Skład gwiazd nie zachwyca. Większość z nich znanych jest bardziej z udziału z podobnym programie w Polsacie (czyli albo "Jak oni śpiewają", albo "Gwiezdny cyrk"), niż z tego, czego dokonali. Tylko mam nadzieję, że Julia Pietrucha lepiej zaśpiewała utwory Anny German od Joanny Moro

.
lukaa pisze:Może program jest także dla Polaków za granicą (w Ameryce) coś tam mówiło się o tym zza kulisami

Dużo by tu opowiadać więc lepiej obejrzeć osobiście:)
O ile będziemy mieli okazję zobaczyć ten program.

Poza tym program jest na licencji, więc ewentualna opcja emisji w Polsacie 2 wypada. A dosłowne tłumaczenie tytułu na polski to "Twoja Twarz Brzmi Znajomo".
lukaa pisze:Program trochę aspiruje do dawnej produkcji polsatu "Jak oni śpiewają". Wspomniał nawet o "joś" prowadzący.
Przypomina także inną produkcję Polsatu, czyli nadawany w 2006 roku "SHOW!TIME" prowadzony przez Piotra Bałtroczyka. W szczególności nigdy nie zapomnę Krystyny Czubównej przebranej za Michała Wiśniewskiego i to z kolczykami

.
lukaa pisze:Następnie jeszcze rozmowa prowadzącego z gwiazdą która kieruje się do windy (zapewne nagrane wcześniej bo gdy wykonawca wchodzi do windy i już jest przebrany po wyjściu z windy na scenę).
Identycznie, jak było w programie "Zostań gwiazdą", co można zobaczyć w tym fragmencie:
http://www.youtube.com/watch?v=aIrQc3prxO0
Direct pisze:Subiektywnie oceniając - słabo to widzę. Format ma wybitnie celebrycki charakter (po przeczytaniu samego opisu mam dość), jednak fakt oblegania przez internautów Pudelka sugeruje, że ludzie lubują się w takich klimatach.
Czytelnicy "Pudelka" to i tak nawet nie procent potencjalnej widowni telewizyjnej.

Program dla mnie - zapowiada się nie porywająco ale fajnie. Też nie przepadam za widowiskami z celebrytami i też uważam, ze to jeszcze nie jest moment na powrót mody na tego typu programy (choć w Europie do takich widowisk się wraca), ale - tak jak napisał @Dijon - takie przyjemne oderwanie od reszty.
Direct pisze:Trzeciak pisze:A sam program - przypomina nadawany w latach 1998-99 w TVN-ie talent-show "Zostań gwiazdą" (gdzie uczestnicy, którymi byli zwykłe osoby (jak np. w "Idolu) także musieli naśladować wielkie gwiazdy muzyczne), i który - także prowadził Krzysztof Ibisz, a w jury byli m. in. Maryla Rodowicz i Robert Janson.
W TVN był jeszcze inny podobny program, z tym, że z udziałem dzieci - "Mini Playback Show". Prowadziła go Sandra Walter.
Różnica polegała na tym, że w tym programie wszystko co dzieciaki musiały zrobić, to udawać gwiazdy, bo leciało (jak w tytule) z Playbacku (były podkładane oryginalne utwory z oryginalnymi głosami).

W "Zostań Gwiazdą" uczestnicy śpiewali na żywo, co wielokrotnie zaznaczał Krzysztof Ibisz podczas programu, ba - była nawet belka z napisem "Śpiewanie na żywo".