Filmy fabularne, które w telewizji emitowane są zbyt często lub zbyt rzadko
-
- Użytkownik
- x 4
Polskie lub zagraniczne, wszystkie kanały, nie tylko trzech głównych nadawców publiczno-komercyjnych.
-
- Użytkownik
- x 4
Z takich, co lecą zbyt często to na pewno trylogia Karguli i Pawlaków, dwie części ,,Kogla-mogla", ,pewnie też ,,Vabanki" Machulskiego, z zagranicznych - choćby trylogia ,,Kac Vegas" na TVN. Taki film katastroficzny ,,Pojutrze" na Polsacie - o dziwo każda emisja w Megahicie zbiera dobre wyniki
Na Polsacie też często, albo za często ,,Uprowadzona" i ,,Transportery"
Można też dorzucić ,,Keviny" ze względu na to, że często się zdarza, że Polsat nie tylko w święta go puszcza 
Polskie komedie w czwartki (I chyba nie tylko) na TVN to stały zestaw ostatnich latach takich produkcji jak ,,Poranek kojota", ,,Kilery", ,,Ile waży koń trojański" itd.
AXN ma dużo takich z Sony, co to je często powtarzają, jak ,,Niesamowity Spider-Man", czy ,,2012" (też w Polsacie) choćby. Ostatnio jak ATM Rozrywka zaczęło skłaniać ku się ambitniejszemu repertuarowi, to zaczęli powtarzać dużo razy takie kino europejskie, czy światowe (można zobaczyć ramòwkę z poprzednich miesięcy). Na pewno były filmy Chaplina dużo razy od tego czasu, można było natrafić na ,,Dyktatora" itd.
C+ nocą wiele razy puszcza te same polskie filmy na pewno w ramach wymogów, które trzeba spełniać (udział polskich programów). Takim przykładem jest ,,Chłopaki nie płaczą" Lubaszenki (swoją drogą film, który był przeznaczony do rekonstrukcji):
https://programtv.naziemna.info/program ... e%20płaczą
Co do tych rzadkich, to zdaje się, że już osobny wątek na to zagadnienie istnieje
To zależy też o jakie chodzi pod względem częstotliwości emisji.

Polskie komedie w czwartki (I chyba nie tylko) na TVN to stały zestaw ostatnich latach takich produkcji jak ,,Poranek kojota", ,,Kilery", ,,Ile waży koń trojański" itd.
AXN ma dużo takich z Sony, co to je często powtarzają, jak ,,Niesamowity Spider-Man", czy ,,2012" (też w Polsacie) choćby. Ostatnio jak ATM Rozrywka zaczęło skłaniać ku się ambitniejszemu repertuarowi, to zaczęli powtarzać dużo razy takie kino europejskie, czy światowe (można zobaczyć ramòwkę z poprzednich miesięcy). Na pewno były filmy Chaplina dużo razy od tego czasu, można było natrafić na ,,Dyktatora" itd.
C+ nocą wiele razy puszcza te same polskie filmy na pewno w ramach wymogów, które trzeba spełniać (udział polskich programów). Takim przykładem jest ,,Chłopaki nie płaczą" Lubaszenki (swoją drogą film, który był przeznaczony do rekonstrukcji):
https://programtv.naziemna.info/program ... e%20płaczą
Co do tych rzadkich, to zdaje się, że już osobny wątek na to zagadnienie istnieje

#MEDIABEZWYBORU
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

-
- VIP Expert
- x 1059
- x 454
Przede wszystkim "Znachor", obecnie emitowany taśmowo w Stopklatce i Kino Polska, a tradycyjnie, z okazji różnych świąt również w kanałach TVP. A najlepsze, że nieważne ile razy go pokażą, za każdym razem ogląda się tak samo dobrze 

#MediaBezWyboru
#MediaBezWyboru
O tak, bez wątpienia, Kino Polska ma z pewnością sporo takich filmów polskich, które wielokrotnie emitują. Ostatnio w innym wątku wspomniałem o ,,Domie złym" Smarzowskiego. Stamtąd można doliczyć ,,Weekend" Pazury, ,,Ajlawju" Koterskiego, także ,,Sztos" w sumie. W następnych dniach cztery emisje ,,Sztosu" sumie w Kino Polska oraz Stopklatce
Na pewno także dużo razy emitowano ,,Zaklęte rewiry", czy ,,Ziemię obiecaną" na tych kanałach w tym roku.

#MEDIABEZWYBORU
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

Jeszcze podam przykład filmów na Pulsie, szczególnie tym drugim -od jakiegoś czasu bardzo często lecą te same filmy z Louis de Funesem w weekendy, jak seria ,,Żandarmów" (swoją drogą kiedyś puszczana w TVP, a teraz praktycznie w ogóle ją nie emitują) czy ,,Fantomasy". Wieczorami na Pulsie 2 co jakiś czas odgrzewają slashery z serii ,,Piątek 13-go".
#MEDIABEZWYBORU
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

Filme które są zbyt często hmmm filmy ze Stevenem Seagalem (Uwielbiam z nim filmy)-Wczoraj wieczorem na Super Polsacie była dwa pod rząd.
Polsat też często pokazuje Kogel mogel (Będzie w sobotę)
Zbyt rzadko to chyba Ucieczka na Górę Czarownic
Polsat też często pokazuje Kogel mogel (Będzie w sobotę)
Zbyt rzadko to chyba Ucieczka na Górę Czarownic
Uwielbiam alternatywną historię ,jestem kibicem Legii i najchętniej cofnąłbym czas 

Filmy, które są za często emitowane w TV
Ogólnie, to Polsat dość często na swoich kanałach (czyli Polsat, Film, Seriale, Rodzina, Super, ostatnio też nawet Play) wałkuje polskie filmy z okresu PRL-u, głownie z katalogu Studia Filmowego KADR, oprócz Kogla-Mogla I Vabanków mamy też trylogię Pawlaków i Karguli oraz chociażby: "Smacznego Telewizorku", "Ewa chce spać", "Rzeczpospolita Babska" itd. Filmy z biblioteki KADR są też dostępne bezpłatnie w Ipli, gdzie można mieć też podgląd na to, do jakich filmów z KADR prawa ma Cyfrowy Polsat. https://www.ipla.tv/wideo/film?filters=free%3D1
A poza tym - Dlaczego ten wątek o filmach, siedzi w dziale o rynku telewizyjnym?
A poza tym - Dlaczego ten wątek o filmach, siedzi w dziale o rynku telewizyjnym?
Na Forum - tylko prywatne opinie.
Na Forum - tylko prywatne opinie.
Za rzadko, za często ? Ciężko stwierdzić - nie znam zbyt wielu filmów. Wydaje mi się, że "Fuks" z Maciejem Stuhrem nie był dawno emitowany na głównych kanałach, choć kiedyś leciał często.
No to patrz teraz:
Maska i bezpieczna odległość to podstawa, pamiętaj o tym!
Oglądam: wszystko, oprócz TVP.
Słucham: wszystkiego, oprócz Polskiego Radia.
Oglądam: wszystko, oprócz TVP.
Słucham: wszystkiego, oprócz Polskiego Radia.
Napisałem "na głównych" ale okej
Teraz jest tyle kanałów, że jedynym problemem stacji telewizyjnych nie jest kwestia czy film wyświetlić lecz na którym kanale.
A "Sto minut wakacji" w wersji kinowej ? Na Kino Polska emitują z tego co wiem tylko serial.

A "Sto minut wakacji" w wersji kinowej ? Na Kino Polska emitują z tego co wiem tylko serial.
-
- Użytkownik
- x 4
TVP1 zawsze (pamiętam w dzieciństwie puszczali to nałogowo), pokazywała "Sto minut wakacji" jako serial, nie oglądałam chyba nigdy tego w postaci filmu. Na Kino Polska w sumie też nie oglądałam. I nie wiem również, kiedy ostatni raz przypomniała ten serial/film telewizja publiczna.
-
- Użytkownik
- x 4
Ostatnio TVN7 często powtarza film "Nigdy w życiu", ja też już obejrzałam go 3 raz w ostatnim miesiącu, tyle że na YT