nowa umowa czy jednak kontynuacja
Mam taki problem. Za 2 tygodnie (30.11.) mija 3 miesięczny okres wypowiedzenia a więc ostatecznie mogę rozstać się z CYFRĄ. Oferta jaką otrzymuję nie satysfakcjonuje mnie. T.j. 54 zł za pakiet z 9 kanałami w HD oraz 3 canałami PLUS. Chciałbym aby cyfra dołożyła mi do tego EUROSPORTY w HD, ale to mi zwiększa opłaty do 65 zł. Do tej pory miałem to samo za 46 zł, no bez nowych HD-kanałów ale dla mnie powiększyło się to znacznie.
Pytanie pierwsze: jak dużo stracę jeśli zrezygnuję teraz z kontynuacji ( już 10 letniego okresu abonamentowego ) a byc może w jakiejś nowej ofercie gwiazdkowej rozpocznę nowy abonamenty.
Drugi wariant to skorzystanie z MULTIROOM z moim bratem. Jednak brat nie mieszka w tej samej miejscowości i nieco utrudniony może być moment aktualizowania drugiej karty. Podobno cyfra w ten sposób chce walczyć z tymi, którzy w ten sposób w ramach jednego abonamentu chcą obsługiwać dwie rodziny. Mniemniej sami oferują tego typu rozwiązanie.
Co możecie mi podpowiedzieć?
Pytanie pierwsze: jak dużo stracę jeśli zrezygnuję teraz z kontynuacji ( już 10 letniego okresu abonamentowego ) a byc może w jakiejś nowej ofercie gwiazdkowej rozpocznę nowy abonamenty.
Drugi wariant to skorzystanie z MULTIROOM z moim bratem. Jednak brat nie mieszka w tej samej miejscowości i nieco utrudniony może być moment aktualizowania drugiej karty. Podobno cyfra w ten sposób chce walczyć z tymi, którzy w ten sposób w ramach jednego abonamentu chcą obsługiwać dwie rodziny. Mniemniej sami oferują tego typu rozwiązanie.
Co możecie mi podpowiedzieć?
- mir123bych
- Użytkownik
- Kontakt:
ja bym na Twoim miejscu wziął nową ofertę, albo przeszedł do konkurencji, co ostatecznie zdecydowałeś?
Kiedyś uczyłem się chodzić, teraz latać...
to już chyba stało się regułą że na przedłużenie dają ofertę mniej atrakcyjną niż dotychczasowa, podobny przypadek miałem w polsacie...