Ten element jest wykorzystywany podczas kadrowania "Dziś wieczorem" i jest obecny w studiu już od dłuższego czasu. Pojawił się chyba kilka miesięcy po premierze programu.
Ok, przepraszam za zamieszanie, podczas dzisiejszych \\' ten element jakoś wyjątkowo mignął mi przed oczami, myślałem, że zaczęli już coś robić przed zmianą oprawy.
Miejcie na uwadze, że na razie w żadnym z materiałów nie wspomniano o zmianach w studiu, a jedynie odnośnie nowej czołówki i podkładu muzycznego, a jak wiadomo w TVP jedno z drugim wcale nie musi iść w parze.
Wiadomości w święta najbardziej popularne w 4,5 mln podano o 19:30 . Zaś drugie miejsce Wydarzania ok 2,6 mln , najmniej Fakty ok 2,5 mln (dane z pamięci).
Jest i potwierdzenie, że modyfikacji ulegnie tylko czołówka:
Wiadomości TVP na fb: Na Nowy Rok szykujemy kilka zmian. 1 stycznia o 19.30 pojawi się nowa czołówka naszego programu, do której wykorzystaliśmy muzykę skomponowaną przed Radzimira Dębskiego. A już dziś opowiemy o amerykańskich sukcesach polskiego kompozytora.
Ja się zaczynam obawiać tych amerykańskich błyskotek.. Troszkę szkoda muzyki Rubika Tak naprawdę chyba ona wytrzymała w TVP wszystkie zmiany, liftingi. Szkoda że czołówka z 2004 roku nie wytrwała do dziś.,
Patrząc na ostatnie projekty w TVP (poza oczywiście paroma wyjątkami) jestem prawie przekonany, że nowa czołówka nie dorówna tej z lat 2004-2011, która zresztą jest ponadczasowa i teraz równie dobrze by się prezentowała jak 10 lat temu, w sumie to samo można powiedzieć o muzyce Rubika.
Radzę się dobrze sylwestrowo opić wszystkim wrażliwym na pracę grafików TVP
Zaskoczyli, że to już w Nowy Rok, sądziłem że znów zmiana wypadnie w Walentynki.
No "Teleexpress" i "Panorama" na bank zmienią się w Walentynki. Tex ma zresztą doświadczenie w tej kwestii bo obecna oprawa wchodziła zresztą w tym samym okresie.
Ja jestem ciekaw kiedy zmiany obejmą Dziennik Regionów i TVP Info - znając życie pewnie są następne w kolejce po wspomnianych dwóch serwisach.