Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 09 gru 2008, 15:55

Sender to urządzenie które ma 2 elementy: nadajnik - podłączasz do dekodera i odbiornik - podłączasz do telewizora. Kiedy już masz podłączone, to bierzesz pilot do dekodera i będąc przy drugim telewizorze możesz sterować dekoderem. Na obydwóch telewizorach będzie można oglądać to samo.
Jeśli chciałbyś oglądać niezależnie 2 inne programy na telewizorach, to tylko w Cyfrze+. Sender można kupić np. na Allegro.

http://forum.media2.pl/viewtopic.php?id=2937 << jeszcze trochę o senderach
http://allegro.pl/item495206570_thomson ... 99_zl.html << przykladowy sender
0 x
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 09 gru 2008, 16:45

A jeśli kupię w cyfrze plus to będę mogla oglądać dwa rożne programy na dwóch telewizorach bez potrzeby kupowania sendera? i to mozna zlatwic w sklepie cyfry?
0 x
jaros481
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 gru 2008, 20:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: jaros481 » 09 gru 2008, 20:29

RaPi pisze:Po wyłączeniu z sieci dekodera samsung DSB s305G nie mogę go ponownie odpalić.Kontrolka niby się świeci Chociaż wydaje mi się ze słabiej niż przedtem.Ktoś możę pomóc jakąś radą
0 x
rufik83
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 gru 2008, 20:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: rufik83 » 09 gru 2008, 20:34

witam wszytskich.
w niedziele stałem sie posiadaczem cyfrowego polsatu i mam taki problem. cały zestaw jast podłączony, (antena zamocowana na balkonie, kable podłączone) gdy włączam dekoder (samsung s305g) pokazuje mi się okno menu tzn.organizacja programów, instalacja, ustawienia systemowe itd..nie mam tego paska jak w książeczce obsługi tego na dole z kanałami. Nie moge z tego wyjsc. Próbowałem juz odłączac wszytko, karte wyjmowałem, przywracałem ustawienia fabryczne i cały czas tylko te menu. Przyznam sie za na początku włączyłem dekoder bez podłączenia do anteny i był ten pasek na dole i mozna było ustawic na kanale 21. Mogło sie cos zepsuc, poprzestawiac?
aha czy trzeba jakos aktywowac karte?
Prosze o rady
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 09 gru 2008, 22:23

Dekoder nie wyszukał kanałów, stąd też cały czas jest to menu, póki dekoder nie złapie sygnału nic nie zrobisz.
Sprawdź podłączenie i ustawienie anteny, ostatnio coś było nie tak, powtarzały się zgłoszenia o braku sygnału w Samsungach, ale teraz jest OK.
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 10 gru 2008, 14:45

ołówek pisze:A jeśli kupię w cyfrze plus to będę mogla oglądać dwa rożne programy na dwóch telewizorach bez potrzeby kupowania sendera? i to mozna zlatwic w sklepie cyfry?
Tak, ale wtedy trzeba mieć card splitter i to się montuje na własną rękę (oczywiście jest to legalne w obrębie jednego mieszkania)
0 x
Lukasz_bb
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 gru 2008, 17:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Lukasz_bb » 10 gru 2008, 17:58

