Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

Dyskusja o rynku telewizyjnym w naszym kraju, opinie, komentarze.
Awatar użytkownika
zuber147
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 03 kwie 2008, 14:01
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zuber147 »

Oto jak pewien ojciec odpowiedział synowi na pytanie co to jest ramówka w TVP:
"Ramówka- synu to zestaw programów jaki udało się wepchnąć i wyemitować dyrekcji TVP w przerwach pomiędzy reklamami" Syn skinął głową na znak, że już rozumie.
Awatar użytkownika
gregor6
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 27 lis 2009, 21:38
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gregor6 »

Ja bym tą " definicję " ramówki zastosował raczej do Polsatu.
dawe-19
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 14 sie 2009, 17:27

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dawe-19 »

Panowie, od kilku dni mam propblem z odbiorem naziemnej. Odbierałem TVP INFO na kanale 50 i Polsat na 53. Teraz Info bardzo słabe, a Polsatu wogołe. Czy na Chorągwicy coś porobili? Bo chyba z tamtąd ściąga mi antena. Przynajmniej częstotliwości się zgadzają.
Grzelich1996
Junior
Posty: 979
Rejestracja: 11 lis 2010, 13:02
Lokalizacja: Kodeń

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Grzelich1996 »

Ja jestem z Kodnia (woj. lubelskie) i mam w domu dwa telewizory. Są one marek Trilux i Grundig. Na Triluksie łapię kanały:
1. TVP1 (odbiór bardzo dobry, z Siedlec)
2. TVP2 (odbiór bardzo dobry, z Siedlec)
3. Polsat (odbiór bardzo słaby, z Białej Podlaskiej)
4. Polsat (odbiór bardzo dobry, z Siedlec)
5. UT1 (Ukraina, odbiór czasem dobry, czasem gorszy, z nadajnika w pewnym ukraińskim mieście)
6. BT1 (Białoruś, odbiór bardzo dobry, z nadajnika w Brześciu)
7. nic
8. TVP Info/TVP Lublin (odbiór słaby, z Białej Podlaskiej)
9. ONT (Białoruś, odbiór dobry, z Brześcia)
0. ONT (Białoruś, obraz w bardzo złej jakości i tylko szum, kilka razy w 2009 i 2010 roku złapałem RTR Biełaruś).

Na Grundigu łapię:
1. TVP1 (z Siedlec)
2. TVP2 (z Siedlec)
3. Polsat (z Siedlec)
4. ONT (z Brześcia, Białoruś)
5. ŁAD Brest (z Brześcia, Białoruś)
6. BT1 (z Brześcia, Białoruś)

ŁAD to jakby białoruski odpowiednik TVP3 z lat 2000-2007. Biełaruś-TB to białoruski odpowiednik TVP Polonia.
http://www.youtube.pl/telefilmkoden2 - mój profil na YouTube
Warblade52
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 01 paź 2010, 16:11

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Warblade52 »

do maja 2007 roku:
TVP 1 - odbiór celujący,
TVP 2 - odbiór celujący,
TVP Info - odbiór dobry/bardzo dobry,
Polsat - odbiór bardzo dobry,
TVN - odbiór bardzo dobry,
TVP KRAKÓW - odbiór niedostateczny.
TV 4 i PULS nie idzie złapać.
od maja 2007 do połowy marca 2011 CP
tydzień:
to samo,co zawsze
od tego czasu CP
Na razie jest dobrze,ale według mnie szybko zbliża się czas,kiedy rzucimy CP i weźmiemy DVB-T,ponieważ
mówimy,że poco za pożeraczy pieniędzy mamy płacić 40 zł?
Ps.Komu udało się odebrać przebicia z kablówki?tzw.kanały z satelitarnego.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14280
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Mnie się udało złapać ale w radiu kiedyś stacje radiową "Discoradio" pochodzącą bodajże z Niemiec ale to było dawno i przebicie pochodziło z analogowego tunera sąsiada.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
SzymonNP
VIP Expert
Posty: 2630
Rejestracja: 27 sty 2010, 14:15
Lokalizacja: Poznań
x 558
x 102
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SzymonNP »

mi z analogu ustawionego na Wrocław (mieszkam 125 km od Wrocławia na północ) 6 lat temu odbierały 3 stacje czeskie, jedna słowacka i jedna niemiecka, 1 z czeskich (Nova) odbierała tak dobrze jak TV4, czyli dostatecznie
Obrazek
Najnowszy wpis - wejdź
27/01/10-18/07/18 Szytr Wielki | Od 18/07/18 SzymonNP
Pozdrawiam, Szymon.
Grzelich1996
Junior
Posty: 979
Rejestracja: 11 lis 2010, 13:02
Lokalizacja: Kodeń

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Grzelich1996 »

Grzelich1996 pisze:kilka razy w 2009 i 2010 roku złapałem RTR Biełaruś
Było to podczas tropo.

11 maja 2011 roku rano, zanim poszedłem do szkoły, było w Kodniu tropo i złapałem kanały telewizyjne:
C21 - jakiś kanał białoruski lub ukraiński
C22 - TVP2 (z nadajnika w Lublinie)
C23 - TVP2 (jw)
C25 - TVP1 (jw)
C29 - jakiś kanał białoruski
C31 - 2+2 (kanał ukraiński)
C35 - TVP Info/TVP Warszawa (z Siedlec)
C48 - jakiś kanał białoruski
C59 - NTV Białoruś (z nadajnika gdzie indziej niż w Brześciu, Białoruś).
http://www.youtube.pl/telefilmkoden2 - mój profil na YouTube
Awatar użytkownika
bartekwalasek14
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 10 mar 2012, 16:22
Lokalizacja: Prima Cool

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bartekwalasek14 »

Kilka jedynek (Łódź, Katowice, Częstochowa, Wisła), dwie dwójki (Częstochowa, Katowice), tyle samo trójek (Częstochowa, Katowice), Polsat po 5 razy (Rybnik, Częstochowa, Wisła, Katowice, czasami nawet Warszawa ale brak sygnału), TVN 2 razy (Katowice, Częstochowa) Puls tylko raz (Częstochowa), TV4 nie działa w Lubojence
http://worldofogolnotematyka.fora.pl/

*TVP Regionalna - Jesteś u siebie*
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Nomik »

Słuchajcie, tak na poważnie pytam jaki dekoder polecacie do odbioru telewizji naziemnej ?
Kupić ten troszkę tańszy czy droższy?
Czy one sie róznią tylko ceną ?
dvbtwidz

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dvbtwidz »

Jeżeli dekoder ma być tylko do odbioru telewizji i nagrywania programów, to max 130 zł jest warty. Mi to wystarczy.
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2380
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zesepo »

Nie tylko ceną. Zadbaj aby obsługiwał HD i dźwięk E-AC-3, bo ci kiedyś może TV zamilknąć.
Ja polecam swój dekoder, ogólnie markę Opticum, bo te ich dekodery to w sumie mają wszystko to samo. ;)
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

14 lat forum.media2.pl 8)
8 lat na forum!
dvbtwidz

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dvbtwidz »

Teoretycznie każdy powinien to mieć tak naprawdę. :-)
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2380
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zesepo »

Tia... teoretycznie. Trzeba sprawdzać.
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

14 lat forum.media2.pl 8)
8 lat na forum!
Awatar użytkownika
Nomik
Użytkownik
Posty: 190
Rejestracja: 17 sty 2007, 15:09

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Nomik »

A słyszeliście o tych dekoderach na Androidzie ?
Warto w to wchodzić ? Wiadomo ze one sa tez i odpowiednio droższe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek telewizyjny w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości