[TVP2] Va Banque
[TVP2] Va Banque
Według mnie to bardzo dobry wybór. Przemysław Babiarz bardzo dobrze operuje językiem polskim, ponad to ten teleturniej wymaga raczej spokoju, a nie showmana jako prowadzącego.
-
- VIP Expert
- x 311
- x 194
[TVP2] Va Banque
Mimo wszystko Konarska i Zamachowska mają moim zdaniem lepszą dykcję i lepiej operują językiem polskim.
Moni Królowo vel Izabela Trojanowska wreszcie na tronie ❤
[TVP2] Va Banque
Babiarz nie bez powodu jest Mistrzem Mowy Polskiej.
[TVP2] Va Banque
Czyli jest cień szansy, że zrezygnuje z komentowania skoków narciarskich ?Christianus pisze: ↑13 lis 2019, 18:23 Pudelek informuje, że reaktywowany "Va Banque" poprowadzi Przemysław Babiarz: https://www.pudelek.pl/artykul/152819/t ... va_banque/

[TVP2] Va Banque
A dlaczego ma zrezygnować? Nagrania będą tak zorganizowane, by nie kolidowały z terminami niektórych zawodów. 

Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
[TVP2] Va Banque
Nie wszyscy go lubią jako komentatora skoków dlatego pytam - mnie aż tak bardzo nie przeszkadza, ale nadal popełnia sporo błędów
Najbardziej lubię Stanisława Snopka, ale on komentuje zwykle "resztki" z pańskiego stołu (Willingen, Sapporo, Vikersund itp.).

[TVP2] Va Banque
Poniekąd słusznie, już wystarczy, że są Strasburger i Sznuk na wizji. Jestem zdania, że ludzie po 75 roku życia nie powinni już niczego forsującego prowadzić - potem mamy takie sytuacje jak z Andrzejem Turskim, który praktycznie zszedł na wizji podczas Panoramy. Pan Kazimierz już zrobił co miał zrobić, piękna kariera, wspaniałe role, teraz niech odcina kupony na emeryturze 

- Poland
- VIP Expert
- x 25
- x 307
- Kontakt:
[TVP2] Va Banque
Z drugiej strony pan Kaczor i jego gest "wiktorii" to jeden z powodów tego że o "Va Banque" mówimy teraz że jest teleturniejem kultowym. Owszem "Koło Fortuny" wymieniło Tyńca na Brzozowskiego ale tam było tyle prowadzących że moglo to mieć miejsce.
Poland - Aktywnie najlepszy!
[TVP2] Va Banque
Wracając do dywagacji nt. emisji. Może prezes wpadł na pomysł, aby Va Banque dzielił slot z 1z10? Przydkładowo, 1z10 3 dni w tygodniu (wtedy jedna seria 7 tygodni) + Va Banque 2 dni. Moim zdaniem byłby to dobry pomysł, zwłaszcza że 1z10 wystrzeliło do przodu z liczbą serii od czasu ustabilizowania 5 dni w tygodniu oraz 21 odcinków w serii.
- Poland
- VIP Expert
- x 25
- x 307
- Kontakt:
[TVP2] Va Banque
Teleturniej ma być o 18:30 w Dwójce (nie Jedynce jak 1z10) więc twój pomysł raczej odpada 

[TVP2] Va Banque
Może nie napiszę tak niedyplomatycznie jak uczynił to @bustram, ale zgodzę się z tym, że wieku się nie oszuka, i zdecydowanie czas na kogoś nieco młodszego w "Va Banque". Akurat angaż Orzecha w "Szansie..." wypada świetnie.

Co do "Koła Fortuny" to już pierwszej wersji tylko Pijanowski nie prowadził.

Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
[TVP2] Va Banque
Ciekawe czy wykorzystają chociaż klasyczny motyw muzyczny w czołówce nowej edycji teleturnieju.
-
- Użytkownik
- x 5
- x 11
[TVP2] Va Banque
Myślę, że mogą wykorzystać muzykę z amerykańskiej wersji, która jest dla mnie całkiem w porządku
- Poland
- VIP Expert
- x 25
- x 307
- Kontakt:
[TVP2] Va Banque
Tą jazzową muzyczkę przy finałowym pytaniu też mogliby zostawić.