wislok pisze: ↑22 paź 2019, 13:00
@Trzeciak @Jordi napisał
Jordi pisze:Producenci zawsze gadają cuda wianki, a potem najczęściej brakuje w programie wiele z tego co zapowiadali
to odnośnie nikt nie pisał,że słowa producentów są niewiarygodne.
@Jordi tutaj pisał o postawie producentów, którzy często PR-owo mówią, że to produkt, którego jeszcze nie było, a sam w sobie wykonany jest średnio, co się niestety potwierdza, a tutaj odnieśliśmy się na razie tylko do programu "Szlak Nadzei". Oczywiście wcale tak być nie musi w tym przypadku.
Trzeciak pisze:Na szczęście sukces "Sanatorium Miłości" przeczy tej tezie.
Nie przeczy. Po pierwsze to,że "sanatorium miłości" odniósł sukces nie oznacza,że TVP nie poniosła ryzyka tworząc własny projekt. Dwa - jednak zrobili coś a'la "Rolnik" tylko w sanatorium, nic odkrywczego,że w sanatorium są romanse, rozumiem,że nie każdy był w sanatorium,ale w skeczach nie ma krzty przesady o pobytach w sanatorium. Wiem, bo żyję na tym świecie i niejedno widziałem, niedawno wróciłem z sanatorium.
1. Ryzyko jest zawsze, ale jak mówi znane powiedzenie - "Jest ryzyko, jest zabawa".

2. Owszem - program jest w stylu "Rolnika", ma tą samą prowadzącą (co jak najbardziej jest zrozumiałe), ale sam sobie różni się od "Rolnika". Jest większa interakcja Manowskiej, która razem z kuracjuszami bierze udział w większości atrakcji. Owszem - może nic nadmiernie odkrywczego, ale ktoś to zauważył, i zrobił z tego całkiem udany komercyjnie produkt, który nie powstał na bazie zagranicznej licencji, co się udało chyba pierwszy raz od ponad 10 lat. No i dobrze - może drugimi USA, UK czy Holandią nie będziemy, ale czas użyć kreatywności i przestać się ograniczać tylko do programów na licencji.
Do niego się odnosiłem,a nie do 10 innych postów , gdzie może pisałeś coś innego. Z tego postu wynika,że Ida Nowakowska jest angażowana do niemal każdej nowej produkcji . Odniosłem się
A czy tak nie jest?

Przecież wymieniłem listę. Może teraz jest to niezauważalne, ale telewizyjnej jesieni bliżej już końca, niż początku, Konkurs Piosenki Eurowizji dla Juniorów już za miesiąc, a przed "The Voice Kids" jeszcze Sylwester i Nowakowskiej będzie coraz więcej.
Więc to tak, odnośnie 2+2, nie mogę przy całej sympatii zaliczyć "PnŚ" jako nowości, a "Eurowizję junior"przypomnę,że nie tylko ona prowadzi. Zważając na to,że bardzo dobrze operuje językiem chyba o to pretenmsji mieć nie możemy..
Na Eurowizji Junior (gdzie to prowadzący ogłoszą zwycięzcę) - każda osoba prowadząca jest niezwykle ważna. Dodajmy, że to nie jest prowadzenie n-tego programu z rzędu, tylko dużego, ponad 2-godzinnego międzynarodowego widowiska, gdzie jednak trzeba opanować scenariusz w języku angielskim, a to przez udział Nowakowskiej w "Szlaku Nadzei" jest w tej chwili nieco zaburzone. Skończy się Junior Eurowizja, to znając życie w TVP zacznie się promocja "Sylwestra Marzeń" (także z udziałem Nowakowskiej), a później "The Voice Kids" i zacznie się to wszystko już toczyć torem, gdzie Nowakowskiej będzie pełno.