20 lat Polsatu
20 lat Polsatu
Gdyby program miał dobrą oglądalność, to pewnie zwiększyłby się jego budżet, a tym samym czas emisji. Na razie pod znakiem zapytania stoi to, czy program pojawi się jesienią w tej samej formule, czy wróci do poprzedniej.
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
20 lat Polsatu
Mnie tymczasem ciekawi inna sprawa a mianowicie czy na jesieni Telewizja Polsat planuje jakieś większe obchody swojego 20 lecia istnienia które to byłyby zwieńczone okolicznościową galą urodzinową pokroju tej która była z okazji 15 lecia istnienia ? Moim zdaniem mogliby zrobić coś większego ponieważ po kasacji "Się kręci" z ramówki niestety nie mówi się o będącym w tym roku jubileuszu słonecznej stacji 

Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
20 lat Polsatu
Przeciętnego widza raczej nie interesuje, że jakaś stacja kończy ileś tam lat. Chociaż pamiętam, że galę 15-lecia Polsatu z 2007 r. obejrzało 5 mln widzów, więc może coś w tym jest. Tylko należałoby się postarać o jak najwięcej archiwalnych materiałów, także z programów tworzonych na licencji, nie posiłkować się marnej jakości filmikami z YouTube. Wiem, że to może kosztować, ale jak już coś robić, to tak, żeby miało ręce i nogi
.

Pozdrawiam, Direct
20 lat Polsatu
Wczoraj w ramach wspomnień z okazji 20-lecia Polsatu program Studio Weekend ma przygotowaną specjalną czołówkę na jubileusz. Składa się on z 4 logotypów Polsatu. 1 używany od 1992 do 1994 roku, Drugi używany od 1994 do 2003 roku. 3 Używany od czerwca 2005 do lutego 2006 i 4 obecny. Melodią do czołówki jest główna melodia Studia Weekend. W ostatnim odcinku była rozmowa o Pierwszej Miłości.
20 lat Polsatu
Chodzi o taki jingiel: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2AIUJI101s
20 lat Polsatu
Jingiel z YouTuba usunięty, ale można go zobaczyć oglądając program na ipli 
http://www.ipla.tv/Studio-weekend-odcinek-6/vod-5606187

http://www.ipla.tv/Studio-weekend-odcinek-6/vod-5606187
Ten trzeci był używany od razu po drugim, ale jedynie w materiałach prasowych. Na ekranie wyglądało to nieco inaczej. W oprawie i w rogu była taka przestrzenna wersjaSzytr Wielki pisze:...Drugi używany od 1994 do 2003 roku. 3 Używany od czerwca 2005 do lutego 2006...

20 lat Polsatu
18 grudnia w Teatrze Wielkim w Warszawie koncert z okazji 20-leci wystąpią min. Rodowicz Górniak Golce
20 lat Polsatu
Witajcie,aagas pisze:18 grudnia w Teatrze Wielkim w Warszawie koncert z okazji 20-leci wystąpią min. Rodowicz Górniak Golce
ja właśnie mam pytanie w tej sprawie - Czy ktoś z Was orientuje się może czy jest możliwość nabycia tego zaproszenia/biletu wstępu drogą kupna ?
Jeśli nie to czy jakąś inną drogą można nabyć wejściówkę aby móc znaleźć się na tej Gali?
Dziękuję z góry za odpowiedź i wyjaśnienie
Pozdrawiam

"Ale królestwo mojego związku ma fundamenty tak mocne, o jakich nikt nigdy nawet nie słyszał" - ha ha ha dobre ! 

- Peter Parker
- VIP Expert
20 lat Polsatu
Na gali będą obowiązywały tylko zaproszenia imienne. Nie będzie ani biletów, ani akredytacji.
20 lat Polsatu
Na gali pojawi się kabaret Paranienormalni, o czym poinformowali na Fejsie. Przygotowali także skecz specjalnie na tą okazję.
20 lat Polsatu
Tak więc w inny sposób nie będzie można ich zdobyć, a zaproszenia są tylko dla Gości.Peter Parker pisze:Na gali będą obowiązywały tylko zaproszenia imienne. Nie będzie ani biletów, ani akredytacji.
Szkoda - dziękuję za odpowiedź

"Ale królestwo mojego związku ma fundamenty tak mocne, o jakich nikt nigdy nawet nie słyszał" - ha ha ha dobre ! 

20 lat Polsatu
O 20 latach Polsatu można poczytać na specjalnej podstronie: http://www.polsat.pl/O_Nas,2860/XXLecie ... index.html
20 lat Polsatu
Zestawienie logotypów Polsatu i innych kanałów tej stacji na przestrzeni tych 20 lat. Grafika mojego autorstwa.

Historia:
od góry - obecne logotypy
środek - stare logotypy istniejących kanałów
dół - logotypy nieistniejących kanałów

Historia:
od góry - obecne logotypy
środek - stare logotypy istniejących kanałów
dół - logotypy nieistniejących kanałów
20 lat Polsatu
Nie licząc braku pierwszego logotypu TV Biznes, wykonałeś kawał dobrej roboty
.

Pozdrawiam, Direct
20 lat Polsatu
Pierwszego logotypu TV Biznes nie dołączyłem, ponieważ powstało wtedy, gdy ta stacja nie należała do Polsatu. I dzięki za miłe słowa.