Telenowele i seriale tureckie
Według informacji podanych przez TVP, "Czarna Perła" będzie miała 67 odcinków.
- AgnieszkaWawa
- Użytkownik
- x 5
- x 2
Czy ,,Czarna perła" bedzie dostępna na vod ?? Póki co, nie ma :/
Chyba będzie. Obecnie trwają prace aby tak się stało. Najprawdopodobniej kwestie licencyjne.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Serial jest już na VOD. Były pewne problemy, ponieważ TVP nie miało wykupionej koncesji na udostępnianie serialu w Internecie. Wszystko jest już w porządku. 

Co by nie mówić o TVP, to poboba mi się, że w zasadzie wszystkie seriale zamieszczają online. Widać, że dbają o serwis vod. To duża wygoda dla widza móc sobie obejrzeć serial w dowolnym czasie. Szkoda, że Puls jak zwykle daje ciała w tym zakresie, tym bardziej, że puszczają jedyny serial w całej swojej ramówce, na którym warto oko zawiesić o 5 czy 6 rano.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Nie no.. Przecież ramówka Pulsu powinna mieć w wynikach oglądalności 99%. Przez całe dni lecą ciekawe seriale, no i "Lombard". A wieczorami cały czas premierowe filmy i nie ma mowy o powtórkach.
No cóż, trochę wyobraźni i sarkazmu nie zaszkodzi. Ale Puls 2015, czy 2016 vs Puls 2018 to jest masakra. A o telenowelach widzowie mogą pomarzyć.
No cóż, trochę wyobraźni i sarkazmu nie zaszkodzi. Ale Puls 2015, czy 2016 vs Puls 2018 to jest masakra. A o telenowelach widzowie mogą pomarzyć.
Dokładnie, nie wiem co oni zrobili z tą stacją.
Jeszcze kilka lat temu była to naprawdę ciekawa telewizja z ramówką dla każdego, teraz to szkoda gadać. Według mnie osoba/osoby które doprowadziły do obecnego stanu rzeczy powinny już dawno wylecieć.
Kiedyś normalnie nawet odpisywali widzom na FB nawet w błahych sprawach, teraz tylko raz na jakiś czas wrzucą post z jakimś konkursem, żeby ludzie polajkowali im stronę albo przypomnienie, że wieczorem po raz 9864988 w tym roku leci film z Stathamem albo Szybcy i wściekli.
Brak słów...
Jeszcze kilka lat temu była to naprawdę ciekawa telewizja z ramówką dla każdego, teraz to szkoda gadać. Według mnie osoba/osoby które doprowadziły do obecnego stanu rzeczy powinny już dawno wylecieć.
Kiedyś normalnie nawet odpisywali widzom na FB nawet w błahych sprawach, teraz tylko raz na jakiś czas wrzucą post z jakimś konkursem, żeby ludzie polajkowali im stronę albo przypomnienie, że wieczorem po raz 9864988 w tym roku leci film z Stathamem albo Szybcy i wściekli.
Brak słów...
Za to TVP w tym roku także przez wakacje będzie emitować serial "Elif".
"Czarna Perła" wpisana jest na razie do 9.06., więc możliwe, że kolejny turecki serial będziemy oglądać przez wakacje.
"Czarna Perła" wpisana jest na razie do 9.06., więc możliwe, że kolejny turecki serial będziemy oglądać przez wakacje.

Dobrze by było. Wakacje są od 23.06, więc teoretycznie mogą jeszcze przerwać emisję, chociaż to tylko 67 odcinków i jeśli do tego widzowie docisną, to jest szansa, że obejdzie się bez przerwy 

Pasm seriali tureckich na TVP2 raczej na wakacje nie zlikwidują. Co najwyżej przerwą emisję premierową i wrzucą jakąś krótką powtórkę.
Według mnie nie powinni robić powtórek. Oglądalność tureckich seriali na TVP 2 cały czas wzrasta, a "Meandry uczuć" miały czasami już ponad 1 mln widzów, więc raczej nie zrezygnują z tureckich seriali. Wtedy skończyli by w wakacje "Czarną Perłę", a od września mogliby wykupić nowy serial.
Szkoda, że zlikwidowali pasmo o 16:00 na TVP 1. "W sercu miasta" było świetnym serialem, a teraz będziemy mieli angielski serial kostiumowy.
Szkoda, że zlikwidowali pasmo o 16:00 na TVP 1. "W sercu miasta" było świetnym serialem, a teraz będziemy mieli angielski serial kostiumowy.

Dodam, że ta emisja "Victorii" jest powtórką - serial był emitowany w ubiegłym roku w piątki w prime timie.Atahan pisze: teraz będziemy mieli angielski serial kostiumowy.
Osobiście za tym pasmem w Jedynce nie tęsknię. Jak widzę te propagandowe zapowiedzi Teleexpressu na napisach końcowych to mnie coś trafia... Lepiej niech dadzą w inne pasma. Nawet zagadane napisy w popołudniowej Elif mi nie przeszkadzają. A na TVP2 od jakiegoś czasu napisy koło 18.00 są czyste.
Tak, te zapowiedzi. Turcy do swoich seriali tworzą naprawdę dobrą muzykę i jakby się chciało czasami jej posłuchać, chociażby w napisach końcowych to się nie dało.
W zasadzie to poza 16:00 to nie ma już innego pasma na Jedynce, bo później są teleturnieje i polskie seriale. Z czego jeszcze "Korona Królów" to taka jakby nowość z nawet dobrą oglądalnością - rozumiem, niech będzie, nawet sam zerknę co jakiś czas, ale "Klan" to wydaje mi się, że on po prostu jest, żeby był, a TVP chcę zrobić serial na liczbę odcinków "Mody na sukces".
Według mnie w paśmie o 16:00 przez wakacje mogliby emitować 1. sezon "Rozdartych serc", a od września premierowe odcinki.
W zasadzie to poza 16:00 to nie ma już innego pasma na Jedynce, bo później są teleturnieje i polskie seriale. Z czego jeszcze "Korona Królów" to taka jakby nowość z nawet dobrą oglądalnością - rozumiem, niech będzie, nawet sam zerknę co jakiś czas, ale "Klan" to wydaje mi się, że on po prostu jest, żeby był, a TVP chcę zrobić serial na liczbę odcinków "Mody na sukces".
Według mnie w paśmie o 16:00 przez wakacje mogliby emitować 1. sezon "Rozdartych serc", a od września premierowe odcinki.
Niestety, w trakcie Mundialu nie zobaczymy zbyt dużo odcinków "Czarnej Perły" 

Wygląda na to, że Kurski kupił Kara Sevda. Serial jest umieszczony w ramówce szkieletowej na okres mundialu w Jedynce o 16.00 od 29 czerwca, ale nie jest to ostateczne pasmo. Kiedy będzie emisja i w jakich godzinach pewne będzie dopiero w dniu emisji. Raczej nie przypuszczam, żeby zdecydował się na emisję takiej premiery w wakacje, kiedy oglądalność słabnie i wszystkie stacje jadą na powtórkach. Prędzej emisji spodziewam się od września. Polskim tytułem będzie "Wieczna miłość", w szkielecie ramówki podają 244 odcinki, a więc całość.