[TVP1] Wiadomości

Sztandarowe programy informacyjne stacji telewizyjnych.
behemot2
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 11 gru 2010, 23:47

[TVP1] Wiadomości

Post autor: behemot2 » 01 cze 2015, 23:37

matti pisze:Tak, ale telewizji nie robi się dla dobrego samopoczucia dziennikarzy, tylko dla widzów.
Oj, zdziwiłbyś się. Przedstawiłeś sytuację idealną. Niestety realia są takie, że przede wszystkim liczy się dobre samopoczucie dziennikarzy/wydawców/szefostwa i ich mocodawców/patronów politycznych/znajomych królika.
Awatar użytkownika
matti
Obserwator
Posty: 420
Rejestracja: 02 wrz 2008, 18:24
Lokalizacja: Józefów

[TVP1] Wiadomości

Post autor: matti » 02 cze 2015, 20:02

Napisałem jak powinno być, jakie jest najlepsze rozwiązanie (poza prywatyzacją, ale to pomińmy) zgodne ze zdrowym rozsądkiem i logiką. A to, że realia są takie a nie inne to już inna sprawa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr6666
VIP Expert
Posty: 511
Rejestracja: 27 wrz 2009, 15:56

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Piotr6666 » 12 cze 2015, 20:00

Dziś po raz kolejny w tyłówce zakończenie puzonem. Jeśli to na stałe to żenada co robią z sygnałem Dębskiego...
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10459
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Medyk24 » 12 cze 2015, 20:05

Brzmi to fatalnie, melodia "szczytuje", a tutaj zamiast standardowego zakończenia nietaktowny puzon się pojawia, na szczęści jak na razie w wydaniach bocznych wszystko po staremu.
POZDRAWIAM, Medyk24
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3866
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

[TVP1] Wiadomości

Post autor: TiM » 13 cze 2015, 20:00

Dzisiaj tyłówka VV bez skróconej końcówki.
chris.nowak
Obserwator
Posty: 261
Rejestracja: 26 maja 2014, 13:09

[TVP1] Wiadomości

Post autor: chris.nowak » 14 cze 2015, 19:57

Dalej chyba ciągnąć będziemy temat tyłówki w Wiadomościach. Dziś po raz kolejny na koniec wydania był słyszalny tylko i wyłącznie puzon
bartex9
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 25 wrz 2009, 22:19

[TVP1] Wiadomości

Post autor: bartex9 » 14 cze 2015, 20:10

Oglądaliśmy to samo wydanie? Dziś poleciał cały motyw, choć puścili go trochę za wcześnie.
misiek16
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 19 lut 2013, 16:04
Lokalizacja: Ruda Śląska

[TVP1] Wiadomości

Post autor: misiek16 » 14 cze 2015, 20:12

Nowe mapy w pogodzie po "Wiadomościach". Są dwa kadry, jeden przy mapie Europy, drugi przy mapach Polski. Wygląda to prawie jak po "Faktach", z tym, że to nie "studio wirtualne", tylko sztywne kadry :)
Link: http://www.tvp.pl/publicystyka/programy ... 0/20190274
Awatar użytkownika
Direct
VIP Mod
Posty: 9036
Rejestracja: 10 maja 2009, 18:09
Lokalizacja: Śląsk

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Direct » 14 cze 2015, 20:36

Bardzo ładne. Proste, schludne, jasne, czytelne. Przydałby się cień pod prezenterem dodający obrazowi głębi czy jakieś przejście między mapą Europy a mapą Polski zamiast zwykłej przebitki, ale nie ma co narzekać :).
Pozdrawiam, Direct
misiek16
Użytkownik
Posty: 216
Rejestracja: 19 lut 2013, 16:04
Lokalizacja: Ruda Śląska

[TVP1] Wiadomości

Post autor: misiek16 » 14 cze 2015, 20:49

Tylko żeby operatorzy kamer tego nie zepsuli, żeby prezenter nie chodził po mapie zamiast po tej "podłodze" :P
Mariusz Kłopecki wcale nie musi "chować się" podczas prezentacji map na dzień. To samo Monika Andrzejczak. Mam nadzieję, że przynajmniej Monika będzie się cały czas prezentować na ekranie w pełnej krasie :)
---
Podobna zmiana mogłaby być w Info, jak już nie chcą korzystać z videowalla ;)
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10459
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Medyk24 » 14 cze 2015, 21:08

Wygląda to całkiem przyzwoicie, w nawiązaniu do obecnej czołówki. Przynajmniej teraz jest większa różnica w mapkach pogodowych między VV i TVP INFO.
POZDRAWIAM, Medyk24
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3866
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

[TVP1] Wiadomości

Post autor: TiM » 14 cze 2015, 21:18

Wygląda to lepiej,ale te jasne, mocno jaskrawe kolory wypalają mi oczy...
Awatar użytkownika
brk
VIP Expert
Posty: 1830
Rejestracja: 02 wrz 2010, 15:01
Lokalizacja: Katowice

[TVP1] Wiadomości

Post autor: brk » 14 cze 2015, 21:28

I o dziwo jest Łódź na nowej mapce. Szkoda, że znowu nie ma Katowic, jako siedziby drugiego największego skupiska ludzi w Polsce.
9 lat minęło jak jeden dzień... ^-^
Johnny
Obserwator
Posty: 408
Rejestracja: 05 lut 2010, 22:36

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Johnny » 14 cze 2015, 22:29

Po pierwsze: Znaczki pogody za małe
Po drugie: Niekolorowe. Mam nadzieję, że pokolorują aby łatwiej było dostrzec słońce, ciemne lub jasne chmury.

Dobrze, że jest Łódź ale przydały by się jeszcze: Lublin, Katowice, Bydgoszcz, Gorzów Wlkp, Zakopane i coś nadmorskiego pomiędzy Szczecinem i Gdańskiem np. Kołobrzeg. A w pogodzie na kilka dni tak jak w TVP INFO, czyli 8 miejsc a nie 5. Bo zbyt orientacyjna ta pogoda na kolejne dni.
Takie dane mają bo na wszystkich antenach TVP są te same dane w pogodzie więc za skromnie są prezentowane w W.
Jak długi byłby nos TVNu gdyby TVN był pinokiem?
Awatar użytkownika
Mateusz44
VIP Expert
Posty: 1408
Rejestracja: 07 maja 2012, 7:01

[TVP1] Wiadomości

Post autor: Mateusz44 » 14 cze 2015, 23:32

Bardzo ciekawe! Dość nowatorskie ale bardzo przyjemnie się ogląda! :) i po 6 miesiącach znikło state tło z oprawy 2011-2015. No ile można było czekać.. :) A tak przy okazji trzeba zaznaczyć że niedługo ruszają pracę przy modernizacji studia A Wiadomości. :) potrwają do końca 2015 :) W przyszłym roku będzie można oglądać HD. W końcu. :)
[ Spoiler ]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Serwisy informacyjne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości