[POLSAT] The Gong Show (projekt porzucony)
[POLSAT] The Gong Show (projekt porzucony)
Właśnie w Polsacie pojawił się zwiastun castingowy nowego programu, zapraszano do wysyłania nagrań z gagami, scenkami rozśmieszającymi - po tym co pokazano w zwiastunie, szykuje się żenada na poziomie "Ciao Darwin".
[POLSAT] Nowy program rozśmieszjący
Nina chyba poziomem żenady chce odpowiedzieć na "Hipnozę" TVN'u.
Poza WOD zapowiada się niestety kolejny kiepski sezon w Polsacie...

Poza WOD zapowiada się niestety kolejny kiepski sezon w Polsacie...
POZDRAWIAM, Medyk24
Adres zgłoszeń kieruje na domenę zgloszenia.tv, a więc producentem - tak, tak Moi Drodzy - Jake Vision sp. z o. o. 
Już pomijając absurdalność nowego projektu, to jestem pełen podziwu, że Kępiński ma takie układy z nadawcami, szczególnie, że wszystkie produkcje firmy w tym sezonie - z wyjątkiem "Milionerów" - osiągnęły średnie lub słabe wyniki. A tak ma status quo w najbliższym czasie. W TVP dorosły "Bake Off!" zmieni się w dziecięcy, w TVN-ie trwają negocjacje dotyczące czwartej edycji programu "Agent - Gwiazdy" (choć biorąc pod uwagę ile format stracił w ciągu roku w grupie komercyjnej, to nie powinny wogóle dojść do skutku), a w Polsacie "Top Chef" i "Wyjdź za mnie" zlecą z ramówek, a jesienią będą "Cztery wesela i podróż" Popielewicz i ten nowy format.

Już pomijając absurdalność nowego projektu, to jestem pełen podziwu, że Kępiński ma takie układy z nadawcami, szczególnie, że wszystkie produkcje firmy w tym sezonie - z wyjątkiem "Milionerów" - osiągnęły średnie lub słabe wyniki. A tak ma status quo w najbliższym czasie. W TVP dorosły "Bake Off!" zmieni się w dziecięcy, w TVN-ie trwają negocjacje dotyczące czwartej edycji programu "Agent - Gwiazdy" (choć biorąc pod uwagę ile format stracił w ciągu roku w grupie komercyjnej, to nie powinny wogóle dojść do skutku), a w Polsacie "Top Chef" i "Wyjdź za mnie" zlecą z ramówek, a jesienią będą "Cztery wesela i podróż" Popielewicz i ten nowy format.
Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
-
- VIP Expert
- x 296
- x 185
To jest faktycznie zastanawiające, że prawie same klapy a dalej zamawiają u Kępińskiego.
Moni Królowo vel Izabela Trojanowska wreszcie na tronie ❤
- Tele Rozrywka
- VIP Expert
- x 63
- x 229
- Kontakt:
Widząc materiał o castingach, od razu przypomniała mi się "Hipnoza"

Też to widziałem. No i właśnie bardzo zastanawiające jest to, że to przypomina "Hipnozę". Czyżby Polsat miał odgapiać od konkurencji nawet te największe wtopy?
Nina się po raz kolejny ośmiesza czymś takim...

#MEDIABEZWYBORU
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

Zwiastun leci już od piątku. Wieczorem go widziałem.
Fragmenty zza granicy są po prostu tragiczne
Czyżby Hipnoza 2 nam się szykowała? Ale jak w Hipnozie pisaliśmy takie formaty u Niny to nawet nie jest niespodzianka w porównaniu do TVN 
No i JK jakżeby inaczej. Od razu można obstawić klapę.
Fragmenty zza granicy są po prostu tragiczne

No i JK jakżeby inaczej. Od razu można obstawić klapę.
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 87
- x 2463
Re: [POLSAT] Nowy program rozśmieszjący
Jak zawsze poczekam z oceną, rozśmieszenie to najtrudniejsze zadanie, bo każdego co innego śmieszy, może być hit, może być klapa, zobaczymy co z tego wyniknie 

- SzymonNP
- VIP Expert
- x 570
- x 108
- Kontakt:
A ja myślę, że to może być coś w stylu Maratonu Uśmiechu, czy też Stand-up. Zabij mnie śmiechem. Jeżeli tak, to dobierając dobre jury i dobrą porę emisji, to może wyjść coś z tego ciekawego. Poprzedni tego typu program Polsat zepsuł zbyt późnym przygotowaniem go i emisją od października. No cóż, zobaczymy.
Widziałem zwiastun, że też po klęsce "Hipnozy" coś takiego w ogóle przyszło im do głowy... Zapowiada się walka o tytuł żenady roku.
Przeanalizowałem na spokojnie zwiastun, trochę poszukałem w internecie, i wynika z tego, że nowy program będzie oparty na... amerykańskim formacie pt. "The Gong Show", który zadebiutował w 1976 roku, a w zeszłym roku - bez wielkiego sukcesu - był emitowany na ABC. Tu fragment z operzystką i akrobatką w jednej osobie wkładającą twarz w tort, którą widać w spocie:
Jak można było powiedzieć, że nieporozumieniem było ściągnięcie "Take Me Out" do Polski, to sprowadzenie tego programu do naszego pięknego kraju to już - przepraszam, ale tu się nie da delikatniej powiedzieć - istny idiotyzm. Chyba jedynym racjonalnym wytłumaczeniem powstania tego programu jest to, że Nina Terentiew nie pozwoli potracić najbliższej jesieni jej faworytowi - Kępińskiemu pieniędzy, bo sam format, to chyba nawet do Comedy Central się nie nadaje, ani nawet dzisiejsi nastolatkowie, czy 80-latkowie nie będą się pozytywnie emocjonować. A jednak - da się stworzyć coś gorszego od "Ciao Darwin", "Gwiezdnego Cyrku", "Celebrity Splash!", "Hipnozy" i "Umów się ze mną" razem wziętych.
Zresztą sam spot castingowy wygląda już tak, jakby był montowany góra w 1998, a nie w 2018 roku. To bardzo wiele już podpowiada co do szans na sukces tego programu.
Jak można było powiedzieć, że nieporozumieniem było ściągnięcie "Take Me Out" do Polski, to sprowadzenie tego programu do naszego pięknego kraju to już - przepraszam, ale tu się nie da delikatniej powiedzieć - istny idiotyzm. Chyba jedynym racjonalnym wytłumaczeniem powstania tego programu jest to, że Nina Terentiew nie pozwoli potracić najbliższej jesieni jej faworytowi - Kępińskiemu pieniędzy, bo sam format, to chyba nawet do Comedy Central się nie nadaje, ani nawet dzisiejsi nastolatkowie, czy 80-latkowie nie będą się pozytywnie emocjonować. A jednak - da się stworzyć coś gorszego od "Ciao Darwin", "Gwiezdnego Cyrku", "Celebrity Splash!", "Hipnozy" i "Umów się ze mną" razem wziętych.
Zresztą sam spot castingowy wygląda już tak, jakby był montowany góra w 1998, a nie w 2018 roku. To bardzo wiele już podpowiada co do szans na sukces tego programu.
Nie da się ukryć, że program "Stand Up - Zabij mnie śmiechem" był pomostem w jesiennej ramówce 2010 po porażce show "Tylko nas Dwoje", a przed nowym planowanym muzycznym show (akurat licencję na "MBTM" kupiono dopiero w październiku 2010 roku - zaraz po debiucie "Zabij mnie śmiechem"), byle tylko stacja miała duże show jesienią. Polsat doskonale zdał sobie sprawę, że z szalejącym wtedy "Mam Talent!" TVN-u nie miał żadnych szans, stąd tańsze w produkcji widowisko. Realizacją zajmowała się firma odpowiedzialna za Festiwal Top Trendy, a program produkowano w Teatrze Żydowskim, a nie w jednej z hal fabrycznych przystosowanych do produkcji widowisk telewizyjnych (z profesjonalnych nowych hal wtedy otwarta była tylko ta Transcoloru w Szeligach i Alvernii w Krakowie).Szytr Wielki pisze:A ja myślę, że to może być coś w stylu Maratonu Uśmiechu, czy też Stand-up. Zabij mnie śmiechem. Jeżeli tak, to dobierając dobre jury i dobrą porę emisji, to może wyjść coś z tego ciekawego. Poprzedni tego typu program Polsat zepsuł zbyt późnym przygotowaniem go i emisją od października. No cóż, zobaczymy.
Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
Władze polsatowskie wyszły pewnie z założenia, że szeroko rozumiany „śmiech” to jeden z ostatnich motywów, które względnie bronią się jeszcze w polskiej telewizji. Rozmaite wariacje z hipnozami, basenami, randkami i innymi cyrkami przeważnie już dawno spaliły na panewce.
Ja bym powiedział, że to nie śmiech a żałosny rechot z żenady. 

Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
- SzymonNP
- VIP Expert
- x 570
- x 108
- Kontakt:
Z drugiej strony tego typu występy, nawet w polskim Mam Talent podobają się widowni i ją rozśmieszają, więc kto wie... Na razie wygląda to żenująco, ale może jakoś się to przyjmie.
Tylko w "Mam Talent!" te występy przeplatane są artystycznymi perełkami, i stąd show TVN-u się ogląda. A nowy program Polsatu bez "perełek" skierowany nie wiadomo do kogo tłumów raczej nie porwie, i to nie w 2018 roku i po tylu latach, gdzie "The Voice" za mocno zmienił podejście do programów talent-show.
Pozdrawiam, Trzeciak
>>MEDIA BEZ WYBORU<<
>>MEDIA BEZ WYBORU<<