Sylwester 2008/2009 w Polsacie
SYLWESTER 2008/2009 - Polsat
Pop, czy mógłbyś podać link do strony w której jest treść dotycząca tej sceny?
Mam pytanie - czy podczas Sylwestra na Placu Konstytucji w Warszawie to będzie ten prawdziwy, oryginalny zespół Abba czy kolejna podróba?
Będzie to zespół wykonujący przeboje Abby. A szkoda.
Pff, to czym oni się tak zachwycają? Na każdym kroku to podkreślają, a to będzie podróba, ehhh. I coraz bardziej wolę ofertę sylwestrową TVP 2 niż Polsatu... Modern Talking we Wrocławiu - to będzie coś! TVP 2 rlz! 

Tylko że Evil Abba skończyła regularne koncertowanie w 1987 i rozpadła się. Więc nie rozumiem skąd Ali twoje oburzenie
A grupa która będzie wykonywać największe przeboje Abby została przez samą Abbę uznana najlepszym zespołem który wykonuje ich covery. W sumie to wolę zobaczyć młode osoby, śpiewające swoim głosem cudze piosenki niż kwadratowe dźwięki moim zdaniem - Modern Talking lecące z plybacku do którego usta rytmicznie otwierają starsi już mocno panowie (jeżeli to będą oni).Wydaje mi się, że zespół też dawno się rozpadł bo Thomas Anders odszedł z grupy pod wpływem swojej żony. Druga połówka duetu Dieter Bohlen bodajże założył swój własny zespół. Później się reaktywowali ale chyba nic z tego nie wyszło.
EDIT: Ali myślisz, że mocno już nie aktywni od wielu lat członkowie ABBY których średnia wieku to ok. 60 lat zaśpiewali by w ten wieczór? Zastanów się o czym piszesz

EDIT: Ali myślisz, że mocno już nie aktywni od wielu lat członkowie ABBY których średnia wieku to ok. 60 lat zaśpiewali by w ten wieczór? Zastanów się o czym piszesz

Wcale się nie oburzyłem, bo i tak nie będę oglądał Sylwestra w Polsacie.Ka.mil pisze:Więc nie rozumiem skąd Ali twoje oburzenie
Napisałem tylko, że szkoda, bo nie zaśpiewają. Zdaję sobie sprawę, że występ prawdziwej ABBY jest teoretycznie niemożliwy.Myślisz, że mocno już nie aktywni od wielu lat członkowie ABBY których średnia wieku to ok. 60 lat zaśpiewali by w ten wieczór? Zastanów się o czym piszesz
Choć może to niezbyt odpowiedni temat, to warto dodać, że inny cover ABBY - pochdząca ze Szwecji Arriva wystąpi na Sylwestrze na Rynku we Wrocławiu, który organizuje TVP2, a zagraniczne zespoły wykonujące przeboje ABBY podczas Sylwestra w Polsacie to ABBACAPELLA i BJORN AGAIN.
Pozdrawiam, Trzeciak
Modern Talking we Wrocławiu będzie to prawdziwy zespół - zapraszam na oficjalną stronę grupy. Poza tym skąd wiesz, że będą śpiewać z playbacku ? I te wiadomości o rozpadzie zespołu z Wikipedii jak dla mnie są nieprawdziwe.Ka.mil pisze:TW sumie to wolę zobaczyć młode osoby, śpiewające swoim głosem cudze piosenki niż kwadratowe dźwięki moim zdaniem - Modern Talking lecące z plybacku do którego usta rytmicznie otwierają starsi już mocno panowie (jeżeli to będą oni).Wydaje mi się, że zespół też dawno się rozpadł bo Thomas Anders odszedł z grupy pod wpływem swojej żony. Druga połówka duetu Dieter Bohlen bodajże założył swój własny zespół. Później się reaktywowali ale chyba nic z tego nie wyszło.
Nie trzeba się wspierać Wikipedią aby wiedzieć o rozpadzie zespołu. 

Akurat tutaj korzystałem z książki Bartka Koziczyńskiego "333 popkulturowe rzeczy.... PRL" - pisze tam, że zespół już nie koncertuje razem. Szukałem informacji w Internecie i również znalazłem to samo. Nie korzystałem z Wikipedii bo z zasady jej unikam. Ale sprawdziłem twoje wieści i rzeczywiście i na angielskiej i na niemieckiej wikipedii oraz na polskiej i według tych informacji zespół nie gra już od 2003 roku. Podejrzewam, że we Wrocławiu wystąpi sam Anders który śpiewa solo stare przeboje. Zresztą on jedyny występuje na reklamówce sylwestra z Dwójką.Evil pisze:Modern Talking we Wrocławiu będzie to prawdziwy zespół - zapraszam na oficjalną stronę grupy. Poza tym skąd wiesz, że będą śpiewać z playbacku ? I te wiadomości o rozpadzie zespołu z Wikipedii jak dla mnie są nieprawdziwe.
A co Plybacku podejrzewam, że tak właśnie będzie. Jakoś żyję trochę na tym świecie i wiem, że większość zagranicznych "gwiazd" podpiera się gotowymi nagraniami na występach na dużych imprezach.
Dzisiaj w "Wydarzeniach" widziałem materiał o sylwestrze w Polsacie i muszę powiedzieć, że zapowiada się coraz lepiej. Brawa dla Polsatu !!!
Polsat-Włącz Emocje!
Nie wiem czy wy to też zauważyliście, ale TVN reklamuje imprezę sylwestrową POLSATU!!! Chodzi o to, że gdy przed chwilą oglądałem STOLICĘ w TVN Warszawa, to łączyli się z reporterem, który był na Pl. Konstytucji i opowiadał że teraz na scenie jest Kayah a wcześniej był Łukasz Zagrobelny. Poza tym mówili też trochę o tym.
No, bo ta impreza jest w Warszawie, a TVN Warszawa, chcąc być obiektywną stacją, musi wspomnieć o największej imprezie w stolicy. Według mnie to nie jest reklama.
Nie wiem czy wiecie, ale Polsat nie jest jedynym organizatorem tego przedsięwzięcia bo w dużej mierze swój wkład daje w tą zabawę Miasto Stołeczne Warszawa. To nie jest żadna reklama, a TVN Warszawa jako kanał dla mieszkańców stolicy mówi o tej imprezie co jest chyba normalne. Nie ma się czym ekscytować.