[TVN7] Big Brother (2019)
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
[TVN/TVN7] Big Brother
Coś ciekawego, ale czy to prawda? Malwina twierdzi, że ma zadanie z Martyną zorganizowania wieczoru panieńskiego dla Ani z dziewczynami w sekrecie w SR, bo dziś Ania ma rocznicę zaręczyn.
[TVN/TVN7] Big Brother
O namiocie Mateusza i Ani wszyscy pisali. A co powiecie o sytuacji z wczoraj w SR? Malwina i Wiktor praktycznie nago pod kołdrą? Dodam, że Malwina ma dzieci, a i oboje mają na zewnątrz partnerów. Hipokryzja.
[TVN/TVN7] Big Brother
Ostrzeżenie przyznawe we wrześniu związane było z wulgarnym określenie uczestniczki a nie napisaniem, że jest irytująca. Widzę brak refleksji nad tym i ponowne obrażenie uczestniczki nazywając ją amebą - w związku z powyższym zamiast ostrzeżenia przyznaję bana, który zakończy się 2 tygodnie po zakończeniu obecnej edycji programu. Tak na ostudzenie emocji.semperadastra pisze: ↑02 lis 2019, 13:12Coraz bardziej ??? Już na samym początku zwróciłem na to uwagę, bo ameba Martynka jest wk**wiająca w ten sam sposób. Nawet ostrzezenie wtedy za to dostałem...semperadastra pisze: ↑21 wrz 2019, 17:53Radzio był świetny, dla mnie to prawdziwy zwyciezca poprzedniej edycji, a nie jakaś *** . Obecnie Martynka jest trochę irytujaca, bo ma niektóre cechy ***.
![]()
[TVN/TVN7] Big Brother
Interesujesz sie zombie? Zainteresuj się kultura i tracycjami Słowian, to będziesz wiedział do czego Kamil nawiazywał i o czym mówił.lukiluki pisze: ↑02 lis 2019, 15:03 Właśnie nadrabiam wczorajszy odcinek i jestem mega zażenowany tym, jak Kamil z ogromnym przekonaniem gada o czymś, o czym nie ma pojęcia. Zombie wywodzi się z kultury słowiańskiej? WTF? No chyba, że Afryka też się wywodzi od Słowian.. Akurat tematem zombie trochę się interesuję. Gorzej z historią, bo zbyt biegły w niej nie jestem, ale wydaje mi się, że Kamil tworzy jej własną wersję. Łatwo to sprawdzić, ale zrobię to później.
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
[TVN/TVN7] Big Brother
Długo były wizytówki, wygląda na to, że WB nie spodobała się telenowela, którą kręcili, a kazał chłopakom zrobić show ze striptizem, zapewne na panieński Anki.
[TVN/TVN7] Big Brother
Nie znam się na zombi, ale Kamil mówi takie bzdury, że głowa boli. Wszystko powstało w Polsce, cała światowa kultura jest polska, arystokracja angielska wywodzi się ze szlachty polskiej i w ogóle Słowianie górą. Jest dumny ze swojego kraju - pięknie, bez przesady. Co do Martyny, to daleko jej do Madzi. Tamta była naiwna, niepozbierana, z głową w chmurach - jakby z innej bajki. Martyna jest zwyczajna - do bólu zwyczajna, nie ma za grosz uroku, tajemnicy, wdzięku. Bronił ją głos - bardzo interesujący, ale ostatnio eksponuje go tak często i nachalnie, że ma się tego dość.
[TVN/TVN7] Big Brother
Może mi w takim razie wytłumacz, do czego nawiązywał i o czym mówił, skoro ja tu czegoś nie zrozumiałem. Kultura i tradycje Słowian, to zbyt szerokie pojęcie. Konkretnie poproszę. Kamil powiedział do mieszkańców, że na pewno wiedzą co to jest zombie. I zaczął tłumaczyć skąd się wzięło. Oczywiście od Słowianberbla pisze: ↑02 lis 2019, 16:42Interesujesz sie zombie? Zainteresuj się kultura i tracycjami Słowian, to będziesz wiedział do czego Kamil nawiazywał i o czym mówił.lukiluki pisze: ↑02 lis 2019, 15:03 Właśnie nadrabiam wczorajszy odcinek i jestem mega zażenowany tym, jak Kamil z ogromnym przekonaniem gada o czymś, o czym nie ma pojęcia. Zombie wywodzi się z kultury słowiańskiej? WTF? No chyba, że Afryka też się wywodzi od Słowian.. Akurat tematem zombie trochę się interesuję. Gorzej z historią, bo zbyt biegły w niej nie jestem, ale wydaje mi się, że Kamil tworzy jej własną wersję. Łatwo to sprawdzić, ale zrobię to później.

