sie na sekunde. Czym może być to spowodowane? Wg dekodera sygnal z anteny mam dobry wiec nie wiem w czym może być problem i jak moge go rozwiązać. Próbowałem już wyszukiwania programów na nowo i nic nie dało.
rainey
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 kwie 2009, 0:23

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: rainey »

Witam,

Mam dekoder MEDIASAT z serii Thomson. Przy włączeniu jakiegokolwiek kanału sprzęt zawiesza się na jakieś 6 minut, nie reaguje na nic po za wyłączeniem wtyczki z prądu. Jest to dość kłopotliwe za każdym razem tyle czekać. Wymieniałem go już u dystrybutora, ale to nic nie pomogło. Czy to możliwe, że akurat 2 sztuki miały ten sam defekt czy ja po prostu czegoś nie ustawiłem. W parametrach technicznych pisze, że wersja programu to 33. Dekodera nie da się zaktualizować. Przy każdej próbie pojawia się napis "Error update".
elizago
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 kwie 2009, 16:37

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: elizago »

witam
rainey radze wymienic ten sprzet jeszcze raz u dystrybutora i niech go spradzwą w punkcie zanim go dostaniesz
wd47
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 kwie 2009, 16:45

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wd47 »

Proszę o radę. Czy Philips PVR HD samoczynnie, zaraz po godzinie 24 musi się włączać i uruchamiać telewizor pomimo,że nie jest zaprogramowany? Oczywiście po kilkunastu sekundach wyłącza się, ale w trakcie oglądania np. filmu jest to uciążliwe.
Jacekk
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 kwie 2009, 10:56

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Jacekk »

Witam,
jestem nowym posiadaczem cyfry+ i na nieszczescie mam maly klopot.
Kupilem dekoder na wlasnosc za 1 zl firmy Pionner BCT-1330,po instalacji i wyszukaniu programow okazuje sie ze mam tylko TVP1 i POLONIA,czy jest mozliwe ze dekoder nie czyta karty cyfry +,czy te dwa dostepne programy mozna odbierac bez karty?Probowalem inny dekoder od znajomego i tam z moja karta mam wszystkie programy.
Jaki z tego wniosek:czy moj dekoder jest popsuty czy cos jest nie ustawione?
Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
Jacek
test_m4a1
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 kwie 2009, 16:31

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: test_m4a1 »

Witam
Mam o to taki problem. Mam terminal Strong 6880. Mam go od pol roku, włączam dzisiaj wszystko pięknie ale zwierzak mi wskoczył na pilota i mam teraz dźwiek ale nie mam obrazu, obraz jest tylko na pojedynczych kanałach jak TVP3 ale nigdzie indziej go nie ma.

Help
krzysmorderca
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 kwie 2009, 21:50

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: krzysmorderca »

mam dekoder strong srt 6880 wszystko było ok do dziś - kanały jedne są (np tele 5, tvn warszawa, tvn biznes viva) innych nie ma ( tvp1 i 2, canal +film , canal+ sport, discavery, tvn turbo) a canal + przez jakiś czas jest potem znika potem znowu jest i tak na okrągło , wyciągałem wtyczke z gniazdka ale to nie pomaga - co to może być ?
Coozy
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 02 maja 2009, 13:25

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Coozy »

Czesc.
Mam dekoder Philips 6201/91 podpiety kablem HDMI do telewizora Panasonic TH50-PX70B i kablem Coaxiall do kina domowego Sony. Ta konfiguracja dzialala u mnie juz od jakiegos roku do dzisiejszego ranka. Dekoder sie zalacza, slychac dzwiek na glosnikach ale nie ma obrazu. Czasem cos mignie, telewizor sygnalizuje zmiane trybow HD 1080i/720p/SD. Pozmienialem kable i wejscia w telewizorze ale nic. Po podpieciu przez scart obraz jest.
Rano dekoder wykazywal obiawy zmiany ustawien. Jednakze teraz pokazuje: wersja sprzetu 0, wersja oprogramowania 0. Po wybraniu opcji uaktualnienia softu pisze ze zostal uaktualniony.
Czy ktos z was ma, lub mial podobny problem?
JacekBlack
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 maja 2009, 10:05

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: JacekBlack »

Wycofano z dysttrybucji aktualizacje oprogramowania dekoderow HD Philips DSR 6200, 6201...
Ta cudowna aktualizacja, jak twierdzili jeszcze do wczoraj spece Cyfry plus od techniki okazala sie nic nie wartym smieciem.
Kto chce moze nawet wymienic dekoder w punkcie dystrybucji na inny ze starym oprogramowaniem. Tak poinformowano mnie podczas rozmowy z Centrum Abonenta Cyfry, dzisiaj tj 10. maja o 7 mej rano. Oczywiscie wszystko w porzadku... zadnego slowa skruchy...nic sie nie stalo przeciez... tak sie traktuje klientow, :mad:
adrianna1975
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 maja 2009, 17:07

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: adrianna1975 »

mam problem nieumyslnie cos nacisnelam na pilocie i chyba zmienil mi sat mam tylko radio co mam zrobic
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja »

Włączyć przycisk TV/Radio, o ile taki masz.
arecky
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 15 cze 2009, 23:07

Cyfra+ - dekodery - pytania i problemy

Post autor: arecky »

potwierdza się, że jednak te dekodery od cyfry + są o kant tyłka potłuc.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość