[TVP2] Familiada

Rozmawiamy o polskich teleturniejach.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44971
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3432
x 1546

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Nowe odcinki prawdopodobnie od 5 września.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
dida12314
VIP Expert
Posty: 1275
Rejestracja: 07 mar 2016, 12:31
x 2
x 64

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dida12314 »

Dzisiaj mija 26 lat od pierwszego odcinka Familiady !!! 😊😊😊
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2992
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 41
x 81

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Czy nie macie wrażenia, że "Familiada" jest realizowana bardzo słabo pod względem technicznym?
Obraz jest nieostry, różni się kontrastem i balansem kolorów w zależności od użytej kamery, a dźwięk jest cichy i jakby stłumiony w porównaniu do innych programów.
Produkująca Familiadę firma Astro posiada podobno najnowocześniejszy sprzęt, którego używa komercyjnie, chwaląc się tym na stronie.


Aż nie chce się wierzyć, że mając taki arsenał techniczny wychodzi takie coś na antenę...
Awatar użytkownika
Iluzjonista
Junior
Posty: 1384
Rejestracja: 12 sty 2018, 17:39
Lokalizacja: Kraków
x 84
x 109
Kontakt:

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Iluzjonista »

To jest katastrofa, nie ma dźwięków.
Szukam Milionerów z lat 99-03! Pisać PW jeśli coś masz 😀
9999
Obserwator
Posty: 296
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:54
x 6
x 6

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: 9999 »

Oprócz realizacji także montaż jest momentami tragiczny. Wspomniany wyżej brak dźwięków po zakończonej rundzie, często widać cięcia, rzepka znika zanim doskoczy do krawędzi ekranu. Skoro nie ma publiczności to mogliby też puścić jakieś głośniejsze i lepszej jakości brawa, skoro już muszą być.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44971
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3432
x 1546

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

11 listopada o 14:00 specjalne wydanie programu.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 15064
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 24
x 270
Kontakt:

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Prowadzący "Familiady" poparł Strajk Kobiet i jest gotów ponieść konsekwencje tej decyzji ze strony TVP: https://www.telemagazyn.pl/artykuly/fam ... 85970.html
Poland - Aktywnie najlepszy!
9999
Obserwator
Posty: 296
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:54
x 6
x 6

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: 9999 »

Nic się nie stanie, to nie pierwsza podobna sytuacja. Co do programu to już niedługo kończy się stara umowa i liczę, że wraz z wejściem w życie nowej program zostanie porządnie doinwestowany, bo archiwalne odcinki sprzed ponad 20 lat wyglądają na dużo lepiej zrealizowane niż to co jest obecnie. Pomijam już częstotliwość głównych wygranych, bo ostatnio to już nawet w "Postaw na milion" ludzie częściej wygrywają.
DS_limak
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 13 sie 2020, 19:07
x 23
x 10

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DS_limak »

W dzisiejszym odcinku na tablicy odpowiedzi pojawiły się chyba nie w takiej kolejności, w jakiej powinny były – pozycja 1. miała 21 punktów, pozycja 2. – 24 punkty, pozycja 3. – 26 punktów (następne odpowiedzi jednak już mniej).
Awatar użytkownika
Ogorek
Junior
Posty: 1446
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1560
x 209

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Astro zaczyna produkować teleturnieje coraz bardziej na odwal się. Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to oprócz Va Banque i to stracą na rzecz produkcji przez samą TVP.
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
9999
Obserwator
Posty: 296
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:54
x 6
x 6

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: 9999 »

A mnie się wydaje, że to właśnie Astro przykładało się do produkcji. Jesienią 2017 roku pojawiła się informacja, że TVP będzie głównym producentem, a Astro udostępni tylko studio i ekipę. I właśnie wtedy mocno pogorszył się montaż - podejrzewam, że teraz montuje to ktoś z TVP, a nie Astro, do tego zaczęto utrudniać wygrywanie finału poprzez zaniżanie punktacji - dziś już nie występują odpowiedzi warte 40 pkt i więcej, co przy niektórych oczywistych pytaniach wygląda śmiesznie i co za tym idzie mocno spadła liczba głównych wygranych. Dopóki TVP nie była współproducentem to wszystko było na dużo wyższym poziomie.
DAWIDKI
Obserwator
Posty: 618
Rejestracja: 20 lip 2009, 14:34
x 5
x 20

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DAWIDKI »

Ogorek pisze: 07 lis 2020, 15:54 Astro zaczyna produkować teleturnieje coraz bardziej na odwal się. Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to oprócz Va Banque i to stracą na rzecz produkcji przez samą TVP.
"Va Banque" już od połowy stycznia realizowano na Woronicza a nie na Inżynierskiej (15-16 odcinków) a od połowy marca Astro było odpowiedzialne tylko za casting i zagadki.
Od odcinka 108. żadnej wzmianki o p. Krajewskim już nie ma w napisach.

Pomijając dzisiejsze wtopy to od dobrych dwóch lat - brak dźwięków między rundami, czasem też brak sygnału o - loty kamer z 2009 roku całkowicie usunięte, pandemiczne zmiany, które wyglądają słabo porównując choćby reaktywowaną wersję brytyjską gdzie zwiększono odstęp przy beczce ją powiększając czy też jak w wersji brazylijskiej gdzie przyciski są przy pulpitach drużyn. Wszystko to bez zmniejszania ekip.

Jedyną zmianą jaką dała pandemia w pozytywnym znaczeniu to wymiana wyblakłej podkładki na tablet.
bustram
Activist
Posty: 4332
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04
x 84
x 1538

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bustram »

DS_limak pisze: 07 lis 2020, 15:50 W dzisiejszym odcinku na tablicy odpowiedzi pojawiły się chyba nie w takiej kolejności, w jakiej powinny były – pozycja 1. miała 21 punktów, pozycja 2. – 24 punkty, pozycja 3. – 26 punktów (następne odpowiedzi jednak już mniej).
Uczestnicy powinni zwrócić uwagę w trakcie nagrania, nie rozumiem czemu tego nie zrobili. Teraz pozostał tylko sąd i przywrócenie do gry.
9999
Obserwator
Posty: 296
Rejestracja: 02 paź 2009, 14:54
x 6
x 6

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: 9999 »

To nie pierwsza tego typu wpadka, kilkukrotnie już tak było. Czasem nawet po zsumowaniu wyszło więcej niż 100 pkt.
bustram
Activist
Posty: 4332
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04
x 84
x 1538

[TVP2] Familiada

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bustram »

@9999
Karol nie ma słuchawki i kontaktu z reżyserem, a w zasadzie to nawet w tego reżysera powątpiewam - jest tylko realizator wizji i pani obsługująca tablicę a Karol sobie chodzi plecie trzy po trzy i tyle - cały odcinek nagrywają jednym ciągiem bez dubli, aby odbębnić i tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Teleturnieje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości