Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Vernon
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 28 sty 2013, 19:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Vernon » 26 kwie 2013, 14:45

Chodzi ci o EPG? Wyłącz dekoder z prądu i po uruchomieniu zostaw go na chwile na kanale Polsat.
rico22-61
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 kwie 2013, 11:18

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: rico22-61 » 29 kwie 2013, 10:58

dzięki VERNON zadziałało
blade2322
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 30 kwie 2013, 16:12
Lokalizacja: Okolice Wrocławia

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: blade2322 » 30 kwie 2013, 16:53

A więc tak mam problem mianowicie z Internetem Cyfrowego Polsatu.Dioda na Modemie podczas połączenia internetu jest zielona a zawsze była niebieska.Prędkość max 20kb/s. A ładowanie stron to już nawet nie mówię...
Zasięg jest na max czyli 5 kreseczek.Ogólnie co oznacza ta zielona dioda?
Wcześniej wszystko było ok ciągle niebieska dioda internet 1mb/s a teraz przez 5 dni mam tą zieloną i nie wiem co ona oznacza.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2373
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zesepo » 30 kwie 2013, 18:46

Może zajrzyj do instrukcji modemu.
Może skończył ci się transfer do wykorzystania i prędkość zwolniła?
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
blade2322
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 30 kwie 2013, 16:12
Lokalizacja: Okolice Wrocławia

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: blade2322 » 30 kwie 2013, 19:24

Poszukałem w instrukcji i nic o tym nie jest napisane.Nowy transfer mam od 22.04 i patrzyłem zostało jeszcze 4GB.Po paru godzinach szukania znalazłem że jeżeli dioda świeci na zielono jestem połączony z 2G a jeśli niebieska to 3G ale nie umiem znaleźć jak to zmienić czy w ogóle się da.
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2373
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zesepo » 30 kwie 2013, 22:41

Po prostu nie ma zasięgu UMTSu w Twoim miejscu zamieszkania. Zapewne przerwa konserwacyjna trwa, ew. Modernizacja nadajnika w okolicy, czy mieszkasz na północy?
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
blade2322
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 30 kwie 2013, 16:12
Lokalizacja: Okolice Wrocławia

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: blade2322 » 30 kwie 2013, 23:34

Bo nieraz też miałem właśnie tą zieloną diodę ale była ona przez max godzinkę. A teraz już prawie tydzień to się zdziwiłem.Mieszkam na dolnym śląsku
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2373
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zesepo » 01 maja 2013, 0:03

A to nie pomogę, zadzwoń proszę na infolinię albo skontaktuj się tu na PW z @Sabriną.
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
zmakambucki
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 08 maja 2013, 15:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zmakambucki » 08 maja 2013, 15:32

Witam.
Czy jest jakiś problem z dekoderami Polsatu w UK?
już 3 razy wymieniałem dekoder, właśnie przyszła paczka z następnym i po podłączeniu do prądu jest umba - nie działa.
Możecie mi powiedzieć co jest grane? Ja robię coś źle? nie będzie działać za granicą? Prąd jest za rzadki czy jak?
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 08 maja 2013, 16:31

WItaj, a co Ci sie wyślwietla na ekranie telewizora? :) Musi działać, z prądem jak sądze też jest ok ;D
zmakambucki
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 08 maja 2013, 15:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zmakambucki » 08 maja 2013, 16:53

Nie działa.. idioda się nie świeci i nic.. zdechnięty na amen.
Babka w punk cie obsługi stwierdziła że w UK jest coś z prądem i będą się psuły.. ale na mój stary łeb sie nie zna.. chyba że czegoś nie wiem...
Fqr mnie to bo jeszcze ponad rok albonamentu a już 2 mce oglądam tivi przez neta.. a zrezygnować w zasadzie się nie da.. choćby się .. chyba że im zapłacę do końca.. rozbój w biały dzień.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 08 maja 2013, 17:14

Jak dioda się nie świeci to faktycznie jest problem. Możesz rozwiązać umowe za karą umowną z zachowaniem okresu wypowiedzenia lub przenieść prawa i obowiązki na innego abonenta. Niestety to, ze dekoder nie działa Ci za granicą nie jest podstawą do rozwiązania umowy bez ponoszenia kary umownej.
zmakambucki
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 08 maja 2013, 15:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zmakambucki » 08 maja 2013, 18:22

Czyli zapłacić albonament do końca umowy.. teraz wiem na jakiej zasadzie polsat ma takie dobre wyniki finansowe..
Masakra. Przeboleję, ale to moja ostatnia umowa z dostawcami tivi.. przez internet mam to samo bez problemów..
Awatar użytkownika
zesepo
Mythical VIP
Posty: 2373
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: zesepo » 08 maja 2013, 18:52

Tyle, że zapewne nielegalnie.
Zresztą wywożenie dekodera za granicę Polski te z jest nielegalne...
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Postautor: Sabrina » 08 maja 2013, 19:29

zesepo ma rację, cyfrowy polsat zgodnie z regulaminem świadczy usługi TYLKO I WYŁACZNIE na terenie RP - > patrz regulamin Rozdz. 5 par.7 p. 7 "Korzystanie z Usług dozwolone jest tylko i wyłącznie na terytorium Rzecypospolitej Polskiej" Nie musisz płacić abonamentu przez całość umowy. Tylko przez okres wypowiedzenia plus kara umowna.


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość