TheLuckySeven pisze: ↑13 maja 2019, 17:04
Skoro tak wszyscy wyrażają swą opinię, to ja też się dołączę do tego pociągu. Jak dla mnie obecne edycja jest lepsza od wersji z K.Tyńcem. Poprzednich wersji nie mam prawa pamiętać (rocznik 2000), jedynie widziałem archiwa na YT. Natomiast jeśli chodzi o obecną wersję to mam taką małą listę zalet i wad(jak coś mi się przypomni to dopiszę):
Zalety:
-Studio (Nie rozumiem jak ktoś pisze, że studio jest za bardzo kolorowe skoro dominującym kolorem jest biały, tylko panele za uczestnikami są kolorowe. Ja to uważam za dobrze wyważone i studio ma bardzo wyrazisty charakter)
-Dobra Produkcja (Grupa ATM od kiedy tylko pamiętam zawsze ma smykałkę do teleturniejów i tym razem nie zawodzi. Chociaż są małe mankamenty to jednak są przyćmiewane przez profesjonalizm produkcji.)
-Izabella Krzan (Najlepsza "Magda" w historii tego programu. Ładna, zgrabna, inteligentna i świetnie odsłania litery. Co tu dużo mówić?)
Wady:
-Zespół muzyczny (Rozumiem, że nie są na pierwszym planie [i zresztą słusznie]. Rozumiem też, że są główną różnicą w porównaniu do poprzednich wersji KF. Ale czy muszą tam być w studio? Nie lepiej by jingle byłyby nagrane i tym samym byłyby po prostu puszczone z "taśmy"? I tak zostaliby wymienieni w napisach końcowych, więc...)
-Pola na kole i stawki (Osobiście uważam, że 2 pola 1500 zł jako główna różnica między rundą 1 a 3 jest bez sensu. Ja dla mnie powinni pole z 500? wstawić do rundy 5 jako "ekskluzywne pole", a rundę 3 uczynić np. rundą Jackpot z amerykańskiej edycji, a 2000 z tajemniczego pola wstawić na koło. Oprócz tego widziałbym takie pola jak Free Play [np. jako pole "Premia"] czy Wild Card. Co do 500? to zmieniłbym kolejność działania: podanie spółgłoski -> decyzja -> ew. odkrycie pola oraz jeśli ktoś wybierze 500 to aby się mnożyło przez ilość spółgłosek)
-Przymus kręcenia kołem na początku kolejki (Ja z żenadą patrzę jak co kolejkę uczestnicy kręcą kołem i strzelają spółgłoskami na lewo i prawo, wówczas gdy można kupić samogłoskę, NO ALE NIE, MUSISZ ZAKRĘCIĆ KOŁEM, BO TAK. Słyszałem argumentację, że w ten sposób to działa, by każdy mógł zakręcić kołem. Przecież rundę z kręceniem kołem zaczyna inny zawodnik więc i tak każdy przynajmniej raz kręci kołem. Jeszcze co do kupowania samogłosek to zauważyłem, że uczestnicy boją się tych samogłosek jak ognia. Naprawdę? Przecież 200 zł to nic w tym programie)
-Powtarzanie w finale liter ze stałego zestawu (Nie można przecież dodać zasady by podać inną literę, bo po co?)
Co do Rafała Brzozowskiego, to jestem do niego nastawiony neutralnie, chociaż zaczął mnie już nudzić
P.S. Pozdrawiam tych którzy przeczytali to do końca