To tak w wieeeelkim skrócie. Jeśli masz jakiś konkretny przykład, że jednak zombie wywodzi się od Słowian, to zamieniam się w słuch.
-
- Użytkownik
- x 15
- x 57
[TVN/TVN7] Big Brother
Co do Kamila I jego wiedzy....Nie wiem jak reszta, ale to co opowiadał o Rosji to prawda, czytałam w bardzo ciekawym opracowaniu nt. Rosji. Poza tym.zgadzam się w nim w 100%. Jeśli chodzi o nasze piekne tradycje, np. Dzień wszystkich świętych. Kompletnie nie kupuje tego całego Halloween
[TVN/TVN7] Big Brother
Taki fajny początek Wiki i Malwi i co? Zaraz potem znowu bzdury i totalne nudy Ewki i Kamila bleh...
Zieeeew ale Ewki opowieści są FASCYNUJĄCE... inaczej

Zieeeew ale Ewki opowieści są FASCYNUJĄCE... inaczej

- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
[TVN/TVN7] Big Brother
Dość ciekawie w domu, wszyscy wkręcają Anię, wszyscy wiedzą, że będzie niespodzianka, a ona nie wie i się nie skapnęła jeszcze, dziewczyny pół dnia w SR, ale się nie zorientowała, będzie ostry pokaz chłopaków dla Ani.
[TVN/TVN7] Big Brother
Ona myśli, że Martyna z Malwina na górze sąwiatriwoda pisze: ↑02 lis 2019, 20:13 Dość ciekawie w domu, wszyscy wkręcają Anię, wszyscy wiedzą, że będzie niespodzianka, a ona nie wie i się nie skapnęła jeszcze, dziewczyny pół dnia w SR, ale się nie zorientowała, będzie ostry pokaz chłopaków dla Ani.
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
[TVN/TVN7] Big Brother
Ania mogła wybrać 5 osób i poszli oglądać mecz, w tym czasie mają przygotować chyba salon na panieński.
[TVN/TVN7] Big Brother
Kamil dużo wie, dużo widział, przeżył, interesuje się historią, ale niestety miesza fakty z legendami i pogłoskami. Ewidentnie jest zwolennikiem teorii spiskowych na każdy temat. Reszta nie podejmuje dyskusji, bo widać, że nie ma podstawowej wiedzy. Może jedynie Wiktor jest obyty w świecie i mógłby nawiązać dialog. A Kamil mówi co chce, bo czuje nad nimi przewagę. Nie jestem historykiem, więc trudno mi oceniać całościowo, ale snuł już teorie że nie było ataku na dwie wieże, a Marilyn Monroe została zabita z powodu kosmitów.
[TVN/TVN7] Big Brother
Ciekawe czy Wiktor i Malwina sami się wkrecą, myślę że Malwina by chciała ale są kamery a Wiktor to kto wie.
- Spiderman0409
- Poster
- x 932
- x 470
[TVN/TVN7] Big Brother
Ta Martyna serio uwierzyla w ich zwiazek, czy ona tez udaje ze niby im wierzy? Hehe