Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 03 sie 2009, 14:47

@ SOm31.

Wysłałem Ci link na pocztę prywatną .
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 03 sie 2009, 15:09

Kpc21
sygnał zakłócają wyładowania atmosferyczne , a nie chmury
.
Jak wytłumaczysz w takim razie to, że sygnału satelitarnego w czasie burzy nie ma cały czas, nie tylko podczas wyładowań oraz takie zaniki zdarzają się także w czasie silnej ulewy bez wyładowań?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czy chociaż raz widziałeś jak wygląda konwerter podczas ulewy ? , jest cały mokry ( krople wody na głowicy konwertera lecą ciurkiem ) i to jest zasadniczą przyczyną zaniku sygnału i robienia się stop-klatek , a nie sam a ulewa . Podczas największej nawałnicy ( gdy stwierdzisz brak sygnału ) przetrzyj konwerter z wody , a sam się przekonasz o skutkach .
Pozdrawiam .
0 x
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 03 sie 2009, 21:11

S0m31 pisze:...A czy zna ktoś może link do listy takich kanałów na cp? ...
Hmmm. nie bardzo rozumiem. Generalnie kanały na CP są albo kodowane (nawet te tzw. bezpłatne) albo FTA z Hotbirda (no chyba, że masz też zeza na Astre to wtedy dochodzą FTA z Astry).
Jeśli chodzi o kanały FTA z Hotbirda to liste znajdziesz tu:
http://docs.google.com/gview?a=v&q=cach ... l=pl&gl=pl
0 x
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 03 sie 2009, 21:18

mirko1801 pisze:...Czy chociaż raz widziałeś jak wygląda konwerter podczas ulewy ? , jest cały mokry ( krople wody na głowicy konwertera lecą ciurkiem ) i to jest zasadniczą przyczyną zaniku sygnału i robienia się stop-klatek , a nie sam a ulewa . Podczas największej nawałnicy ( gdy stwierdzisz brak sygnału ) przetrzyj konwerter z wody , a sam się przekonasz o skutkach .
Pozdrawiam ....
Hmmm....dziwna teoria.....z racji tego, że mieszkam w bloku, nie mam możliwości przetarcia konwertera bo jest w miejscu "nieosiągalnym", ale z tego co piszesz zawsze nawet w czasie małego deszczu, obraz powinien sie zacinać gdy konwerter jest mokry :) -a tak nie jest.
0 x
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Nables
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sie 2009, 21:30

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Nables » 13 sie 2009, 21:36

Witam, mam problem. Kilka dni temu dostarczono nam nowy dekoder (Samsung DSB s 305G), włączyliśmy, wszystko super. Do dziś rano. Kodowane programy nie działają, a u dołu jest napisane, że tych programów nie ma w moim abonamencie. Wiecie może, jak to naprawić? Próbowaliśmy już wyłączać, włączać, wszystko po kilka razy i nic :(
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 14 sie 2009, 9:35

Ponów uprawnienia przez icok albo infolinie.
0 x
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 14 sie 2009, 10:50

Dobrze włożyłeś kartę do tunera? Możesz też przetrzeć styki w karcie.
0 x
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
gregorian26
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 20 sie 2009, 18:16

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: gregorian26 » 20 sie 2009, 18:27

Witam mam dekoder mini i od dzisiaj coś mi się nie chce w ogóle załączyć , nawet czerwona kontrolka! Nie wiem co może być tego przyczyną , bo adapter prąd podaje ? Czy może spalił mi się dekoder całkiem ? Może mieliście taki problem? Czekam na odp. Pozdrawiam
0 x
emil1992
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lip 2009, 15:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: emil1992 » 25 sie 2009, 9:06

mam prosbe od pewnego czasu przenoisłem dekoder echostar na starszy telewizor i nie moge uruchomić na nim telegazety a na wcześniejszym działała możecie powiedzieć mi co mam zrobić plis
0 x
emil1992
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 27 lip 2009, 15:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: emil1992 » 26 sie 2009, 8:34

nikt nic nie wie
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 26 sie 2009, 16:13

Podaj nazwę tunera i opisz czynności jakie wykonujesz , nikt nie jest jasnowidzem i nie wie nic o Twoim sprzęcie , więc jak mamy udzielić Ci porady ?.
0 x
gregorian26
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 20 sie 2009, 18:16

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: gregorian26 » 27 sie 2009, 10:59

Nie wiem , co mi padło , bo zanim podłącze zasilacz do dekodera to świeci się na nim zielona lampka ,ale kiedy podłączam to od razu gaśnie , jakby robiło się jakieś zwarcie ? I teraz nie wiem co się dzieje , a mam dekoder mini , więc pewnie to zawiodło ?Jeśli coś wiecie , to z góry dzięki za odp.
0 x
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 27 sie 2009, 23:02

Idź z nim tam gdzie kupiłeś i składaj reklamację. Spokojnie, to tylko awaria.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
putti79
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 29 sie 2009, 20:40

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: putti79 » 29 sie 2009, 20:44

Witam,

Mama problem założyłem, na antenie CP dwa konwertery. mam sygnał i z HB i z Astry, wyszukuje mi wszystkie kanały, tyle że... jak chce z programu z Hot Birda przełączyć na jakis kanał z Astry, to wyswietla mi sie informacja "brak programów na liście"
jak rozwiązać ten problem?
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 30 sie 2009, 15:57

To proste , nie masz zapisanych kanałów z Astry na liście kanałów ,,ulubione wszystkie,, piszesz , że masz sygnał z Astry więc przeskanuj tego satelitę i zapisz znalezione kanały .
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości