Bartek , Madzia i Olo w PZ, a reszta ma zakaz wchodzenia do basenu zewnętrznego

..
produkcja chyba też dzis imprezuje

Wiem co to weganizm a co wegetarianizmartlomen pisze: ↑26 kwie 2019, 22:29Widzisz mylisz pojęciashawu pisze: ↑26 kwie 2019, 20:24 Mam kuzynkę wegankę. Nigdy nie zwracałem na to uwagi. Każdy przypominał sobie o tym podczas świąt. Nie słyszałem z jej ust jakichś pretensji że wege stoi obok mięsa itp. Co więcej czasem nawet zje coś ze śladową zawartością produktu zwierzęcego np. ciastko. Ma podejście typu "nie będę jechać pół miasta po produkt wege, bo coś ma śladowe ilości masła czy jajek".
Natomiast od czasu jak widzę Justynę to mnie skręca jak słyszę słowo "wege"Piszesz ze masz kuzynkę wegankę a moim zdaniem ona nie jest weganka tylko wegetarianka
Jedną z podstawowych różnic między wegetarianizmem a weganizmem jest to, że w diecie wegetariańskiej nie wyklucza się takich produktów jak mleko, jaja, nabiał czy miód. Weganie całkowicie rezygnują z produktów odzwierzęcych. Wiąże się to zazwyczaj z szerszym, etycznym wymiarem. To już nie tylko dieta, a pewien styl życia, który zakłada dbanie o dobrobyt zwierząt.
piszesz ze Justyna jest eksternistycznym odłamem weganizmu a wcale tak nie jest i to właśnie widać po twoim przykładzie ze mylisz pojęcia i tak samo większość społeczeństwa myśli i właśnie takie osoby jak Justyna powinny edukować bo np w wielu barach zdarzają się przypadki ze jak ktoś zamówi jakieś danie wege to mu podają rybę bo podobno ryba to nie mięso![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości