[TVP1] Wiadomości
-
- Obserwator
- Kontakt:
[TVP1] Wiadomości
Aż tak marna czołówka "Pogody" zaś nie jest, choć chyba jest jeszcze tutaj miejsce do poprawy.
Szczęśliwego Nowego Roku wam życzę.
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

[TVP1] Wiadomości
W tym przypadku miałem na myśli świetny sygnał, a nie oprawę graficzną.adekpabianice pisze:https://www.youtube.com/watch?v=rFXBz2-lKYc Pff
-
- Obserwator
[TVP1] Wiadomości
Właśnie dlatego napisałem, że są to nieoficjalne informacje. Oczywiście wiem, że za rok to nie jest możliwematik pisze:Za rok to na pewno nie, skoro budowa nowej siedziby nie ruszyła.
[TVP1] Wiadomości
Styl czołówki "Wiadomości" kompletnie mi nie odpowiada (jeżeli chciano pokazać Polskę, to może w postaci obrazu "na żywo" jak parę lat temu - no i nie byłoby zarzutów, że kraj zaczyna się i kończy na Warszawie, Krakowie i Gdańsku), jednak nie mogę nie docenić starań grafików i Radzimira Dębskiego, bo całość w końcu wygląda estetycznie i posiada swój styl. Mogę nawet powiedzieć, że to pozytywne zaskoczenie. Niestety, jak to w TVP bywa, zmiany objęły tylko część elementów graficznych i tak mamy grafikę ekranową nadal w starym stylu, koszmarną scenografię no i tło w "Sporcie" pamiętające 2007 rok.
Podsumowując: to, co zmieniono, trzyma dobry poziom, ale oceniając całokształt - panuje jeszcze większy groch z kapustą, niż dotychczas. Wiem, że odnowę miały przejść tylko niektóre elementy z identyfikacji wizualnej, ale może i szkoda, że ograniczono rewolucję w Wiadomościach. Teraz aż prosi się o studio wirtualne, motyw Warszawy można ciekawie wykorzystać jako element scenografii. No i jeszcze kompozycji Rubika żal, to w końcu 10 lat - żaden ogólnopolski serwis tyle nie wytrwał z jedną oprawą muzyczną.
Podsumowując: to, co zmieniono, trzyma dobry poziom, ale oceniając całokształt - panuje jeszcze większy groch z kapustą, niż dotychczas. Wiem, że odnowę miały przejść tylko niektóre elementy z identyfikacji wizualnej, ale może i szkoda, że ograniczono rewolucję w Wiadomościach. Teraz aż prosi się o studio wirtualne, motyw Warszawy można ciekawie wykorzystać jako element scenografii. No i jeszcze kompozycji Rubika żal, to w końcu 10 lat - żaden ogólnopolski serwis tyle nie wytrwał z jedną oprawą muzyczną.
[TVP1] Wiadomości
A wracając, na stronie wiadomości zamieścili nowe logo Wiadomości! 
Ale tło ciągle to samo.

Ale tło ciągle to samo.
[ Spoiler ]
[TVP1] Wiadomości
Nie mogłem oglądać, stąd moje pytanie - zmieniono coś w Dziś wieczorem?
Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci 

[TVP1] Wiadomości
Nie.
[TVP1] Wiadomości
No to straszna bieda. Mogli przygotować czołówkę podobną do tej z \\', zmienić tło i kadrowanie...
Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci 

[TVP1] Wiadomości
W rubryce "Oprawa graficzna", która jest jednym z elementów napisów końcowych, widnieją nazwiska czterech osób. Jedną z nich jest Łukasz Siemiątkowski. Jestem ciekaw, czy i tym razem ten grafik jest odpowiedzialny za nową czołówkę?
[TVP1] Wiadomości
Czasami warto krytykować za wczasu i podchodzić do kolejnych zmian z dużym dystansem.
Wielkie brawa za nowy sygnał dla p. Dębskiego, ma on sens i świetnie się go słucha, po prostu cudo.
Nowe czołówki uważam za udane. Nie mogę wyjść z zachwytu, że wykonali ją graficy TVP. Tym razem projekt jest niezwykle dobrze zrobiony i pozostawia w tyle pseudo-czołówkę "Faktów". Mała dygresja do tych panów- Gdzie byliście gdy tworzono czołówki dla TVP Info niedawno :/ ?
Szkoda, że zdecydowano się na jakiekolwiek zmiany w studiu, które współgrałyby z nową oprawą. Gdyby studio wyborcze na Woronicza było na stałe do użytku, to cała rewolucja nabrałaby prawdziwego wymiaru
Grafika ekranowa to porażka na całego, olali sprawę- lekki lifting i wystarczy. Jakość walla pozostawia wiele do życzenia, przez co grafika na nim traci na efekcie. Fajny pomysł z tym zegarem na "pekinie".
Jednak pomimo tych niedoróbek zmiana jak najbardziej udana i mam nadzieję, że nikt nie ruszy nowej oprawy za rok, dwa a z czasem ją po prostu dokończy ...
Wielkie brawa za nowy sygnał dla p. Dębskiego, ma on sens i świetnie się go słucha, po prostu cudo.
Nowe czołówki uważam za udane. Nie mogę wyjść z zachwytu, że wykonali ją graficy TVP. Tym razem projekt jest niezwykle dobrze zrobiony i pozostawia w tyle pseudo-czołówkę "Faktów". Mała dygresja do tych panów- Gdzie byliście gdy tworzono czołówki dla TVP Info niedawno :/ ?
Szkoda, że zdecydowano się na jakiekolwiek zmiany w studiu, które współgrałyby z nową oprawą. Gdyby studio wyborcze na Woronicza było na stałe do użytku, to cała rewolucja nabrałaby prawdziwego wymiaru

Grafika ekranowa to porażka na całego, olali sprawę- lekki lifting i wystarczy. Jakość walla pozostawia wiele do życzenia, przez co grafika na nim traci na efekcie. Fajny pomysł z tym zegarem na "pekinie".
Jednak pomimo tych niedoróbek zmiana jak najbardziej udana i mam nadzieję, że nikt nie ruszy nowej oprawy za rok, dwa a z czasem ją po prostu dokończy ...
[TVP1] Wiadomości
Jutro nie ma Wiadomości o 8, 12 i 15. Dopiero w środę.
[TVP1] Wiadomości
A ja mam nadzieję, że dzisiejszych nowości nikt nigdy nie zeszpeci, tak jak to miało miejsce w przypadku czołówki "W" z lat 2004-2011. Do dnia dzisiejszego nie mogę pojąć, jak można było dodać żółte elementy, które mocno popsuły efekt tej grafiki.Lord_info pisze:Jednak pomimo tych niedoróbek zmiana jak najbardziej udana i mam nadzieję, że nikt nie ruszy nowej oprawy za rok, dwa a z czasem ją po prostu dokończy ...