Błędy na Forum

Wszystko co związane z działaniem tego forum.
Awatar użytkownika
Pawel
Activist
Posty: 4866
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

Błędy na Forum

Postautor: Pawel » 30 wrz 2016, 23:01

Przecież on żyje w swoim świecie. Jakby @Poland był moderatorem to całe forum chodziłoby jak w zegarku :D.

A tak btw, to jak dla mnie platformy cyfrowe są właśnie wspomnieniem. Od miesiąca nie mam w domu nawet DVB-T (bo akurat to dla mnie zawsze miało żenującą ofertę, więc nawet nie podłączałem tego) i żałuję że tak późno zrezygnowałem z nc+. Dla mnie kanały linearne to przeżytek. Netflix, HBO Go to są serwisy z których aż chce się korzystać. To jest przyszłość telewizji, a platformy, kablówki czy DVB-T to dla mnie przeżytek. Za nc+ płaciłem 100zł i nic tam przez ostatnie miesiace nie oglądałem (no czasem Hustler HD :D) teraz za HBO GO i Netflix razem płacę coś koło 5 dych miesięcznie i mam świetną bibliotekę produkcji własnej Netflixa i HBO plus wiele dobrych filmów zarówno nowości z HBO jak i klasykę dostepną i w HBO GO jak i w Netflix.
[PODPIS USUNIĘTY PRZEZ WOLNE MEDIA WEDŁUG MEDIA2]
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13391
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Błędy na Forum

Postautor: Karol » 11 paź 2016, 21:55

Działy "Cyfrowy Polsat" oraz "nc+" zostały "uwolnione" i znajdują się tymczasowo na stronie głównej, na samym dole forum. Tyle mogę zrobić w chwili obecnej :)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13391
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Błędy na Forum

Postautor: Karol » 11 lis 2016, 18:54

Dziś serwer strzela fochy :) Po raz kolejny tego dnia miała miejsce kilkuminutowa przerwa w dostępie do forum.

EDIT: Przerwy pojawiają się co kilka minut...

503.png
503.png (4.43 KiB) Przejrzano 3441 razy
Awatar użytkownika
Łotr1SW_TVN
Poster
Posty: 1609
Rejestracja: 24 mar 2016, 7:34
Lokalizacja: Katowice-Holandia
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: Łotr1SW_TVN » 11 lis 2016, 21:42

Nie miałem dzisiaj problemu ze stroną. Ale przyznam że dużo stron działa dziś ledwo filmweb, facebook
[ Spoiler ]

"I AM Groot"
( I’m one with the Force. The Force is with me.) – Chirrut Îmwe
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13391
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Błędy na Forum

Postautor: Karol » 11 lis 2016, 21:51

No to miałeś fart. Generalnie między 18 a 20 firma hostingowa zapewniła nam szereg kilkuminutowych przerw, po których forum wracało na 2-3 minuty, żeby znowu zniknąć. Teraz wszystko działa bez zarzutu.
Jantar
VIP Expert
Posty: 3443
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: Jantar » 14 lis 2016, 14:47

Dziś przez jakiś czas zamiast forum wyświetlało się coś takiego:
Załączniki
forum.JPG
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13391
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Błędy na Forum

Postautor: Karol » 14 lis 2016, 14:59

Ponoć od teraz ma być już dobrze ;-)
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 34727
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

Błędy na Forum

Postautor: Trzeciak » 14 lis 2016, 15:49

Plansza w takich kolorach, ze myślałem iż to jest atak hakerów. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13391
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Błędy na Forum

Postautor: Karol » 14 lis 2016, 15:58

@bartheq wyjaśnił mi, że to przeprowadzka serwera. Mam nadzieję, że od tej pory problemy nie będą już występować.

@Jantar, co to za Windows? :-P
Awatar użytkownika
Manieq
VIP Expert
Posty: 1323
Rejestracja: 29 kwie 2016, 20:18

Błędy na Forum

Postautor: Manieq » 14 lis 2016, 16:35

@Karol Jak się nie mylę to może być Windows XP z ustawionym interfejsem Windowsa 2000 (wystarczy pogrzebać w ustawieniach ;) )
Obrazek
Jantar
VIP Expert
Posty: 3443
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: Jantar » 14 lis 2016, 17:15

@Karol, windows xp, tyle że sobie ustawiłam kolorystykę "po staremu"... Nie znoszę tego haberku z pomarańczem - są dla mnie za ostre, wolę stonowane kolory :)
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3361
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: SNOL » 15 lis 2016, 1:33

Niestety wygląda na to, że z powodu przeprowadzki nie przychodziły mejle z powiadomieniem o nowym poście. Tak było przynajmniej u mnie.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad dziesięciu lat.
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2513
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: mateusz_71 » 15 lis 2016, 18:19

Dzisiaj zauważyłem, że Dailymotion zmienił sposób tworzenia adresów filmów (na końcu nie ma już początkowych liter nazwy pliku). Jednocześnie przestał działać player DM na forum (spoiler w tym poście). Da się to jakoś naprawić? :)

EDIT: Teraz jeszcze raz włączyłem film i już link jest po staremu. :huh:
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 34727
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

Błędy na Forum

Postautor: Trzeciak » 15 lis 2016, 18:39

Mi wszystko zadziałało od początku - wraz z nazwą. Może miałeś włączony tryb powiększenia w przeglądarce. :)
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2513
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błędy na Forum

Postautor: mateusz_71 » 15 lis 2016, 18:50

Już zdążyłem podmienić link. ;) Po prostu znowu Dailymotion testuje na żywym organizmie- tym razem tworzenie linków. Ostatnio co kilka dni jakaś funkcjonalność strony nie działa.


Wróć do „Sprawy forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Tomek i 2 gości