Serial od 2 lutego będzie emitowany od poniedziałku do piątku o godz. 14:00 (:lol:) w TVN.#
Veronica Mars jeszcze do niedawna wiodła idealne życie siedemnastolatki. Miała wszystko: wspaniałego chłopaka - swoją wielką miłość, popularność i wspaniałą rodzinę. Wszystko jednak runęło, kiedy pewnego dnia jej najlepsza przyjaciólka i zarazem siostra jej chłopaka-Lilly Kane, została zabita.
Ojciec Veronica'i szeryf Neptune oskarżył o to ojca Lilly. To kosztowało go utratę posady, a wkrótce potem żony. Veronica musiała wybrac między przyjaciółmi i społeczeństwem miasta, a ojcem, którego kochała ponad wszystko. Wybrała to drugie. Od tamtej pory stała się wyrzutkiem. Wszyscy znajomi odwrócili się, nawet jej chłopak. Teraz pracuje z ojcem w jego agencji detektywistycznej.
Na własną rękę chce rozwiązać zagadkę śmierci Lilly, udowodnić, że to nie Abel Koontz (oskarżony) popełnił zbrodnię. Odkrywa przy tym ciemne sekrety Neptune.
Ja jednak polecam wam ściągnąć sobie z internetu 2 pierwsze sezony w wersji DVDRip. 3 sezon aktualnie jest emitowany w USA.
Jednym z producentów tego serialu jest Joel Silver, którego chyba nie trzeba przedstawiać.
Serial teoretycznie młodzieżowy ale z tego co da się przeczytać na różnych forach oglądają go również i 30 latkowie. Jest to takie połączenie kryminału z akcją i dużą dawką humoru. Ja na razie oglądałem 1 sezon i mogę powiedzieć że każdy odcinek pomału odkrywa jakąś część tajemnicy zabójstwa Lilly, a ostatni odcinek 1 sezonu po prostu trzyma w napięciu od 1 do ostatniej sekundy. A z tego co czytałem to w 2 sezonie jest jeszcze lepiej.
Jeśli idzie o aktorkę grającą tytułową rolę (Kristen Bell) to też jest na co popatrzeć

Tak więc krótko mówiąc zdecydowanie polecam ten serial.