No bo po pierwszym "długim" mistrzu oglądalność strzeliła w górę

MEDIA BEZ WYBORU
To nie bierność, tylko brak odpowiednich skillsów do gry (kombinacji wiedzy i refleksu).
Wszyscy mają takie same szanse, zapala się światełko i teoretycznie od tego momentu można się zgłaszać.
Na moje oko to oni zazwyczaj po prostu nie znają prawidłowych odpowiedzi i potem faktycznie ciężko złapać "rytm". Zresztą przed odcinkiem jest trening "na guziczku" dla dwóch pretendentów.
Nie byłoby lepiej. Jak to sobie wyobrażasz? Dopiero byłyby jednostronne odcinki. Jeśli musiałbyś odpowiadać w momencie zgłoszenia, to nie dałoby się tego oglądać (Przemek nie kończyłby czytać pytania, wątpię by w wielu przypadkach skończył czytać pierwsze słowo ^^), bo najlepsi gracze często znają prawidłową odpowiedź w ułamku sekundy. Tak kiedyś było w oryginalnej wersji, ale zrezygnowali z tego z właśnie z wyżej wymienionych przyczyn.
Tu bym się nie zgodził. Po pierwsze, często pretendenci nie zgłaszają się (a przynajmniej nie zgłaszają się skutecznie) do prostych pytań - tak często decydowałby brak wiedzy? W końcu zdarzali się już nawet wyjadacze z innych teleturniejów. Po drugie, doświadczenie programu mówi mi, że częściej wciska się na intuicję niż śledzi światełko. Co dawałoby przewagę dotychczasowym mistrzom, otrzaskanym w warunkach bojowych, nie tylkopróbie przed nagraniem.
To może nie być idealny pomysł, ale daj go chwilę pobronić.Don Error pisze: ↑18 lut 2020, 10:23Nie byłoby lepiej. Jak to sobie wyobrażasz? Dopiero byłyby jednostronne odcinki. Jeśli musiałbyś odpowiadać w momencie zgłoszenia, to nie dałoby się tego oglądać (Przemek nie kończyłby czytać pytania, wątpię by w wielu przypadkach skończył czytać pierwsze słowo ^^), bo najlepsi gracze często znają prawidłową odpowiedź w ułamku sekundy. Tak kiedyś było w oryginalnej wersji, ale zrezygnowali z tego z właśnie z wyżej wymienionych przyczyn.
Co do pierwszego, masz mój głos. Co do drugiego - przy 5 odcinkach limit 100 tys. jest czysto teoretyczny, więc chyba to akurat wiele by nie zmieniło?Don Error pisze: ↑18 lut 2020, 10:23 Ja mam propozycje lepszych zmian:
1. zrównać czas Pierwszej i Drugiej rundy, tak by chociaż teoretycznie można było wyczyścić hasła w rundzie drugiej
2. skoro już ma być 5 odcinków (co moim zdaniem powinno funkcjonować od początku), to nie powinno być górnego limitu wygranej
Daj znać kiedy grasz/grałeś. Też się chętnie pośmieję.
Ciekawe, że wziąłeś moją uwagę do siebie, chociaż wyraźnie napisałem, że nie wszyscy byli słabi.
Rozumiesz co to jest ironia, sarkazm? Specjalnie tak napisałem, po tym jak narzekano na wielokrotnych zwycięzców. Dla kontrastu i ukazania absurdu. No ale tak jak myślałem, nie jesteś zbyt lotny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość