I oby tym razem nie patrzyli tyle na rok produkcji, tylko właśnie na klasyczną historię, o której wspomniałeś
@vlv . A przecież wiele takich historii jest obecnie zakończonych i wcale nie mają po 300 odcinków.
- Kanatsiz Kuslar (2017-2018 ATV /// 160 odcinków) - może nie jest to saga rodzinna, ale dramat rodzinny już tak
- Fazilet Hanim ve Kizlari (2017-2018 Star /// 174 odcinki) - być może stacja zmieniła już, co do tego serialu zdanie, niemożliwa miłość, rozdarcie między miłością, a pieniędzmi (młodsza córka), są też absurdy
- Fatih Harbiye (2013-2014 FOX /// 126 odcinków) - dwa światy, niemożliwa miłość
- Sevdim Seni Bir Kere (2019-2020 Star /// ok. 180 odcinków) - serial z daytime, ale miał tylko jeden sezon. Klasyczna historia: ona biedna, on bogaty, znajomość zaczyna się od sprzeczki itd.
- Zalim Istanbul (2019-2020 Kanal D /// 136 odcinków) - scenarzystka od "Fazilet Hanim ve Kizlari" i praktycznie podobna historia
- Siyah Beyaz Ask (2017-2018 Kanal D /// 96 odcinków) - mało odcinków, ale jest to historia na zasadzie pięknej i bestii, ona jest ofiarą, on oprawcą i z czasem zaczyna rodzić się miłość, choć po odejściu dwóch scenarzystek podobno się trochę posypało
- Ask-i Memnu (2008-2010 Kanal D /// 158 odcinków) - tego chyba nie trzeba tłumaczyć
- Gullerin Savasi (2014-2016 Kanal D /// 168 odcinków) - serial scenarzystek klasycznych telenowel, w tym "Fazilet Hanim ve Kizlari", czy "Zalim Istanbul"
- Hayat Sarkisi (2014-2016 Kanal D /// 186 odcinków) - widziałem kawałek, lekki klimat, nieodwzajemniona wręcz wywalczona miłość i pełno sekretów
- Adini Feriha Koydum (2011-2012 Show TV /// 174 odcinki) - scenariusz do Pań z "Gullerin Savasi" , ona biedna, on też udają kogoś kim nie są, jednak akcja toczy się w pewnej mierze na uniwersytecie
+ seriale, które bywały przez nas już niejednokrotnie wymieniane, czyli "Bizim Hikaye", "Kadin" od FOX, ale myślę, że np. takie "Kalbimdeki Deniz" - historia rodziny, która w jednym momencie wszystko traci też mogłoby się spodobać.
To oczywiście nie wszystko, jest tego więcej. Wybór jest spory, teraz najważniejsze to nie wybrać serialu pokroju tych 'sensacyjnych'. I ciekawe, czy tym razem coś wylosowałem i z tej listy pojawi się w styczniu na Zoom TV.