Nie wiecie może czy ten kanał jest na satelicie lub czy można go oglądać online?
Nawet gdyby był to i tak bym tego chłamu nie oglądał.
Czwartkowy mecz Dyskobolii oglądałem 20 minut i wyłączyłem, bo stratą czasu było patrzeć na coś takiego.
Mecz Legii odbędzie się o 20:00, a spotkanie Polonii o 20:30 - w ostatnich latach było tak, ze spotkania polskich druzyn nie splatały się ze sobą... Widać, ze nawet nie przystąpiono do negocjacji o godzinę meczu... Powiem szczerze, ze nie pamiętam kiedy nie transmitowano batalii polskich zespołów o Ligę Mistrzów... Warto wspomnieć, ze odbieramy w dodatku możliwość oglądania tego spotkania estońskim kibicom których na pewno nie brakuje.
Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd... Cały rok oglądam ligę wyczekując na Puchary a tutaj takie coś...
Czaja, ja tego tez nie moglem oglądać, ale z powodu marnej jakości przekazu. Powiedzmy sobie szczerze - jakość transmisji na kuszoTV jest FATALNA! Przez 30% meczu nie widać wcale piłki, nie wiadomo gdzie toczy się akcja, nie ma powtórek, mecz obsługiwany jest jedynie z dwóch kamer...
Co Ty Piotrek wygadujesz, kolejny który nie wie, co się dzieje, Polsat ma prawa tylko do fazy grupowej LM i LE i w tej na pewno pokaże mecze polskich drużyn. Prawa do eliminacji trzeba kupowac osobno! A to, ze Sportfive i Wisła żadają nie wiadomo ile za mecze we wstepnym rundach to już tylko i wyłacznie ich wina. Polsat musi na mecz wydać przynjamniej 200 tyś na transmisje w HD, 100 tys za prawa i jeszcze wynagrodzenie, ekspeci na ten mecz to też około 100 tyś, nie wróci im sie to na otwartej.
W weekend sporo komentował na Eurosporcie oraz Eurosporcie 2 Cezary Olbrycht. Zaczął razem z Maciejem Terleckim w południe od meczu ligi japońskiej Urawa Reds-Hiroshima. Pół godziny później wspólnie z Jackiem Zioberem opowiadał o wydarzeniach ze spotkania piłki nożnej plażowej Rumunia-Andora. Olbrycht ponownie z Terleckim o godzinie 20:00 zaczęli komentowanie meczu Galatasaray Stambuł-Bayer Leverkusen w ramach turnieju towarzyskiego Zayton Cup. Następnego dnia Olbrychta można było ponownie usłyszeć przy okazji transmisji z beach soccera.
Wspomniany już Ziober był współkomentatorem spotkania Rosja-Polska (wynik 5:4) w ramach europejskiej ligi beach soccera. Obok niego na stanowisku zasiadł Rafał Sak.
Zakończyła się 25. letnia uniwersjada, która w roku 2009 rozegrywana była w Belgradzie. W finale turnieju piłki nożnej zmierzyli się gracze z Ukrainy i Włoch. Zwyciężyli wschodni sąsiedzi Polski 3:2. Komentator tego spotkania - Edward Durda mówił, iż dwa lata temu również najlepsza na olimpiadzie studentów była Ukraina, a z tamtego składu zostało pięciu graczy, zaś Włosi po raz trzeci z rzędu doszli do finału i po raz trzeci w nim przegrali.
Finały turnieju piłki wodnej komentował Marek Rudziński. U mężczyzn najlepsi Australijczycy po wygranej z Chorwatami w stosunku 6:4. U kobiet złote krążki dla Chinek, które zwyciężyły w ostatnim spotkaniu Węgierki.
marcinj161 pisze:Co Ty Piotrek wygadujesz, kolejny który nie wie, co się dzieje, Polsat ma prawa tylko do fazy grupowej LM i LE i w tej na pewno pokaże mecze polskich drużyn. Prawa do eliminacji trzeba kupowac osobno! A to, ze Sportfive i Wisła żadają nie wiadomo ile za mecze we wstepnym rundach to już tylko i wyłacznie ich wina. Polsat musi na mecz wydać przynjamniej 200 tyś na transmisje w HD, 100 tys za prawa i jeszcze wynagrodzenie, ekspeci na ten mecz to też około 100 tyś, nie wróci im sie to na otwartej.
Mi chodzi o to, że gdyby TVP miała prawa do fazy grupowej to kupiłaby także prawa do eliminacji, ale że Champions League ma Polsat, TVP im nie chce reklamować produktu.
To prawda że TVP nie chce transmitować eliminacji żeby nie robić reklamy konkurencji, ale myślę że to po prostu ładnie brzmi dlatego to powtarzają. Myślę że gdyby i Ligę Europejską i LM dalej miało TVP to eliminacji też byśmy nie zobaczyli. Stacje nie chcą płacić takich pieniędzy jakie żądają kluby (a raczej w ich imieniu firma Sportfive) bo w dobie kryzysu liczą dokładniej każdą złotówkę. A że mecze naszych klubów z jakimiś Gruzinami, Estończykami, Czarnogórcami czy San Marińczykami w pierwszych rundach eliminacji wielkiej widowni by nie przyniosły to i mała szansa że koszta zakupu praw a potem realizacji transmisji by się zwróciły. Stację wolą emitować sprawdzone pozycje z ramówki, gdzie wiedzą że przyciągną one określoną liczbę widzów.
To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich
A oto szczegóły:
Wisła Kraków porozumiała się telewizją Polsat w sprawie transmisji meczów pucharowych z udziałem Białej Gwiazdy. Środowe spotkanie Wisły z Levadią będzie można na żywo obejrzeć w TV 4 oraz Polsacie Sport,
Mecz o 20:30
Jeśli Biała Gwiazda awansuje do III rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów, mecze tej fazy rozgrywek z udziałem mistrzów Polski będzie można obejrzeć w otwartym Polsacie
Info w wp.pl
Ciekawe kiedy dowiemy się co z resztą.
Trzeba dodać, że mecz Ligi Światowej: Polska - Finlandia został przeniesiony do Polsatu Sport Extra, ale nie ma nic straconego, bo transmisja także w otwrtym Polsacie.
Ufff... odetchnalem z ulga... Kurcze, jednak powiem szczerze ze zalezaloby mi na obejrzeniu meczu Legii i Polonii... http://www.sanmarinortv.sm/live/ Na tej stronie zupelnie nic nie ma...
W weekendy w Polsacie będą transmitowane Eliminacje do MŚ 2010 z udziałem Polek.
Studia spikerskie TVP muszą zniknąć, bo są archaiczne, przestarzałe, niemodne, a w trakcie napisów końcowych niezgodne z ustawą rtv. DVB-T: Święty Krzyż (MUX 1/2/3)
Nie dla logotypów ekranowych w czasie bloków reklamowych. #StopZawyżaniu #R7G