Witam! Jestem abonentem Cyfrowego Polsatu - mam pakiety Familijny i Relax Mix. Korzystam z dekodera SAGEM ISD 3275, który zakupiłem na własność. Do tego podłączony jest monoblock do odbioru kanałów z Hot Birda i Astry. Pojawił mi się ostatnio problem z instalacją kanałów. Otóż wszystkie interesujące mnie kanały mam zapisane na liście ulubionych i tam je oglądam. Ostatnio zostały dokonane przesunięcia kanałów na inne transpondery (Discovery Science, Discovery World, TELE5, POLONIA1), więc by uaktualnić listę postanowiłem dokonać przeszukania. Gdy przeszukanie dobiegło końca zapisałem nową listę. Okazało się jednak, że nie zostały znalezione dwa kanały: FOX LIFE i E!(pozostałe kanały zostały znalezione). Po pewnym czasie postanowiłem spróbować jeszcze raz dokonać przeszukania. Tym razem liczba kanałów, które nie zostały znalezione była znacznie większa: idąc po kolei: z pierwszego transpondera C+ znalazło tylko kanały niekodowane (4fun.tv, PATIO, bez paczki HBO, której nie mam, jednak powinny być kanały z napisem "Nie ma w abonamencie"), z drugiego też tylko niekodowane (TELE5, POLONIA1, EDUSAT, bez kanałów Discovery), znalazło kanały TCM, CN, DISNEY, ale nie znalazło żadnego BBC i paczki MTV (oprócz VIVY, która jest niekodowana), z transpondera CP, gdzie są kanały POLSATU - znalazło wszystkie kanały (od POLSATU po POLSAT NEWS), znalazło wszystkie kanały TVN, z kolejnego transpondera CP znalazło tylko TVP1, TVP2 i POLSAT PLAY; z kolejnego transpondera C+ znalazło tylko niekodowane kanały (m.in. PULS, ale bez np. KINO POLSKA), z kolejnego transpondera CP znalazło tylko PORTAL ITV; natomiast kanały z satelity ASTRA 19.2 znalazło w takiej liczbie, jak dotychczas (czyli nie wszystkie możliwe, gdyż jak się dowiedziałem SAGEM ma blokadę tylko na tysiąc kanałów, ale znajduje mi polskie kanały, więc się już do tego przyzwyczaiłem). Po takim rezultacie przeszukania dokonałem ponownego przeszukania, tym razem w funkcji transponder - znalazło wszystko, całą "paczkę" kanałów CP. Dokonałem więc ponownego przeszukania tradycyjną metodą, gdyż w funkcji transponder nie znajduje jednocześnie z "paczką" CP kanałów z ASTRY oraz nie ma kilku interesujących mnie kanałów niekodowanych. Niestety sytuacja się powtórzyła - znów nie znalazło mi wielu kanałów (jak wyżej). Operację powtórzyłem - w funkcji transponder kanały znajduje, tradycyjnie nie. Co mam zrobić? Zaznaczam, że wymieniłem kartę na nową już dawno, więc to nie jest (chyba) problemem. Pomóżcie. Pozdrawiam!
Łukasz_bb
0 x
041281
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 gru 2008, 12:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: 041281 » 15 gru 2008, 12:07

Witam wszystkich.Mam mały problem.Jestem na wyspach UK.Mój problem polega na tym,że próbuje zapłacić za cyfrowy polsat poczta elektroniczną i nic z tego nie wychodzi.Niby jest napisane w fazie koncowej ,ze tranzakcja została zrealizowana i proszę czekać ale ja juz czekam bardzo długo i nic.Dzwoniłem do nich,oni nie dostali żadnych przelewów i nie wiedza co jest może ktoś z Was wiedziałby jak mi pomóc.Z góry dziękuje za każde info:)
0 x
041281
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 gru 2008, 12:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: 041281 » 15 gru 2008, 12:50

Sorki za moje pytanie.Mała pomyłka to jest dział z dekoderami:)
0 x
lukaszg
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 gru 2008, 9:38

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lukaszg » 23 gru 2008, 9:44

POWIEM JEDNO MAM DEKODER SAGEM 4285 JUSZ JAKIES 4 LATA I OPLACAM FULL PAKIET A OD 1.5 ROKU MAM DOSŁOWNIE CO MIESIAC Z NIMI PROBLEMY ALBO WYSKAKUJE MI ''BLAD 04 DEKODER ZABLOKOWANY '' ALBO ZABIERAJA MI PROGRAMY DLA MNIE POLSAT CYFROWY TO OSZUSCI I ZLODZIEJE
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 23 gru 2008, 11:15

A kartę nową dostałeś ?
0 x
daniel12345
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 gru 2008, 12:27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: daniel12345 » 23 gru 2008, 12:31

witam!
Mam pytanie kupilem dekoder hd i antene wszystko było dobrze do czasu kiedy nie zachcialo mi sie zmieniać rozdzielczości tak coś zmieniłem żę terza jeśli klikam na telewizje to pilot od cyfrowego polsatu niedziała a działa tylko od telewizora jest taki komunikat ''programy niezostaly zapisane'' i kanały niechcą sie włączyć co robić?
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 23 gru 2008, 14:01

Przywróć ustawienia fabryczne i na nowo zainstaluj kanały, co do pilota, nie bardzo rozumiem, ale chyba wystarczy tylko nacisnąć przycisk SRT lub jakoś tak (na samej górze, drugi od lewej).
0 x
mate05
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2008, 11:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mate05 » 29 gru 2008, 0:28

występuje wam jeszcze ten błąd 09 czy juz jest ok?
0 x
robert6a!!!!
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:09

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: robert6a!!!! » 29 gru 2008, 1:20

a u ciebie występuje bo u mnie tak:(
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości