[TVP1/TVP2/TVP ABC] Eurowizja Junior
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
Czyli albo dogadanie się z Krakowem (który ma nieuzasadnione obawy finansowe) albo ponownie Gliwice.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Ale się kłopot zrobił: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/t ... zji-junior
Pozdrawiam, Trzeciak
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
W 2020 roku bez zmian jeżeli chodzi o formułę selekcji. Pierwsza faza już w The Voice Kids 3!
https://www.telemagazyn.pl/artykuly/eur ... 77632.html
https://www.telemagazyn.pl/artykuly/eur ... 77632.html
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Wiktoria Gabor wygrała Eurowizję Junior, ale nie ukrywajmy że miała dużo łatwiej niż Roksana Węgiel rok temu.
Wielka promocja, zainteresowanie i 5 milionów oglądających Polaków (więcej niż wszystkie pozostałe kraje razem wzięte), a co za tym idzie ogromna ilość głosów online.
Natomiast 2 miejsce od jury zapewne świadczy o świetnej, przemyślanej piosence z przesłaniem i doskonałym występie, za który byli odpowiedzialni najlepsi profesjonaliści. Cały pomysł na występ, choreografię i wizualizacje.
Wiecie czy można gdzieś obejrzeć tą sobotnią próbę generalną? Ta z 2018 roku była dostępna, a czy ta z tego również jest?
Największy hejt w internecie, to właśnie od Polaków. Krytykują wszystkich i wszystko. Szczególnie obrażają i wyśmiewają swoich artystów, a Roksana to tylko jeden z wielu przykładów. Sfrustrowani, zazdrośni nieudacznicy, a szczególnie irytująca jest ich tak zwana fałszywa troska (szczególnie dowalanie się do makijażu czy strojów), która jest po prostu hejtem.
W zachodniej Europie jest ich o wiele mniej.
quote=Anonymous2 post_id=580258 time=1574613110 user_id=20472]
Ps. Francja zupelnie się nie podobala mi i domownikom, refren bim bam bom? No prosze Cie, wiem, że to konkurs dziecięcy ale bez przesady.
[/quote]
Ta świetna piosenka o pierwszej miłości miała być bardzo zabawna i wyróżnić Francję.
Jednak to jury skrzywdziło Carlę, a nie widzowie.
Ludzie muszą wreszcie zrozumieć, że Eurowizja to konkurs gwiazd, czyli osób które już coś osiągnęły w swoim kraju. Również Eurowizja Junior, a nie zwykłych dzieciaczków.
Wielka promocja, zainteresowanie i 5 milionów oglądających Polaków (więcej niż wszystkie pozostałe kraje razem wzięte), a co za tym idzie ogromna ilość głosów online.
Natomiast 2 miejsce od jury zapewne świadczy o świetnej, przemyślanej piosence z przesłaniem i doskonałym występie, za który byli odpowiedzialni najlepsi profesjonaliści. Cały pomysł na występ, choreografię i wizualizacje.
Wiecie czy można gdzieś obejrzeć tą sobotnią próbę generalną? Ta z 2018 roku była dostępna, a czy ta z tego również jest?
Hiszpanię? Raczej Polskę miałeś na myśli.
Największy hejt w internecie, to właśnie od Polaków. Krytykują wszystkich i wszystko. Szczególnie obrażają i wyśmiewają swoich artystów, a Roksana to tylko jeden z wielu przykładów. Sfrustrowani, zazdrośni nieudacznicy, a szczególnie irytująca jest ich tak zwana fałszywa troska (szczególnie dowalanie się do makijażu czy strojów), która jest po prostu hejtem.
W zachodniej Europie jest ich o wiele mniej.
Akurat ta Mariam śpiewała beznadziejnie w 2016 roku i nie zasłużyła na zwycięstwo. Poza tym jest przykładem zwyciężczyni Eurowizji, o której już zapomniano, bo nic nie osiągnęła. Melani zaprezentowała dużo wyższy poziom śpiewu i umiejętności. Hiszpania by wygrała, gdyby ich kraj wykazał tak duże zainteresowanie konkursem jak Polska.Trzeciak pisze: ↑24 lis 2019, 21:11A przecież trzecie miejsce Hiszpanii to też bardzo dobry wynik, niestety - jednak Melani - w przeciwieństwie do Mariam Mamadashvili sprzed trzech lat - dziś przekombinowała, przeszarżowała, czego - pomimo radości z naszego niebotycznego sukcesu - bardzo mi szkoda.
Nie była słodka. Była irytującą amatorką. Podobnie jak Roksana Węgiel, która wypadła dużo gorzej niż Helena z Białorusi rok temu.
Ciekawe czy Polacy poluzują portki jak EBU zabroni głosować na swój kraj, podczas następnej Eurowizji Junior.
Nie, nie mogła tak wyglądać. Na Eurowizji trzeba się wyróżniać strojem. To konkurs prestiżowy z otoczką celebrycką. Tu nie ma zwykłych dzieci, ale młode gwiazdy wybrane przez swój kraj.Anonymous2 pisze: ↑24 lis 2019, 17:19I nie wiem po co stylizuja Viki na 18nastke, na swoim fb ma śliczne dziecięce zdjęcia i tak mogła wyglądać dziś.
Podobala mi sie Hiszpania i Rosja.
quote=Anonymous2 post_id=580258 time=1574613110 user_id=20472]
Ps. Francja zupelnie się nie podobala mi i domownikom, refren bim bam bom? No prosze Cie, wiem, że to konkurs dziecięcy ale bez przesady.

[/quote]
Ta świetna piosenka o pierwszej miłości miała być bardzo zabawna i wyróżnić Francję.
Jednak to jury skrzywdziło Carlę, a nie widzowie.
Tam w większości była już młodzież, a nie dzieci. Większość miała 13-14 lat, a 12 lat to już też prawie młodzież.Zulugula224 pisze: ↑24 lis 2019, 17:4912 - letnie dzieci wymalowane jak *****, niesmaczne. A Węgiel w tych kozakach jak *****.
Ludzie muszą wreszcie zrozumieć, że Eurowizja to konkurs gwiazd, czyli osób które już coś osiągnęły w swoim kraju. Również Eurowizja Junior, a nie zwykłych dzieciaczków.
EBU potwierdza, że Kazachstan nie będzie organizatorem Eurowizji Junior 2020, bo nie ma do tego uprawnień, gdyż nie jest pełnoprawnym członkiem: https://eurovoix.com/2019/12/08/kazakhs ... test-2020/
Czyżby w najbliższych godzinach została ogłoszona "nierozczarowująca" decyzja EBU.
Czyżby w najbliższych godzinach została ogłoszona "nierozczarowująca" decyzja EBU.

Pozdrawiam, Trzeciak
Skąd takie przypuszczenie, że w najbliższych godzinach?
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
Póki co wszystko wskazuje na Polskę gdzie organizacją zainteresowany jest Kraków który ma pewne zastrzeżenia od strony finansowej - oto co mi napisał p. Robert Piaskowski czyli sekretarz Krakowa ds. Kultury:
Inicjatywę popierają władze Małopolski oraz radni z Krakowa a zwłaszcza Nowej Huty na czele z Michałem Drewnickim - temat Juniora ma być nawet poruszany za kilka tygodni na sesji Rady Miasta Krakowa.Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland