[TVP1] Wiadomości
[TVP1] Wiadomości
Przyznam się, że pierwszy raz w historii "Wiadomości" mi się spodobały. Może są teraz zrobione w styl gwiazdorski, ale pomysł jest dość ciekawy. Rzygać mi się chce prezenterami siedzącymi za biurkiem. Belki zerżnięte z TVN24 ewidentnie. Chociaż muszę przyznać, że taki styl prowadzenia jaki prezentuje Kraśko przypomina mi bardziej magazyn sensacji - dokładniej "Zoom" z RTL7. Jest wręcz identycznie.
[TVP1] Wiadomości
Raczej z BBC i nazwał bym to inspiracją a nie zerżnięciem. Przede wszystkim spełniają swoją funkcję... nareszcie.Karol pisze:Belki zerżnięte z TVN24 ewidentnie.
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
[TVP1] Wiadomości
Raczej z BBC po TVN24 ma tej kolorowej belki z boku. Według mnie nowa grafika jest dobra tylko jest jedno ale a dokładniej mogli by miasto z którego robią relacje umieścić z drugiej strony na kolorowej belce.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
[TVP1] Wiadomości
Przecież jest dobrze. Tobie się nigdy nie dogodzi.Kisiel205: Według mnie nowa grafika jest dobra tylko jest jedno ale a dokładniej mogli by miasto z którego robią relacje umieścić z drugiej strony na kolorowej belce.
Co do belek - Kraśko powiedział, że szanuje telewizję BBC. Co za tym idzie zaczerpnął nieco pomysłów z zagranicy. Styl prowadzenia na stojąco jest bardzo dobry, belki też mi się podobają a także teraz studio dzięki innym lotom kamer lepiej się prezentuje.
Wiadomości są coraz to lepsze. Oby tak dalej TVP.
PS. Jeszcze czekam, aż odświeżą Panoramę.
-
- Obserwator
- Kontakt:
[TVP1] Wiadomości
…które w porównaniu ze studiami innych telewizji publicznych europejskich jest dość dużemmANDREmm pisze:Wiadomości pomysłu Pana Kraśki wypadają słabo w tak małym studio telewizyjnym.

Ta, właśnie zauważyłem, że Wiadomości się upodabniają coraz bardziej do TeleexpressuA ten człowiek sili się na żarty

Tak, fakt, sam zauważyłem, że styl prowadzenia przypomina mi jakąś Interwencję, czy inny Telekurier. Ja tam osobiście uważam, że prowadzący powinien siedzieć na d…anym mu siedzeniu, a nie łazić po studiu.Karol pisze:Chociaż muszę przyznać, że taki styl prowadzenia jaki prezentuje Kraśko przypomina mi bardziej magazyn sensacji - dokładniej "Zoom" z RTL7. Jest wręcz identycznie.

[TVP1] Wiadomości
Tak, a tu on wychodzi na środek studia.No ja nie wiem, może jeszcze niech poskaczą...
Pozdrawiam.
www.media2.pl
www.media2.pl
- Peter Parker
- VIP Expert
[TVP1] Wiadomości
Lepiej jakby kawał jakiś opowiedział, jak kiedyś to Strasburger w Familiadzie robiłPaweł Ciupak pisze:Ta, właśnie zauważyłem, że Wiadomości się upodabniają coraz bardziej do TeleexpressuA ten człowiek sili się na żarty– i tu tło stanowią ekrany, a Mr. Kraśko sili się pod koniec by powiedzieć „cuś śmisznego”. Co mu nie wychodzi.

[TVP1] Wiadomości
Dowcip to nie- w głównym programie informacyjnym.Mógłby miło i sympatycznie-nie na siłę się wydurniać-pożegnać się z widzami...
Pozdrawiam.
www.media2.pl
www.media2.pl
[TVP1] Wiadomości
A mi się podoba i forma (na stojąco) jak i styl pana Kraśki. Czuć dynamikę i informacje są podawane w czytelniejszy dla zwykłego widza sposób (a'la wczorajsza prezentacja graficzna na przykładzie kanistra, gdzie zaznaczono ile to podatku jest w cenie benzyny), żadne niepotrzebne lanie wody.
Stający styl dosyć podobny do tego z Sky News, gdzie w Sky Center prezenterzy też na stojąco prezentują informacje....
Jak dla mnie super - tak trzymać
Stający styl dosyć podobny do tego z Sky News, gdzie w Sky Center prezenterzy też na stojąco prezentują informacje....
Jak dla mnie super - tak trzymać
[TVP1] Wiadomości
Kraśko dziś zaczął mówić "normalnym" akcentem. Przedwczoraj nie dało się go słuchać.
Teraz wiadomości są naprawdę lepsze
Teraz wiadomości są naprawdę lepsze

- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
[TVP1] Wiadomości
Najwyraźniej podaje godzinę z przybliżeniem.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
[TVP1] Wiadomości
Albo ma napisany wcześniej scenariusz z podaną godziną, program się obsuwa minutę i słyszymy właśnie takie coś.
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad dziesięciu lat.
[TVP1] Wiadomości
Widocznie zegar pokazywany na ekranie nie jest ustawiony równo z zegarem cyfrowym ustawionym w studio, prawdopodobnie gdzieś w okolicach promptera.
[TVP1] Wiadomości
Witam wszystkich. Szczerze mowiac nowe wiadomosci z Piotrem Krasko w roli glownej to porazka, ale dzieki Bogu nie ogladam na codzien tego programu.
O G L Ą D A M