nc+ - dekodery - pytania i problemy

Polskie platformy cyfrowe - dyskusje.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10877
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Poland » 22 mar 2013, 15:42

Aby uniknąć zbędnego bałaganu na forum (do niedawna mieliśmy tylko dwa tematy na tym forum o nc+) zakładam ten wątek. Każdy kto ma pytanie odnośnie dekoderów N może je zadać właśnie tutaj. Wszystkie inne wątki tego typu będą kasowane przez moderacje.
Ciekawi mnie jedna sprawa a mianowicie czy ktoś zetknął się z nowymi dekoderami nowej platformy z mediaBOX'em+ na czele i może co nie co opowiedzieć o ich funkcjonalości - mam nadzieje że pod względem obsługi bije on na głowe wszystkie tunery od n i Cyfry+ razem wzięte nie wspominając już o sprzętach konkurencji z Cyfrowego Polsatu :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
michas1992
Użytkownik
Posty: 227
Rejestracja: 28 mar 2011, 14:11

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: michas1992 » 02 cze 2013, 19:53

Witam! Mam dekoder dawnej Cyfry+ (zanim przekształciła się w nc+)-PVR BOX+500GB PACE. Mam 2 pytania:
1) Otóż dziś od 7.30 nie mam TVP1 na kanale 11- wyskakuje, że nie mam uprawnień do odbioru tego kanału. Pozostałe kanały mam aby nie TVP1. Karta ma termin na kilka miesięcy ważny. Co z tym zrobić?
2) Mam kanały DVB-T ale pisze, że brak sygnału. W menu mam wyszukiwanie kanałów naziemnej tv. Pisze że jak zrobię wyszukiwanie to lista ulegnie zmianie. Czy wtedy zginą mi kanały z satelity, czy będą ale dodatkowo będę miał kanały naziemnej tv?
Zbychu51
Activist
Posty: 4987
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 09 lip 2013, 5:29

SportKlub zmienił częstotliwość. Teraz nadaje na 10.834.00 MHz, pol. V SR: 27500 FEC: 3/4 SID 3520 PID 537 (MPEG-4) /637 polski, i całkowicie zniknął z częstotliwości 12.322.00 MHz , pol H.
Kiedy nc+ zaktualizuje częstotliwość telewizji SportKlub na dekoderach Cyfry+ dla Abonentów Cyfry+ ?
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Axel » 11 paź 2013, 11:48

Mam pytanie do osób posiadających NC+. Czy w dekoderach NC+ jest na liście kanałów niemiecka stacja ARD i jeśli tak - to na jakiej pozycji?
Awatar użytkownika
Kacper
Obserwator
Posty: 514
Rejestracja: 08 lut 2010, 16:05
Lokalizacja: Wołów
Kontaktowanie:

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Kacper » 11 paź 2013, 14:14

Jest, na kanale 359 jako "Das Erste".
Obrazek
500 postów! | Polsat | Puls | MUX8 | TVRegionalna.pl | RMF | ZPR | Jard
Suber - #nowywymiarintenetu
Zbychu51
Activist
Posty: 4987
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Zbychu51 » 22 sie 2015, 8:45

O czy Sat Kurier pisze? Wyłączone zostaną tylko duble SD a nie kanały SD które nie mają swoich odpowiedników w HD.
http://satkurier.pl/news/118721/nc-plansza-testowa-o-przejsciu-na-dvb-s2mpeg-4.html
Awatar użytkownika
Pawel
Activist
Posty: 4866
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

nc+ - dekodery - pytania i problemy

Postautor: Pawel » 22 sie 2015, 9:31

Oczywiście, ale jeśli masz dekoder nie przystosowany do DVB-S2/MPEG-4 to nawet kanałów SD nie pooglądasz stąd info o wymianie dekodera.
[PODPIS USUNIĘTY PRZEZ WOLNE MEDIA WEDŁUG MEDIA2]


Wróć do „Platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość