Dekodery N- Pytania i Problemy

bamnus144
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 lis 2009, 11:42

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: bamnus144 » 28 lis 2009, 11:49

Witam wszystkich mam mały problem z telewizją n.
A więc tak po podpięciu wszystkiego do dekodera i anteny ustawiłem antenę , na dekoderze pokazuje mi że siły mam 80% a jakości 0%. Moje pytanie!! - dlaczego nie mam w ogóle jakości??
Z góry dziękuje i pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1357
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontaktowanie:

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Kpc21 » 28 lis 2009, 18:24

Antena jest źle ustawiona, nie odbiera sygnału z satelity. Siła sygnału jest mierzona pomiędzy konwerterem a anteną. Żeby jej nie mieć, musiałbyś odłączyć przewód antenowy.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
pawel.kusloncu
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 sty 2010, 20:13

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: pawel.kusloncu » 17 sty 2010, 12:38

A u mnie siła 83%,jakość 6% i wszystko śmiga jak trzeba i co wy na to?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1357
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontaktowanie:

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Kpc21 » 17 sty 2010, 18:38

Rotfl, to chyba jakieś błędy we wskazaniu dekodera.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
amstrad
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 sty 2010, 23:04

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: amstrad » 17 sty 2010, 23:15

Mam do Was pytanie - Jak to się dzieje, że ludzie sprzedają na aukcjach dekodery n?
Piszą że są ich właścicielami, a admini aukcji tego nie blokują ?!
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Nomik » 25 sty 2010, 12:57

amstrad pisze:Mam do Was pytanie - Jak to się dzieje, że ludzie sprzedają na aukcjach dekodery n?
Piszą że są ich właścicielami, a admini aukcji tego nie blokują ?!

Nie mam pojecia jak to naprawde dziala.
Ale jesli mialbym kupic dekoder - ten najnowszy turbo - to wolałbym zdecydowanie zrobic to u przedstawiciela N niz tak jak piszesz.
WACq
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 07 mar 2010, 9:51

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: WACq » 07 mar 2010, 9:57

Witam. Rodzicie posiadają "N" a ja w pokoju mam tyko TVN Polsat i TVP:) chciał bym mieć tez N. Co muszę zrobić lub kupić żebym to mógł mieć. Mam zwykły telewizor wiec nie chce tez najnowszego sprzętu pod HD;p
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Dewastator » 07 mar 2010, 14:17

WACq pisze:Witam. Rodzicie posiadają "N" a ja w pokoju mam tyko TVN Polsat i TVP:) chciał bym mieć tez N. Co muszę zrobić lub kupić żebym to mógł mieć. Mam zwykły telewizor wiec nie chce tez najnowszego sprzętu pod HD;p

Podpisać umowę lub oglądać to co oni i być od nich uzależnionym - jaka telewizja takie możliwości.

A dekodery pokazują różne parametry. Czasami dlatego, że są walnięte a czasami dlatego, że walnięty może być konwerter
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
marxcel
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 kwie 2010, 18:52

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: marxcel » 03 kwie 2010, 19:04

mam problem z uruchomieniem dekodera NBOX HDTV recorder po włączeniu i aktualizacji przechodzi na program tvn HD i po chwili gubi sygnał pilot nie reaguje na żadne polecenia ustawienia anteny są powyżej 80% PILNE
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1357
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontaktowanie:

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Kpc21 » 03 kwie 2010, 21:12

WACq pisze:Witam. Rodzicie posiadają "N" a ja w pokoju mam tyko TVN Polsat i TVP:) chciał bym mieć tez N. Co muszę zrobić lub kupić żebym to mógł mieć. Mam zwykły telewizor wiec nie chce tez najnowszego sprzętu pod HD;p

Jeśli telewizory są daleko od siebie - modulator i kabel antenowy. Jeśli blisko - eurozłącze.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
w.wodecki
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 maja 2010, 21:08

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: w.wodecki » 09 maja 2010, 21:26

Witam,
Ponieważ lekko wkurzyła mnie ostatnia podwyżka abo nTV a jednocześnie już jakiś czas myślę o przejściu na telewizję na kartę, wymyśliłem następujący sposób wypróbowania TNK w okresie rozwiązywania umowy z "n":
- nie kupować cekodera TNK
- kupić kartę TNK i włożyć do dekodera "n" =zwykły biały n-box od 3 lat.
I tu pytania:
- czy to ma sens?
- czy będę oglądał TNK ?
- czy mogę coś uszkodzić?
- jakie mogą wystąpić problemy?
Proszę o pomoc! PILNE
Awatar użytkownika
shipus
Użytkownik
Posty: 112
Rejestracja: 10 maja 2008, 22:49

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: shipus » 18 maja 2010, 12:41

Ale kombinujesz. :) Jednak z tego co piszą "spece od techniki" taki zestaw nie będzie działał. Zresztą poszperaj na technicznych forach. A na pewno będzie ci się opłacało przejście na telewizję na kartę? Jak często oglądasz tv?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: Crump » 18 maja 2010, 22:26

Kpc21 pisze:
WACq pisze:Witam. Rodzicie posiadają "N" a ja w pokoju mam tyko TVN Polsat i TVP:) chciał bym mieć tez N. Co muszę zrobić lub kupić żebym to mógł mieć. Mam zwykły telewizor wiec nie chce tez najnowszego sprzętu pod HD;p

Jeśli telewizory są daleko od siebie - modulator i kabel antenowy.

Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest bezprzewodowy transmiter AV. Ceny na aukcjach zaczynają się od 85zł, w sklepach od 149 a nie dość, że przesyła bezprzewodowo sygnał audio i video to jeszcze podczerwień z pilota
fafik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 12 paź 2006, 22:45

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: fafik » 31 lip 2010, 9:47

ja wczoraj mialem problem z dekoderem, byl problem ze nieprawidlowo pobrana lista kanalow, dzwonilem do boku. jak u was tez cos podobnego sie stanie to odlaczcie sprzet z sieci, na min 2 minuty i bedzie luzik.
Awatar użytkownika
cargo
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 10 maja 2010, 19:29

Dekodery N- Pytania i Problemy

Postautor: cargo » 01 sie 2010, 18:04

tez miałem taki problem .musiałem 2 razy odłączać i wtedy załapało.


Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości