Błędy na Forum

Wszystko co związane z działaniem tego forum.
Awatar użytkownika
Lupus28
VIP Expert
Posty: 1803
Rejestracja: 23 lut 2012, 19:47
Lokalizacja: Biecz/Kraków
x 763
x 241

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lupus28 »

Nie wiem czy ktoś zwracał na to uwagę, ale w starszych postach przestały działać spoilery, na przykład tu: http://forum.media2.pl/viewtopic.php?f= ... 01#p263701
Nie przeszkadza to w działaniu forum, ale jednak coś jest nie tak. :)
5+3=8
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9100
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 128
x 268

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

W sierpniu 2015 obowiązywał jeszcze poprzedni skrypt. Wszelkie tagi zawarte w postach przed zmianą skryptu nie dają skutku, ale wystarczy taki post edytować by znów działały, teraz sprawdziłem.
Pozdrawiam, Direct
Patryk M

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Patryk M »

Dlaczego mój nick jest zapisany pochyloną czcionką?
received_357343501377554.jpeg
Awatar użytkownika
N-O-R-O-N
User of the Year 2014!
Posty: 9365
Rejestracja: 31 paź 2014, 16:55
x 627
x 777

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: N-O-R-O-N »

Tak jest gdy status w trakcie sesji jest ukryty. :)
#TVPZaMurem :P ----> #TępaPropaganda

#R8G :)
Patryk M

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Patryk M »

No rzeczywiście miałem ukryty status, chyba przypadkowo kliknąłem nie to co chciałem :P Dzięki :)
Awatar użytkownika
kacper3100
Thinker
Posty: 5946
Rejestracja: 06 lut 2016, 9:13
x 259
x 289
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

Jest bug na forum. Osoby zbanowane na IP, z zablokowanym dostępem do forum, mogą jednak ten dostęp uzyskać, wchodząc na podstronę z formularzem kontaktowym (http://forum.media2.pl/memberlist.php?mode=contactadmin). Po wejściu na podstronę odblokuje im się dostęp na forum (strona główna, tematy, posty), lecz tymczasowo. Dostęp ten mogą uzyskać ponownie, znów wchodząc na tę podstronę.
Skąd ja to wiem? Telewizorek mi napisał.
Nie oglądam kłamliwej i obrzydliwej propagandy TVP.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17310
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 568
x 2775

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Ciekawe, że dalej walczy z systemem :-) Niestety nic z tym nie zrobimy, bo nikt nie będzie ingerować w działanie skryptu pod tym kątem. Niech się cieszy z tego, co ma, bo IP i tak będzie dalej zablokowane.
Jantar
Activist
Posty: 3808
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

Dziś wczesnym popołudniem przez jakiś czas nie działało forum. Na jednej przeglądarce puste okno z adresem w pasku, a na drugiej miałam taki oto komunikat:
Załączniki
blad.JPG
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 2953
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 197
x 87
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

Zniknęła funkcja "oznacz wszystkie fora jako przeczytane" w menu na stronie z nieprzeczytanymi postami (wersja desktopowa). Jest szansa na przywrócenie? ;)
np.png
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17310
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 568
x 2775

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

To usterka, która chwilowo nie chce ustąpić. Trzeba poczekać :-)
Jantar
Activist
Posty: 3808
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

U mnie jest. Ale za to kilka dni temu, jak wrzucałam screeny z Super1, wyskoczyło mi coś takiego przy wysyłaniu postu:
Załączniki
fm2.JPG
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9100
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk
x 128
x 268

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Direct »

Jestem na forum kilka razy dziennie, wieczorem z laptopa, w ciągu dnia kilkukrotnie ze smartfona i takich błędów nie mam, zresztą ani takich, ani żadnych innych.
Pozdrawiam, Direct
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3411
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 36
x 339
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AtoMan »

Nie wiem na ile to błąd, a na ile celowe działanie, ale gdzie w widoku nieprzeczytanych postów podziała się funkcja "oznacz wszystkie jako przeczytane"? Parę dni temu była, i znikła :(
dość
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5592
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 63
x 304
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Już to wspomniano kilka postów wyżej :P

Co do "Błędu ogólnego" to mi wyskoczył raz kilka dni temu. Sytuacja była taka, że zamknąłem pisanego posta z kilkomi obrazkami i musiałem skorzystać z funkcji ostatnio zamkniętych kart w Firefoxie. Po uruchomieniu post i obrazki wróciły jakby nic na podglądzie, ale jak próbowałem wysłać posta, to wyskoczył mi właśnie "Błąd Ogólny", a wiadomość nie zamieściła się w temacie. Musiałem skopiować treść do nowego, wysłać ponownie obrazki i wszystko było ok.
HENSHIN!
Jantar
Activist
Posty: 3808
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
x 8
x 54
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jantar »

Drugi raz dzisiaj mam ten błąd:
Załączniki
m2.JPG
m2.JPG (10.18 KiB) Przejrzano 930 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości