Jetix (2005-2009)
-
- VIP Expert
- x 54
- x 163
- Kontakt:
Fox Kids / Jetix
Ja to pamiętam jak na Fox Kids emitowano o 6:00 rano ''Sąsiadów'', którzy obecnie są emitowani na Fokus TV.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Fox Kids / Jetix
Ale nic nie przebije "Shin Chana" emitowanego tuż przed zakończeniem emisji 

Fox Kids / Jetix
Każdy odcinek "Sąsiadów" na Fox Kids zawsze poprzedzała plansza/komunikat z tekstem mówiącym coś mniej-więcej, że to tylko kreskówka i żeby nie naśladować działań bohaterówFrontowiec pisze:Ja to pamiętam jak na Fox Kids emitowano o 6:00 rano ''Sąsiadów'', którzy obecnie są emitowani na Fokus TV.

Pozdrawiam, Direct
- atomówka96
- Junior
- x 101
- x 19
Fox Kids / Jetix
Równie dobrze pamiętam za czasów Fox Kids kreskówkę "Pecola", tylko trudno znaleźć odcinki po polsku a prawie wszystkie na youtubie są w angielskim języku.
Fox Kids / Jetix

Pamiętacie?
Oglądam: TVP3, TVN, Cartoon Network, Nickelodeon
Słucham: PR1, Radio Zet, RMF, TOK FM, RDC, VOX FM
Słucham: PR1, Radio Zet, RMF, TOK FM, RDC, VOX FM
-
- VIP Expert
- x 54
- x 163
- Kontakt:
Fox Kids / Jetix
Nie wiem czy pamiętacie, ale za czasów Fox Kids oraz Jetix dubbing do seriali animowanych robiło śląskie studio dubbingowe IZ-Text z Katowic, którego właścicielem był Ireneusz Załóg - znany górnośląski lektor (np. czytał zapowiedzi programowe oraz reklamy w TVP3 Katowice i Polskim Radiu Katowice), który również użyczał swojego głosu jako aktor/lektor. Aktorami dubbingowymi byli głównie aktorzy z Teatru Korez w Katowicach.
Ślązacy robili dubbing do takich seriali animowanych, jak np. ''Wunschpunsch'', ''Odlotowe Agentki'', ''Sonic X'' czy ''Pucca''. Drugim studiem dubbingowym, który robił dubbing dla seriali animowanych Fox Kids/Jetix było Eurocom z Warszawy (początkowo Fox Kids zlecał dubbing Master Filmowi z Warszawy).
Ślązacy robili dubbing do takich seriali animowanych, jak np. ''Wunschpunsch'', ''Odlotowe Agentki'', ''Sonic X'' czy ''Pucca''. Drugim studiem dubbingowym, który robił dubbing dla seriali animowanych Fox Kids/Jetix było Eurocom z Warszawy (początkowo Fox Kids zlecał dubbing Master Filmowi z Warszawy).
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
- atomówka96
- Junior
- x 101
- x 19
Fox Kids / Jetix
Każdy pamięta dubbing do "Odlotowych agentek" (sezony 1-5) właśnie dzięki temu studiu. 

-
- Użytkownik
- x 10
Fox Kids / Jetix
Jako ciekawostkę dodam, że poza "Wunschpunschem" (spremierowanym chyba w maju 2002), "Pecola" była też jednym z pierwszych dubbingów od IZ-Textu. Z tego co pamiętam, fragmenty katowickiego dubbingu od "Pecoli" jak i "Odlotowych agentek" pokazywane były w jednym reportażu emitowanym w TVP Warszawa ok. 2011-2013 (jedyne co pamiętam z tytułu reportażu, jest to że miał chyba w tytule "Anna").Frontowiec pisze:Ślązacy robili dubbing do takich seriali animowanych, jak np. ''Wunschpunsch'', ''Odlotowe Agentki'', ''Sonic X'' czy ''Pucca''
Początkowo oprócz studia Master Film Fox Kids zlecał kilka pierwszych dubbingów także warszawskiemu studiu Start International Polska (były to chociażby "Kot Ik!", "Piotruś Pan i piraci" czy część odcinków "Gęsiej skórki").Frontowiec pisze:Drugim studiem dubbingowym, który robił dubbing dla seriali animowanych Fox Kids/Jetix było Eurocom z Warszawy (początkowo Fox Kids zlecał dubbing Master Filmowi z Warszawy).
Jako ciekawostkę dodam, że Eurocom oprócz dubbingowania seriali dla Fox Kids/Jetix odpowiadali za tzw. "przechowywanie materiałów" tego kanału, jeśli wierzyć profilowi Anety Studnickiej w Linkedin: https://www.linkedin.com/in/anetastudnicka
Aneta Studnicka pisze:production coordinator
Eurocom Studio
luty 2008 – styczeń 2010 (2 lata )
Managing relationships with Jetix/Disne XD and Jim Jam channel. I was responsible for shipping language materials and tv comercials for transmission. Managing storage of Jetix materials in Warsaw. Checking quality before TX. During my time here I was also coordinator of dubbing production for the „Noddy in Toyland” series and other voice over productions.
Mój blog o starej telewizji i nie tylko: http://wszystkoostarejtvinietylko.blogspot.com/
Fox Kids / Jetix
Ówczesna strona internetowa Studia Eurocom również o tym informowała - przy czym na przełomie 2009-2010, po rebrandingu w Disney XD i stopniowym przekazywaniu produkcji do SDI Media, stracili to "zajęcie". Ewentualne archiwa seriali też raczej zostały skasowane przy przeprowadzce ze starej siedziby.
dość
Jetix (2005-2009)
Po Youtube krąży filmik o...powrocie!
https://m.youtube.com/watch?v=Px5LlIldb ... e=youtu.be
Przeprszam, ale w [youtube][/youtube] link nie chce mi za trybić jak powinno, także dałem "gołe"
https://m.youtube.com/watch?v=Px5LlIldb ... e=youtu.be
Przeprszam, ale w [youtube][/youtube] link nie chce mi za trybić jak powinno, także dałem "gołe"
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 272
- Kontakt:
Jetix (2005-2009)
Wyczuwam tu ściemę. Disney utrzymywałby dalej Disney XD nawet jakby miał fatalną oglądalność - nie zrobi kroku w tył.
Poland - Aktywnie najlepszy!
- Łotr1SW_TVN
- Poster
- x 9
- x 12
- Kontakt:
Jetix (2005-2009)
@Poland A kto mówi o kroku w tył? A może odświeżą wersje sprzed kilku lat. Lub wcale nie muszą zmieniać nic a mógłby powstać Jetix II
np.

[ Spoiler ]
( I’m one with the Force. The Force is with me.) – Chirrut Îmwe
- kacper3100
- Thinker
- x 374
- x 442
- Kontakt:
Jetix (2005-2009)
Niezły trolling.

Jetix (2005-2009)
Trolling oczywisty, ale wyraźnie widać, jak Disney XD upadł przez lata - Jetix był niekwestionowanym numerem jeden wśród kanałów dla młodych widzów, a teraz?
dość