[TVP2] Panorama

Sztandarowe programy informacyjne stacji telewizyjnych.
Awatar użytkownika
janekpogwad
Tech Administrator
Posty: 1301
Rejestracja: 09 paź 2010, 17:05
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

[TVP2] Panorama

Post autor: janekpogwad » 27 sie 2014, 20:18

Wierutna bzdura. W studiu Panoramy, obok scenografii Teleexpressu jest jeszcze stary bluebox.
misiek16
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 19 lut 2013, 16:04
Lokalizacja: Ruda Śląska

[TVP2] Panorama

Post autor: misiek16 » 27 sie 2014, 20:34

Z tego blueboxu jakość jest masakryczna (co widać po Agrobiznesie) a w prognozie po Panoramie jest dużo lepsza jakość :) Zmiany dokonano chyba z dwa lata temu.

EDIT: Znalazłem wypowiedź @PeteraParkera dotyczącą tej zmiany :) http://forum.media2.pl/viewtopic.php?id=210&p=54 (post #805)
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2379
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

[TVP2] Panorama

Post autor: zesepo » 30 wrz 2014, 18:24

Minister Sawicki - "oni powinni być użyte" :D

Chyba go rozproszyły brwi pani Racewicz.

I jakość fatalna...
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

Cztery lata na forum! 02.2012 - 02.2016 O0
Awatar użytkownika
Dijon
VIP Expert
Posty: 6375
Rejestracja: 28 gru 2009, 21:48

[TVP2] Panorama

Post autor: Dijon » 29 paź 2014, 20:11

Jakieś problemy z dźwiękiem (i nie tylko) występowały dzisiaj w materiałach puszczanych w Sport Telegramie: http://youtu.be/d5Kms5e6uEI?t=3m37s Całe wydanie jest pełne problemów technicznych.
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3896
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56

[TVP2] Panorama

Post autor: Lord_info » 21 lis 2014, 19:27

Na koniec dzisiejszego głównego wydania zapraszano na transmisję kwalifikacji skoków do TVP Info przez co nie było "Po przecinku". Natomiast moją uwagę zwróciły napisy przy okienkach, oczywiście w super jakości ;)
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
misiek16
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 19 lut 2013, 16:04
Lokalizacja: Ruda Śląska

[TVP2] Panorama

Post autor: misiek16 » 21 lis 2014, 19:37

Jakość okienka TVP Info była bardzo słaba (szczególnie czerwony pasek) :/
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 42531
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

[TVP2] Panorama

Post autor: Trzeciak » 02 gru 2014, 0:53

Gratulacje za awans repoterce "Panoramy": http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ma ... w-brukseli
Pozdrawiam, Trzeciak
misiek16
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 19 lut 2013, 16:04
Lokalizacja: Ruda Śląska

[TVP2] Panorama

Post autor: misiek16 » 07 gru 2014, 17:26

Panorama dziś z greenboxa lub ze studia TVP Info z powodu meczu naszych piłkarek ręcznych :)
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3896
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56

[TVP2] Panorama

Post autor: Lord_info » 07 gru 2014, 18:01

Kilka zapów i krótkie nagranie z dzisiejszego wydania:
http://dai.ly/x2c0t1m
[ Spoiler ]
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Mateusz44
VIP Expert
Posty: 1408
Rejestracja: 07 maja 2012, 7:01

[TVP2] Panorama

Post autor: Mateusz44 » 07 gru 2014, 18:41

To nie greenbox, stwierdzam że to raczej będzie studio wiadomości :D
Ta jakoś której w panoramie nigdy nie było wskazuje że raczej to będzie studio Wiadomości :D A już myślałem że jakiś większy remont się szykuje. :(
[ Spoiler ]
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3866
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

[TVP2] Panorama

Post autor: TiM » 07 gru 2014, 21:11

Niezwykłe, grafika ekranowa jest czytelna :lol:. Gdyby nie ten fakt, stawiałbym że wydanie jest nadawane ze studia VV
Awatar użytkownika
pulkownik
VIP Expert
Posty: 9565
Rejestracja: 06 mar 2008, 20:39
Lokalizacja: Warszawa

[TVP2] Panorama

Post autor: pulkownik » 16 gru 2014, 22:58

W pierwszym kwartale 2015 roku nową oprawę otrzyma "Panorama" - http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/te ... owe-oprawy
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12945
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

[TVP2] Panorama

Post autor: Poland » 18 gru 2014, 7:42

No i to jest całkiem dobre rozwiązanie. Obecna oprawa jest kompletnie amatorska i nie nowoczesna. Przykładowo w kwestii belek to gorsze możemy spotkać tylko w "Kronice" TVP Kraków.
Ja mam nadzieje że przy okazji zmienią też studio gdyż to obecnie jest praktycznie mówiąc stare. Przydałoby się tak przestrzenne studio jak w 2006 roku. Natomiast jeżeli chodzi o oprawę to moim zdaniem powinna ona wrócić do pomarańczowego koloru bo niebieski to raczej jest zarezerwowany dla serwisów Jedynki.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 42531
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

[TVP2] Panorama

Post autor: Trzeciak » 18 gru 2014, 15:52

Stare? Tego bym nie powiedział, bo wciąż prezentuje się całkiem dobrze. To tylko pokazuje, jak przemyślany był projekt scenografii, który widzimy od 2008 roku.
Pozdrawiam, Trzeciak
michal
VIP Expert
Posty: 2917
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55

[TVP2] Panorama

Post autor: michal » 18 gru 2014, 22:18

Zgadzam się z @Trzeciakiem. Mimo upływu sześciu lat, obecna scenografia wciąż prezentuje się znakomicie. Za to obowiązkowo należałoby się pozbyć obowiązującej czołówki, która na antenie mogłaby się znaleźć jedynie w głębokich latach 90.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Serwisy informacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości