Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: RaPi » 03 kwie 2008, 19:16

Aby uniknąć zbędnego bałaganu na forum zakładam ten wątek. Każdy kto ma pytanie odnośnie Cyfrowego Polsatu może je zadać właśnie tutaj. Wszystkie inne wątki tego typu będą kasowane.
elefant
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 20 sty 2008, 10:14

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: elefant » 21 kwie 2008, 13:37

Mam pytanie, który z dekoderów za 99 zł wybrać?? Samsung, echostar, czy mini? Chodzi mi głownie o opinie uzytkowników posiadających takowe dekodery.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Axel » 21 kwie 2008, 14:18

Ja na twoim miejscu wziąłbym Samsunga bo Echostary są baaardzo awaryjne (można je "dobić" nawet w jeden dzień) a Mini to jak na razie niezbyt sprawdzony sprzęt (mało osób go ma).
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: RaPi » 21 kwie 2008, 14:25

Echostar nie jest zły ale swoje wady ma, może jednego dnia go nie dobijesz ale te dekodery że tak powiem mają swoje kaprysy, mój np raz na jakiś czas zupełnie bez powodu potrafi sobie wykasować listy. Mam w domu Samsunga muszę pochwalić go, działa bardzo stabilnie, jedyne co mi się w nim nie podoba to grafika ekranowa, ale to kwestia gustu. Tak jak powiedział Axel mini to jeszcze nie sprawdzony sprzęt i warto zaczekać na opinie pierwszych użytkowników. Podsumowując Samsung :)
Awatar użytkownika
Hellboy
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 19 lis 2007, 8:47

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Hellboy » 21 kwie 2008, 15:19

Mam Echostara 616 i niestety zacina obraz i gubi fonię - zdecydowanie nie polecam, osobiście teraz wybrałbym Samsunga.
saper_pl
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 kwie 2008, 17:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: saper_pl » 21 kwie 2008, 18:03

witam. jestem laikiem w te klocki. pytanie moje jest takie. Włączyłem dekoder cyfrowego polsatu echostar DSB-717 przez przypadek przywróciłem ustawienia fabryczne i teraz wszystko się po zmieniło data, godzina. jak wyjde z menu to pisze wybierz menu aby kontynuować i jak wybiore to mi dalej to samo wyskakuje. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje:)
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: RaPi » 22 kwie 2008, 10:42

Musisz wejść do menu i wszystko poustawiać i wyszukać kanały wtedy. Zajrzyj do instrukcji obsługi gdybyś miał problemy tam jest dokładny opis, bo ja w tej chwili nie potrafię wszystkiego tak dokładnie opisać.
saper_pl
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 kwie 2008, 17:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: saper_pl » 22 kwie 2008, 16:12

robiłem tak jak jest w instrukcji i nie mogłem tego zatwierdzić
kasienka20201
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 kwie 2008, 20:12

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: kasienka20201 » 22 kwie 2008, 20:19

Mam taki problem.Miesiąc temu kupiłam dekoder cyfrowego polsatu Echostar DSB 717.Ostatnio wyłączył się sam i ciągle świeci się zielona dioda.Nie reaguje nawet na pilot.Nic nie daje wyłączenie od prądu i ponowne włączenie, jak również wyjęcie i włożenie karty z powrotem.Od czasu do czasu dioda miga na czerwono.Nie wiem co mam zrobic a zawiezienie go do punktu sprzedaży nie jest możliwe w najblizszym czasie.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Axel » 22 kwie 2008, 20:35

Zadzwoń do Biura Obsługi Klienta (0 801 08 08 08 lub 22 212 72 22) i połącz sie z działem technicznym, być może ci pomogą bo oni rozpatrywali już tysiące podobnych przypadków. Jak przez telefon nie będą w stanie pomoc to każą ci zwieść dekoder do punktu sprzedaży do naprawienia (na czas naprawy dostaniesz dekoder zastępczy, ale trzeba sie o niego upomnieć).

Jak na mój gust po przeczytaniu twojego postu to dekoder sie zepsuł i powinien być naprawiony (ale możliwe, że sie mylę).


A tak przy okazji powiem, że u mnie w punkcie sprzedaży nie chcieli mi dać swego czasu dekodera zastępczego aż musiałem ich tam opieprzyć i w końcu dali. Ale zwykły człowiek, który sie na tym nie zna to by został bez żadnego dekodera :/ Jak sprawa wygląda u was w punktach sprzedaży ?
kasienka20201
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 kwie 2008, 20:12

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: kasienka20201 » 23 kwie 2008, 7:06

A tego nie wiem ale przypuszczam,że też nie będą chcieli dać zastępczego.No cóż muszę spróbować.A wkurzyłam się bo opłaciłam za cały rok a teraz niemoge oglądać.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Artu » 23 kwie 2008, 20:51

Za cały rok to opłaciłaś to, że CP rozkoduje Ci programy TV/radiowe, a dekoder to co innego.
kasienka20201
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 22 kwie 2008, 20:12

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: kasienka20201 » 24 kwie 2008, 16:51

Ja zapłaciłam abonament za cały rok.Słyszałam że cyfrowy polsat wysyła nowe karty użytkownikom i najprawdopodobniej to jest przyczyną tego,że nie działa,ale jakoś nie wiem nie chce mi się w to wierzyć.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Artu » 24 kwie 2008, 19:48

Niby coś tam wysyłają, ale ja i tak nie dostałem do dziś nowej karty, a CP śmiga mi bez przeszkód. Dostałaś nową kartę? Bo jak nie dostałaś nowej karty, to karta nie ma nic z tym wspólnego.
Zizou2910
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 27 kwie 2008, 16:16

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Zizou2910 » 27 kwie 2008, 16:21

Hej mam taki problem: na moim pilocie od cyfrowego polsatu nie działają przyciski numeryczne (0-9), vol+ -, przwiń kanał + -. Reszta przycisków działa bez przeszkód. Co jest tego przyczyną. Prosze o pomoc.


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość