W ramówce krakowska "Kronika" jest jeszcze o 21:45. Z ciekawości zerknąłem także na katowickie "Aktualności" i tam też póki co bez zmian.SNOL pisze:
Aha, jeszcze nikt tu nie wspominał: od najbliższego poniedziałku 29 sierpnia już tradycyjne zmiany w ramówce. Tym razem wieczorne serwisy w całym kraju będą się rozpoczynać o 21.30.
[TVP3] Serwisy informacyjne ośrodków lokalnych
http://kielce.tvp.pl/26660132/23082016-godz-1830
Co myślicie o jakości obrazu, szczególnie ze studia?
Ultra VHS? 
Co myślicie o jakości obrazu, szczególnie ze studia?

Dzisiejsze "Aktualności" TVP3 Katowice poprowadzono z innego studia niż zwykle: http://katowice.tvp.pl/26669891/24082016-godz-1830
Właśnie miałem pisać, tak samo było wczoraj. Jest to chyba to same studio co zwykle, tylko bliżej reżyserki. Swoją drogą wygląda nawet nieźle.
Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci 

Jednak Twoje obawy się nie sprawdziły. A czy to marnie wyglądało? Jak na standardy TVP3 Kraków nie było to takie złe.SNOL pisze:Obawiam się, że nowa oprawa krakowskiej "Kroniki" nie przetrwa na ŚDM. Gdzieś widziałem wersje czołówki z nazwą "Kronika ŚDM" i marnie to wyglądało (nie mogę tego teraz znaleźć).
To jest to samo studio, gdzie realizowano program "Czyżby":brk pisze:Właśnie miałem pisać, tak samo było wczoraj. Jest to chyba to same studio co zwykle, tylko bliżej reżyserki. Swoją drogą wygląda nawet nieźle.
https://www.youtube.com/watch?v=qWD83Hm-Xfc
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 270
- Kontakt:
Prawdopodobnie tak jak w przypadku Szczecina tak i tu będą zmiany.michal pisze:Dzisiejsze "Aktualności" TVP3 Katowice poprowadzono z innego studia niż zwykle: http://katowice.tvp.pl/26669891/24082016-godz-1830
Poland - Aktywnie najlepszy!
Remont głównego studia?
Tak. Potwierdzam. A tutaj informacja. (od 13:35)
Remont potrwa do 12 września 2016 r., według podanego źródła.
Remont potrwa do 12 września 2016 r., według podanego źródła.
Całe szczęście, że jeszcze tylko 18 dni widzowie TVP3 Katowice będą musieli się męczyć z tak kiepską oprawą. Szkoda tylko, że nie będzie już w "Aktualnościach" Marka Czyża.
Pozdrawiam, Trzeciak
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 270
- Kontakt:
Kraków też jeszcze musi co nieco w Kronice poprawić zarówno w grafice jak i studiu.
Poland - Aktywnie najlepszy!
- janekpogwad
- Tech Administrator
- x 102
- x 227
- Kontakt:
Kraków to to studio zmieni za kolejne 55 lat.
Wszystko wskazuje na to, że w Katowicach ktoś odzyskał gust i wyczucie smaku, bo obecna jeszcze grafika i muzyka to mizeria w porównaniu do tego, co było w poprzednich latach, choć akurat studio nie było takie złe. 

O ile zarówno muzyka, jak i grafika wymagają natychmiastowej wymiany, o tyle zmiana scenografii mnie dziwi. Przecież dotychczasowa wyglądała na tyle dobrze, że spokojnie mogłaby jeszcze pozostać na wiele lat.
Bardzo przyzwoicie wygląda katowicka "Chatka Poranka". No, czekam na efekty.
Na początku sierpnia w "Obiektywie" TVP3 Białystok zadebiutowały dwie prezenterki, które do tej pory były reporterkami - Anna Bocian i Monika Andrulewicz.
Muszę stwierdzić, że newsroom, w którym jest realizowany "Obiektyw" o wiele lepiej wygląda w kamerze niż w rzeczywistości.
Nie wiedziałem do tej pory, że po prawej strony od kamery są okna.
Muszę stwierdzić, że newsroom, w którym jest realizowany "Obiektyw" o wiele lepiej wygląda w kamerze niż w rzeczywistości.
[ Spoiler ]
tvradio.ugu.pl