Wirtualne Media pisze:Program „O! Polskie Przeboje” będzie nadawany w każdą sobotę - w paśmie prime time tuż przed głównym wydaniem „Wiadomości” w telewizyjnej Jedynce. Będzie miał formułę połączonych celebrity show i talent show, w każdym odcinku będą występy na żywo, a rywalizacja będzie oceniana przez jurorów .
Tytuł programu nawiązuje do tytułu wydanej przez Polskie Radio pięciopłytowej składanki „O! Polskie Piosenki - 35 lat”, na której znalazły się największe polskie przeboje wylansowane na opolskiej scenie. Program „O! Polskie Przeboje” będzie pokazywany co tydzień. Będzie się składał z kilku bloków (nazwy robocze), m.in.:
„Scena 100 proc. na żywo” - regułą ma być to, że każdy występ będzie zagrany 100 proc. live. Występy będą oceniane przez jurorów;
„Prawda czy fałsz” - w tym bloku będą dementowane lub potwierdzane plotki o śpiewających artystach przez samych artystów;
„O! Pole do popisu"- w tym bloku znajdą się „perełki” związane z polską piosenką, pochodzące z archiwów TVP - muzyka, rozmowy, zdarzenia - z festiwali i nie tylko;
„Tajemnice przeboju” - historia powstawania znanej piosenki, jego interpretacja przez autorów, nieznane fakty, jaki wpływ wywarła na życie wykonawcy itp.
- Program będzie realizowany w jednym miejscu, ale bardzo chcielibyśmy współpracy z ośrodkami regionalnymi TVP i na pewno poważnym jego partnerem, naturalnym, będzie miasto Opole, czyli gospodarz festiwalu - mówi Radek Kobiałko.
Twórcy programu na razie nie zdradzają nazwiska osoby, która go poprowadzi. Wiadomo tylko, że pod uwagę branych jest na razie kilku kandydatów.
Więcej: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tv ... alent-show
[TVP1] O! Polskie Przeboje (2017)
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
[TVP1] O! Polskie Przeboje (2017)
W drugiej połowie września br. na antenie TVP1 znajdzie się nowy program muzyczny „O! Polskie Przeboje” .
[TVP1] O! Polskie Przeboje
Pora emisji totalnie nietrafiona. Ktoś chyba nie wie, że tak dziś telewizyjnych ramówek się nie buduje umieszczając taki program poza ścisłym prime-time'em. Już prawie dekadę temu przez źle dobrany slot taka "Rodzina jak z nut" właśnie poległa.
Pozdrawiam, Trzeciak
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
Re: [TVP1] O! Polskie Przeboje
Może tylko te zapowiedzi wyglądają tak szumnie -a program będzie kameralny -jedyne usprawiedliwienie 

Na to się zanosi, jednak co gorsza - żadnego unowocześnienia imprezy po czerwcowym blamażu póki co nie widzę.
Pozdrawiam, Trzeciak
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
Re: [TVP1] O! Polskie Przeboje
Ta nazwa też nie pasuje na show -a bardziej program o festiwalu w Opolu
Na razie nic tu nie pasuje-bo promowaniu polskich piosenek nie mówię nie 

Cóż, jaka telewizja, taki "okręt flagowy w sferze rozrywki muzycznej".
Szykuje się ciekawy program.Widzę,że chcą ratować "W" różnymi sposobami.
Dla mnie muzycznym okrętem flagowym TVP jest jednak inny, uznany i popularny program, który istnieje od 5 lat.Kamilo pisze:Cóż, jaka telewizja, taki "okręt flagowy w sferze rozrywki muzycznej".

Pozdrawiam, Trzeciak
Pierwsza myśl po przeczytaniu tytułu, czyżby kolejny program wspominkowy Opole, a tutaj jednak nie. Co do tego projektu mam na razie mieszane uczucia, jak dla mnie póki co ramówka jesienna Dwójki zapowiada się lepiej, choć trzeba jeszcze poczekać jaki teleturniej Jedynka zaserwuje w poniedziałki czy program rozrywkowy w środy.
POZDRAWIAM, Medyk24
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 270
- Kontakt:
Program wejdzie do ramówki w miejsce powtórki "Rolnik szuka żony" który to chyba tymczasowo jest w paśmie programu.
Osobiście jestem zawiedziony bo liczyłem że TVP zrealizuje te selekcje regionalne do Eurowizji i Opola a tu chyba szykuje się poraźka.
Osobiście jestem zawiedziony bo liczyłem że TVP zrealizuje te selekcje regionalne do Eurowizji i Opola a tu chyba szykuje się poraźka.
Poland - Aktywnie najlepszy!
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 270
- Kontakt:
Ten o którym tutaj rozmawiamy ma ruszyć w drugiej połowie września zaś na temat finałów regionalnych do Eurowizji i Opola mamy jak na razie grobową ciszę.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Raczej program nie ruszy we wrześniu. W cenniku BR TVP nie ma tej pozycji.
@Alek1234 - dzięki.
@Alek1234 - dzięki.

Pozdrawiam, Trzeciak
Chyba chodzi ci o wrzesień
Nikt nie powiedział, że program w ogóle ruszy.Trzeciak pisze:Nikt nie powiedział, że program ruszy we wrześniu.